anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E adevarat ca profetiile biblice se implinesc?

56 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Sigur ca da. Sint atit de generale profetiile alea, ca poti sa le "potrivesti" cum vrea muschiul tau cu realitatea. Iar daca vreuna nu pica bine, o dai pe aia cu "numai Tatal Ceresc stie exact cand se va intampla, insa se va intampla cu siguranta".

| anonimg a răspuns:

Se implineste sub ochii nostri dar nu o vedem, deoarece nu toti cei care au ochi pot sa si vada.
Este vorba de ecumenism: unirea tuturor religilor si confesiunilor(in afara de una singura) intr-una singura: biserica catolica.
https://youtu.be/A94YN9CbT5M?t=51s

| Sn4k3 a răspuns:

Normal ca da, ce intrebare e asta?

| AC4S4 a răspuns:

Multe s-au si implinit deja, restul urmeaza.

| anonim_4396 explică (pentru AC4S4):

Ce s-a întâmplat deja mai exact?

| AC4S4 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cauta pe google "profetii biblice". Daca iti aduc eu link-uri sau cauti tu... tot una e. Vei raspunde cu "evrei".

| drutzix a răspuns:

Intreaba si raspunde tot el rolling on the floor)
Daca iti place sa ai o conversatie cu tine insuti de ce mai folosesti TPU? Foloseste o oglinda

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Raspunsul corect este: DA! Iata o implinire: http://www.mediafax.ro/......u-16397604

In Biblie e prezis ca natiunile vor ajunge sa distruga Pamantul.

Apocalipsa 11:18: "Şi neamurile s-au mâniat, dar a venit mânia Ta şi vremea celor morţi, ca să fie judecaţi, şi să răsplăteşti pe robii Tăi, pe prooroci şi pe sfinţi şi pe cei ce se tem de numele Tău, pe cei mici şi pe cei mari, şi să pierzi pe cei ce prăpădesc pământul."

Insasi implinirea profetiilor este o dovada in plus ca Dumnezeu EXISTA.

Stiinta eronata a omului si lacomia lui a ajuns sa polueze Pamantul.

Nu mai aberati atata cu stiinta. Stiinta omului are si ea limitele ei si erorile ei. Deci stiinta nu poate fi luata ca reper absolut pentru orientarea in viata a omului.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Raspunsul la erorile stiintei este mai multa stiinta, nu cenzura fideista sau a debita elucubratii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Http://www.mediafax.ro/......c-16397389

Imi vine sa rad de guvernele umane: o tin ca vor sa protejeze mediul cand de fapt taxele sunt pentru a le rotunji veniturile iar veniturile de baza vin din industria poluanta. China care fiind manufacturiera s-a umplut de poluare. Numai daca va renunta la uzine va scapa de poluare. Cel putin Trump e sincer. =))

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Guvernele sunt conduse de evrei. Nici atât lucru n-ai descoperit? Profețiile biblie sunt scrise de evrei și îndeplinite tot de ei. Ai auzit vreodată de sionism?

| Elide a răspuns:

Da! Chiar in zilele noastre Apocalipsa este in curs de desfășurare!

Răspuns utilizator avertizat
| NameInUse a răspuns:

Nu. Biblia e o carte scrisa de ciobani. Unele lucruri se pot intampla, dar nu pentru ca asa scrie in Biblie. Daca in Biblie scrie de animale moarte, nu inseamna ca animalele alea au murit ca asa a vrut Doamne-Doamne, ci mor din cauze naturale, cum ar fi poluantii ce se degaja in aer in urma fabricarii hartiei pentru tiparirea Bibliilor.-_-

| anonim_4396 explică (pentru NameInUse):

"cauze naturale". Daca tot spui de cauze naturale. Ce cauzeaza miscarea particulelor elementare stimate?

"pentru tiparirea Bibliilor." - ma faci sa rad. Dar aia care taie lemne pentru mobila de lux cum e. Cat la suta fata de cat lemn se duce pe multiplicarea Bibliilor? rolling on the floor

| NameInUse a răspuns (pentru anonim_4396):

-se numeste *miscare browniana*. Forte de respingere
-in urma proceselor de fabricatie, se elimina niste vapori toxici, numiti poluanti. Daca tai lemne, nu elimini gaze din astea. Plus ar putea fi salvati niste copaci daca nu s-ar mai tipari Biblii. Avand in vedere ritmul de crestere al materialului lemnos, zic ca s-ar putea face econimii astfel.

| anonim_4396 explică (pentru NameInUse):

Esti prafff

Si tu cum esti? Incerci sa completezi lacunele stiintei prin a debita elucubratii.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Hai s-o lasam balta. Voi cu prostia voastra si eu cu Biblia si Dumnezeu.

Sunteti ca oropsitii aia dinainte de potop care nu credeau nimic.

Cand a venit potopul i-a maturat pe toti.

Istoria se repeta inainte de Armaghedon la fel ca inaintea potopului. Treziti-va cat mai e timp. Moartea sau Armaghedonul pot veni oricand.

Ai tare mentale: esti incapabil sa gandesti intersubiectiv. Afirmatiile tale sunt credinte subiective, nu adevaruri obiective.

Ca si cum ai fi venit sa completezi lacunele stiintei cu afirmatii precum: campul magnetic al Pamantului este produs de pitici roz din centrul Pamantului. Si nu te poate convinge nimeni de pe TPU ca nu sunt pitici roz in centrul Pamantului. Ce ai demonstat cu asta? Nu ca ar exista pitici roz in centrul Pamantului ci ca tu personal nu te poti lasa convins ca nu exista pitici roz in centrul Pamantului.

N-ai demonstrat ca vine Armaghedonul. Tot ce ai demonstrat in privinta asta este ca ai temerea subiectiva ca vine Armaghedonul.

In general sustinerile mitologice si asertiunile teologice nu se pot dovedi in mod obiectiv. D-aia se si numeste credinta si nu stiinta.

Si stiinta devine "credinta" cu cat incearca mai mult sa presupuna ce a fost cu mult timp in urma si ce va fi in viitorul indepartat.

Iar in prezent stiinta devine "credinta" cand incearca sa explice ce exista la nivel subcuantic. Cand am scris "credinta" intre ghilimele poti considera ca am scris cuvantul MIT sau ILUZIE.

Eu stiinta care vine cu dovezi o numesc stiinta. Stiinta care emite doar teorii nu mai e stiinta pentru mine si in plus acele teorii promit moarte vesnica si nu viata vesnica. Omul are in constiinta lui dorinta de a invinge moartea. De aceea apeleaza la tot felul de tehnici medicale sau altele precum criogenarea.

Tu, se pare, ca alegi teorii ale stiintei care iti promit sau prevad moartea vesnica iar tu le accepti. De ce nu ai accepta teorii care iti promit viata vesnica? Asa ai arata ca esti om normal. Teoriile in sine nu fac sau nu ar avea ce cauta sa faca parte din stiinta. Stiinta inseamna mereu dovezi si ZERO teorie. Tu imi ceri mie dovezi care nu am de unde sa ti le dau. Si eu am cerut prin aceste intrebari dovezi pe care stiinta nu are cum sa le aiba pentru ca nu le are in sprijinul unor teorii precum evolutia. Pe scurt NU se poate dovedi ca o teorie e buna si alta e gresita. Teoria e teorie si nu stiinta. Eu nu am zis ca Biblia e stiinta. Biblia e si ea o TEORIE. Teoria evolutionista e si ea tot o TEORIE. De aceea cele doua nu se pot exclude una pe cealalta tocmai pentru ca NU EXISTA DOVEZI. Presupunere NU inseamna dovada. Si cu asta cred ca am spus TOT.

Gandirea deziderativa (doritoare) nu face ca ceva sa fie adevarat in mod obiectiv.

Cum spunea Sylvester James Gates, Jr., stiinta nu cauta adevaruri ci idei din ce in ce mai putin false. Adica modeleaza realitatea din ce in ce mai corect. Nicio teorie stiintifica nu e sacrosancta, orice teorie poate fi rasturnata daca apar dovezi convingatoare contra ei. Dar nu toate teoriile sunt la fel de bune.

Ba tu chiar nu vezi ca religia ca teorie are si ea explicatii de ce Dumnezeu nu se arata? Si in plus Dumnezeu chiar a zis ca nu poate fi vazut. Auzi: teorie mai credibila decat alta. Gresit! Teoria tot teorie ramane adica e ceva nedovedit. Nu mai amesteca stiinta cu teoria. Eu postez aici nu neaparat ca tin cu religia desi cunosc foarte bine domeniul religios.

Vezi sfatul meu anterior: daca nu ai habar despre un subiect, mucles, nu discuta nimic despre el. In cazul tau habar nu ai ce e aia stiinta si la ce se refera termenul "dovada" in stiinta.

Amestecandu-te pe subiecte despre care habar n-ai te faci singur de rusine.

Teoriile stiintifice sunt justificate intersubiectiv, prin dovezi si argumente care nu depind de religia subiectului. Acest nu se poate face in cazul religiei, deci este o iluzie desarta ca ai putea justifica intersubiectiv ca teologia ta ar fi corecta sau ca ar veni Armaghedonul. Teologia nici macar nu aspira la a deveni cunoastere obiectiva, spre deosebire de argumentele stiintifice.

Acceptarea unei teorii stiintifice se bazeaza pe dovezi examinate independent. Acceptarea unei teologii se bazeaza pe "Credeti-ma, credeti-ma, ca nu-s mincinos!"

Ai auzit de expresia "religie stiintifica"? Eu tocmai asta exprim aici. Asa cum si tu o dai sus si tare cu expresia "evolutionism stiintific". Tu faci confuzie intre stiinta si teorie. Stiinta e o ramura a cunoasterii care exprima PREZENTUL si nu se bazeaza pe teorie ci pe observare directa a lucrurilor si exprimarea lor in cuvinte.

Dupa cum ti-am spus: canta la alte mese decat la alea la care se discuta despre stiinta, ca tu habar n-ai ce-i stiinta si te faci de rusine discutand lucruri pe care nu le poti pricepe.

"Religie stiintifica" nu are un sens precis, este o sintagma pe care vorbitorii o folosesc dupa cum ii taie capul pentru a se referi fie la teoria evolutiei, fie la spiritism, fie la hinduism, fie la islam, etc.

Ce ai demonstrat pana acum este ca ai niste idei religioase (s-alea, saracele de ele, cam bizare) pe care ti le-ai dori devenite stiintifice aducand drept justificare o salata de cuvinte.

Ceea ce spui tu referitor la unificarea fortelor fundamentale prin bratul puternic al lui Dumnezeu n-are niciun inteles, sunt vorbe fara sens.

Ma faci sa rad. Esti mat! dar nu vrei sa recunosti. rolling on the floor

Delirul nu se trateaza cu argumente rationale, se trateaza cu medicamente.

Tu deviezi cu teoria evolutionista neavand dovezi clare ale evolutiei in PREZENT. Confunzi delirul oamenilor bolnavi fizic cu credinta. Teoria evolutionista este si ea o credinta.

Credinta nu inseamna ca trebuie sa faci afirmatii ridicole, bizare si lipsite de sens. Am spus delir pentru ca povestea cu "bratul puternic al lui Dumnezeu unifica teoretic fortele fundamentale" este o elucubratie, nu doar pentru atei sau agnostici, ci si pentru marea majoritate a crestinilor educati. Deci ramane elucubratie indiferent de religia subiectului. In psihiatrie credinta religioasa nu este considerata delir, dar elucubratiile si salatele de cuvinte sunt considerate delir.

Ti-am explicat clar si concret acea expresie. Ia si citeste tot ce am scris si nu mai abera atata. Credinta in Dumnezeu e o teorie stiintifica ce nu intra in contradictie cu stiinta si cu logica. Am citit ca SUA si UE au dat o lege nefondata prin care declara creationismul nestiintific CA implinire a profetiei biblice. In curand religia va fi cenzurata pe tot pamantul de catre politica. Forta Duhul Sfant sau bratul puternic al lui Dumnezeu genereaza cele 4 forte fundamentale. Daca explicatia asta ti se pare delir atunci iti propun sa mai studiezi si in primul rand sa-ti pui mintea la contributie.

Stiinta nu se ocupa de dumnezei (nici ca ar exista, nici ca nu ar exista). Existenta lui Dumnezeu nu e treaba stiintei. Consideratiile tale de mai sus sunt o teorie paranoida a conspiratiei.

Ia spune-mi: cati crestini au cazut de la credinta pe motiv ca nasterea lui Isus dintr-o fecioara nu a fost dovedita stiintific?

Stiinta si-a depasit domeniul de empiritate probare care e valabil doar in prezent. Asta e mandrie si nu stiinta. A formula deductii din trecut sau pentru viitor nu e treaba stiintei. Stiinta se ocupa doar cu prezentul si cu materia observata si cu fenomenele observate.

Asta este doar parerea ta si a sectantilor tai, nu are legatura cu ceea ce discuta oamenii educati despre stiinta.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Pentru doctorandus:
Ce sa zici si tu!?

| Ursulet2019 a răspuns:

Buna,,,profetiile" biblice sunt doar POVESTI! Doar atunci cand ti se va arata tie Dumnezeu, Creatorul, Tatal etc. poti crede ca exista! Iar Biblia, din punctul meu de vedere este o carte cu povesti, precum Alba-ca-zapada sau Scufita rosie, macar acestea pot fii reale, in timp ce acelea din Biblie nu prea!
Nu vreau sa fiu rea sau sa fac vreo remarca negativa la adresa credinciosilor, este bine sa faci bine! Atat, restul sunt povesti!
Sper ca te-am ajutat!

| anonim_4396 explică (pentru Ursulet2019):

"profetiile" biblice sunt doar POVESTI!" - Ma faci sa rad. Cum sa fie povesti cand ce spune acolo se implineste AZI? rolling on the floor

| ionutmihai2002 a răspuns:

Exista o varianta care spune ca Dumnezeu nu este nimeni si cineva doar a spus de el asa la misto ca noua oamenilor de rand sa ne fie frica de el si sa fim mai buni, dar mai exista si varianta urmatoare : Daca dumnezeu a existat intr-adevar profetiile biblice ar fi reale.
Tu acum ia-o pe care crezi tu ca se potriveste.

| doctorandus a răspuns (pentru ionutmihai2002):

Mai e o varianta: Dumnezeu exista, iar profetiile biblice sunt fie vaticinium ex eventu, fie efect Barnum. Existenta lui Dumnezeu este o problema de ontologie care nu are nimic de a face cu profetiile din Biblie. De ex. (varianta a patra): poate ca Dumnezeu nu exista si au fost extraterestrii, au vrut sa se dea drept ingeri si ei le-au facut profetii evreilor.

Nu incerca sa vii cu termeni pomposi. Exprima simplu ce ai de zis in limba romana. Oricine vine aici sa citeasca vine sa se relaxeze si nu sa se chinuie sa-ti descifreze tie termenii din alte limbi. De ce nu am numi extraterestrii ingeri si nu invers? Tocmai pentru ca nimeni nu a vazut extraterestrii. Pe ingeri sau Dumezeu nu-i poate vedea nimeni pentru ca sunt spirite imateriale. Ori tocmai asa si este: spiritele NU se vad atat prin definitie cat si in realitate. Stiinta vrea sa vada ceva ce de fapt nu se vede. Un exemplu mai simplu e "materia" neagra.

"SPIRITUÁL1, -Ă, spirituali, -e, adj. 1. Care aparține spiritului (I 1), privitor la spirit; ideal, imaterial; sufletesc; intelectual; p. ext. cultural. 2. Inteligent, deștept, ager; dotat cu umor. ♦ Care oglindește, exprimă, denotă inteligență, istețime"

| DidTPU a răspuns:

Da.Daca iti doresti ceva cu adevarat de fapt, se implineste.

| Gabriela5299 a răspuns:

Incă din vechiul Testament sunt scrise profetii care mai tarziu sa-u adeverit

| drutzix a răspuns (pentru Gabriela5299):

Sa-u? SA-U?! Cum dracu vine asta? laughing

| BC_Peter_1995 a răspuns:

Orice profetie pana la urma este o profetie.Chiar daca aceasta este un veritabila oamenii cu adevarat intelepti stiu ca viitorul este intr-o continua miscare si depinde in principal de alegerile oamenilor. Dar cand vine vorba despre apocalipsa ea sigur va fi.Dar nu neaparat sub forma unui cataclism.La urma urmei apocalipsa inseamna schimbare. Poti sa intelegi ca o intoarcere radicala a oamenilor asupra valorilor cu adevarat benefice.

Întrebări similare