| marinasrb a întrebat:

E adevarat ca cei ce sufera de psihoze sunt lipsiti de empatie, frica sau remuscari?

4 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Asa, si care era raspunsul, legiuitoarea?tongue E adevarat ca in unele psihoze se pierde contactul cu normele sociale, asa ca, evident, nu mai exista remuscare. Remuscarea o invatam cultural in contextul social in care traim. La fel, empatia poate lipsi, fiindca presupune un contact real cu o alta fiinta; psihoticii, traind in lumea lor, nu prea stabilesc contacte autentice cu alte persoane. Cu frica, insa, e alta poveste. Multe psihoze se intemeiaza chiar pe frici, fobii, deviatii ale anxietatii etc. Frica e emotie primara, are rol in supravietuire, asa ca mai toti oamenii simt frica, chiar daca sunt schizofreni, debili, normali psihic etc.

| machupicchu a răspuns:

Ai o gresita perceptie a termenului de psihoza, care este generic pentru bolile psihice caracterizate prin tulburari psihopatologice profunde, adica stari confuzionale, halucinatorii, delirante... Dar aceste psihoze sunt de 2 feluri : 1.psihoza disociativa care apare datorita unei boli a creierului... si 2. psihoza maniaco-depresiva, o boala psihica severa, boala la care se potriveste presupunerea ta... dar nu in totatilate... (acceseaza "medicina" si cauta bine, daca te intereseaza asa de mult.) Sanatate (chiar si mentala.)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Prin psihoză se înțelege afecțiune mentală (inteligență), caracterizată printr-o dezintegrare profundă a personalității cu tulburări de percepție (cunoaşterea fenomenelor lumii exterioare cu ajutorul simţurilor - ansamblu al proprietăţilor fiziologice şi morfologice care diferenţiază un organism faţă de altul) de judecată, de raţionament şi de comportament, de care bolnavul nu este conştient.
Sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hai ca leguitoarea nu prea ti-a raspuns. Omule, cel mai bun argument ca e adevarat ceea ce ai intrebat este acela ca psihoticii comit acte antisociale fara sa stie, uneori, ce fac sau fara sa aiba constiinta ca au facut ceva rau.