Bineinteles. Toate emotiile negative sunt optionale. Intrebarea e, stie omul de ce le are si cum scapa de ele? Depinde de atitudine. Oamenii nici macar nu stiu ca-s optionale. Ei cred ca emotia negativa este produsa de evenimentul exterior si astfel nici nu se mai straduiesc sa o elimine. Ei nu se intreaba, de ce, in aceeasi situatie, un om sufera iar altul ramane indiferent sau sufera mai putin, etc. E o intreaga "stiinta" despre asta. Dar oamenii care cred ca emotiile negative si suferinta sunt indispensabile, nu o au, pentru ca nu s-au obosit niciodata sa o caute, avand in vedere ca nici nu cred ca pot fi separate de om. Ba chiar oamenii au dezvoltat o atitudine "prietenoasa"fata de ele. Ei cred ca li se cuvine ceva daca sufera. Ca sunt altfel, ca devin mai intelepti, etc. Cum ar putea astfel de oameni sa-si doreasca sa scape de suferinta?
Dar ştii că există şi oameni care nu simt durere, nu? Mă rog, sunt nişte excepţii, dar este suficient cât să se simtă nevoia unui "dacă" la începutul ecuaţiei tale.
Suferinta poate fi optionala, sunt cazuri in care se stie problema si solutia, dar nu se vrea sau nu se face conexiunea corect si nu iese, dar sunt si cazuri in care nu se stie problema, solutia, dar se cauta rezolvarea.
Fiecare sentiment umple un gol in viata, in lipsa sentimentului necesar, ne multumim ci transformam ce gasim.
,,Durerea este inevitabila'' - bineinteles, nu putem sa o evitam.
,, Suferinta este optionala'' - optionala nu cred, dar poti sa o amani daca ai,, calitati'' precum nesimtirea, intelepciunea, autocontrolul, smerenia sau indiferenta. Iar cu cat vei amana mai mult cu atat te va consuma mai mult.
Nu poti alege daca sa suferi sau nu, poti alege doar cat timp sa suferi.
Si suferinta e inevitabila,e reactia la durere,optionala e doar durata ei.
Modul si timpul in care gasim puterea s-o controlam si s-o alungam.
Cazi si te lovesti la genunchi,te doare,vei suferi cat? Cateva minute daca lovitura nu e grava,apoi va ramane doar o neplacere temporara de cate ori te va deranja locul respectiv.
Iubesti ca un nebun si din varii motive,te desparti,te doare sufocant,logic ca vei suferi.Dar pentru cat timp,depinde numai de fiecare din noi.
Asa ca,fie fizica,fie emotionala, durerea si suferinta sunt inevitabile.
Durata suferintei, insa, e optionala, o alegem singuri si difera de la persoana la persoana.
Budda spunea ca suferinta umana se regaseste in dorintele noastre care ne fac sa fim, oprimarea dorintelor este primul pas spre dobandirea fericiri, poate ambele sunt exact la fel nascute din dorintele noastre
Da. Sa luam exemplu despartirile, poti sa te gandesti la viitor, sau sa retraiesti trecutul, sa suferi.
Da, imi aminteste de piesa "River Of Deceit" de la Mad Season. Our pain is self-chosen.
Suferinta,intr-adevar este optionala.
Noi alegem daca ne angajam in situatia de a suferi sau alegem sa inlaturam si sa separam de noi asta.
E greu de facut, dar e posibil.
Durerea e un sentiment aparut brusc in cale care ne loveste pur si simplu, ne ia prin surprindere.
Suferinta e urmarea durerii si depinde de noi cat timp ne complacem in a suferi si a lungi perioada de suferinta dupa un eveniment...
Adica daca te lovesti de coltul mesei nu suferi? e clar ca te doare pe moment dar o sa si suferi putin prin faptul ca stii ca nu ai control ca un astfel de lucru sa nu se mai intample vreodata, trebuie sa accepti durerea si incet incet va trece si suferinta
Durerea este inevitabila. Daca te lovesti de coltul mesei simti durere.
Dar... cat suferi? Un minut, o zi, o saptamana? O faci mai mare decat este? Stai la pat? Te duci la urgente si eventual ceri o operatie? Cat suferi? Cum suferi?
Depinde de cat de tare ta i lovit, decat de pompalau esti, de ce dizpozitie mentala ai in acel moment, o data ce te ai obisnuit cu durerea in general ea se atenueaza....http://www.youtube.com/watch?v=TfDVLsBXYcM-depinde si de ce mental ai...
Suferinta este o perceptie a durerii distorsionata de eul propriu. Nu este optionala, optional este numai palierul pe care o lasi sa se manifeste.