Hm. Una din limite cred ca este Ratiunea''-care te impiedica sa faci tot ce te''taie capul ca sa spun asa, Constiinta-o avem si ne impiedica sa facem anumite lucruri anumite libertatii'' sa le facem si apoi sa regretam-moralitatea.Parerea celor din jur-a ceea ce va zice lumea'' cum se zice, Daca esti prea preocupat de ''gura lumii'' nu faci chiar tot ceea ce iti doreste Inimioara.
Limitele libertatii apar atunci cand libertatea noastra afecteaza lumea, afecteaza pe altcineva, sau ne afecteaza pe noi.
Esti liber atunci cand traiesti in destinul pentru care ai fost creat sa traiesti. Altfel, chiar daca faci tot ce-ti place sau ce-ti trece prin cap simti ca viata ti se scurge printre degete, absorbita de cineva care promite mult dar ramai cu o senzatie acuta de jefuire, sclavie, nefericire. Daca nu suntem conectati la sursa adevaratei libertati, suntem ca niste becuri care se cearta de ce nu primesc lumina unul de la altul, dar niciunul nu e conectat la sursa de curent. Eu am testat pretentia lui Isus: daca Fiul te va face liber vei fi cu adevarat liber.Adictia la persoana Lui iti da libertatea de a nu uri, de a iubi, abia apoi poti sa faci tot ce vrei, pentru ca ti se deschid ochii asupra alegerilor ce nu te lasa cu pumnii goi.
Libertatea ta e,, libera'' cu conditia de a nu afecta libertatea celorlalti.aici e limita din punct de vedere politic.libertatea este inteleasa atat de diferit...
Libertatea nu are limite. Un om gandeste liber, este liber. Nimeni nu poate sa i ia acest drept
Nu libertate lipseste, ci oamenii liberi. Leo Longanesi
Nu exista nimic ce-i poate lua omului libertatea, afara de alti oameni.Pentru a fi liber, un om trebuie sa fie liber fata de fratii sai. Ayn Rand
O libertate fara limite ucide libertatea.H.Balzac
Declaratia Drepturilor Omului si Cetateanului de la 26 august 1789 prevedea:Libertatea de a face tot ceea ce nu dauneaza altuia
@Punishment
Adica daca tu te simti liber si ma impusti in cap, imi incalci mie libertatea.
Libertatea noastra se opreste atunci cand incalcam libertatea celuilalt. Libertatea noastra nu poate exista decat in concomitent (in acelasi timp) cu libertatea celorlalti. Apropo, esti cumva a 8-a si asta e pentru vreo tema la civica?
@amibotea. Libertatea are limite, in primul rand limite juridice, apoi mai vin si cele morale.
@georgiana te rog elaboreaza
"O libertate fara limite ucide libertatea.H.Balzac"
Depinde la ce te referi. Libertatea unui om dupa parerea mea se limiteaza cand incepe libertatea altuia. Nu poti incalca libertatea altei persoane, la fel cum nu poti sa incalci drepturile omului. Consider ca a libertatea personala este prezenta in absolut toate domeniile, de la politica la hobby-uri, de la opinie personala la gusturi. Fiecare este liber in lume dar a nu se confunda expresia "liber" cu a fi "libertin". Sper sa-ti fi dat un raspuns pe masura asteptarilor tale.