Mai.eu nu am nici cea mai vaga idee daca exista rai sau iad... cert e ca daca stam sa ne gandim.sa zicem ca ne luam dupa stiinta.ca noi ne tragem din animale.si animalele au tot evoluat de la fiintele unicelulare pana la om.sa zicem ca fiintele alea unicelulare au aparut datorita apei de pe planeta... apa a aparut datorita vulcanilor.acestia au erupt de multe ori. aburul s a ridicat in atmosfera si au aparut ploile. dupa care lacurile.marile oceanele.planetele au luat fiinta in urma marelui "bing-bang". din oul cosmic. dar intrebarea e.de unde a aparut acel ou cosmic? universul. ce e el de fapt.cat de mare e? cine la creat.de aici vine credinta mea in dumnezeu...
Http://www.youtube.com/watch?v=6W0tPeReSEs uite aici in versuri... om care spune despre iad...
Personal nu cred in existenta fizica a iadului si raiului.Consider ca acestea sunt pe pamant si in fiecare din noi ...Insa am citit odata o mica nuvela foarte interesanta(SF) numita "Condamnatul", in care personajul principal spunea ca traieste intr-un infinit ALB in care nu poate face nimic, nu poate visa, nu poate creea sica se simte ca si cum ar numara fiecare fie de nisip de pe o plaja imensa fara a putea insemna cumva ceea ce a numarat si ce ii mai ramane de numarat...Aflam la sfarsit ca se afla in IAD pentru ca isi ucisese trupul...
Este una din foarte putinele imagini despre iad din literatura pe care le-am intalnit de la Divina comedie incoace si chiar o image f interesanta...toti sunt interesati de cum arata iadul dar nu ne-am gandit niciodata ca prin excelenta Creatia este BUNA, este a lui DUMNEZEU, este RAI si astfel IADUL este un mare NIMIC, un infinit GOL, o mare de TACERE RECE, ALBA...
Iadul este strict personalizat.\de ex.pentru un manelist inseamna sa fie inchis undeva unde canta numai muzica simfonica preclasica, pentru intelectual sa fie un ratat neadaptat.pentru Mozart ar fi sa asculte numai manele(noroc ca a surzit intre timp...de tot.) :-)
Cred ca e cam greu sa crezi in rai si iad. e ca si cum ar exista doar lumina si intuneric. doar bun si rau; pe cand nu tot e alb sau negru. exista foarte multe nuante de gri...asa cum nu pot fi doar oameni buni sau rai asa nu cred ca exista doar rai sau iad...
Eu cred ca iadul este ingrozitor si nasol unde se afla satan si cei care nu cred in D-zeu vor ajunge la foc inchins
anonim_4396 întreabă: