Asa, si care era raspunsul, legiuitoarea? E adevarat ca in unele psihoze se pierde contactul cu normele sociale, asa ca, evident, nu mai exista remuscare. Remuscarea o invatam cultural in contextul social in care traim. La fel, empatia poate lipsi, fiindca presupune un contact real cu o alta fiinta; psihoticii, traind in lumea lor, nu prea stabilesc contacte autentice cu alte persoane. Cu frica, insa, e alta poveste. Multe psihoze se intemeiaza chiar pe frici, fobii, deviatii ale anxietatii etc. Frica e emotie primara, are rol in supravietuire, asa ca mai toti oamenii simt frica, chiar daca sunt schizofreni, debili, normali psihic etc.
Ai o gresita perceptie a termenului de psihoza, care este generic pentru bolile psihice caracterizate prin tulburari psihopatologice profunde, adica stari confuzionale, halucinatorii, delirante... Dar aceste psihoze sunt de 2 feluri : 1.psihoza disociativa care apare datorita unei boli a creierului... si 2. psihoza maniaco-depresiva, o boala psihica severa, boala la care se potriveste presupunerea ta... dar nu in totatilate... (acceseaza "medicina" si cauta bine, daca te intereseaza asa de mult.) Sanatate (chiar si mentala.)
Bună.
Prin psihoză se înțelege afecțiune mentală (inteligență), caracterizată printr-o dezintegrare profundă a personalității cu tulburări de percepție (cunoaşterea fenomenelor lumii exterioare cu ajutorul simţurilor - ansamblu al proprietăţilor fiziologice şi morfologice care diferenţiază un organism faţă de altul) de judecată, de raţionament şi de comportament, de care bolnavul nu este conştient.
Sănătate.
Pa, pa.
Steregoi întreabă: