O cauza a dezvoltarii rapide a corpului o reprezinta mancarea si mediul din ziua de azi. Corpul se dezvolta si se consuma mai rapid poate fi o cauza a accelerarii imbatranirii.
Cat despre timp nu s-a schimbat nimic. Vezi ca sunt tot felul de "teorii" din partea grupului X bazate pe presupuneri. Mai documenteaza-te.
Tare as vrea sa aiba ziua mai mult de 24h
Pana la teorii de genul asta, poate ar fi bine sa mai treci odata peste gramatica limbii romane. Este util in comunicarea pe orice tema.
Niciodata nu a avut 24 de ore fix. Are putin mai mult... Si mereu a fost asa De aia odata la 4 ani avem o zi in plus in februarie.
Adevarul e ca timpul pare ca trece mai repede, si nu doar noua ni se pare, ci tuturor. Explicatii clare nu exista, doar tot felul de teorii de la cele mai fantasmagorice si SF pana la unele care suna mai credibil. Te las pe tine sa le iei pe rand si sa vezi care iti place mai mult.
Nu. Asa cum a zis si cineva mai sus, ziua nu a avut niciodata 24 de ore fix.
Si nu, nu imbatranim mai rapid. In urma cu 500 de ani, speranta de viata era in jur de 20 si ceva de ani. Rar erau oameni care sa ajunga la 60, comparativ cu majoritatea populatiei. Astazi daca mori la 60 de ani esti considerat tanar. Speranta de viata s-a imbunatatit considerabil cu trecerea timpului, datorita imbunatatirii sistemului medical.
Trebuie sa intelegi diferenta dintre "timp" si "conventiile de masurare a timpului".
Ora, minutul, secunda, toate sunt doar niste conventii stabilite de oameni in ultimele sute de ani pentru a ne ajuta sa ne coordonam.
Nu au nici o legatura cu natura timpului si cu modul in care acesta se scurge.
Imagineaza-ti ca intr-o zi toti oamenii s-ar pune de acord ca ceea ce numeam pana acum "zi" se va numi de atunci incolo "an".
Dupa aceasta noua conventie vom putea spune ca traim 29200 de ani in loc de 80 de ani.
Dar asta nu ar insemna ca in realitate traim mai mult. Este doar o conventie, o redenumire a lucrurilor.
Asa cum am stabilit ca ziua are 24h. La fel de bine puteam spune ca ziua are 37 de ore sau 182 de ore.
Daca imbatranim mai repede asta se datoreaza aerului pe care-l respiram, radiatiilor la care suntem expusi, mancarii pline de substante nocive si altor cauze de acest gen. Cu siguranta nu "scurtarii timpului".
Apropos, daca timpul chiar "s-ar scurta", nici nu am avea cum sa observam asta fara a avea un punct exterior de referinta.
Mie mi se pare ca timpul trece foarte repede, parca ieri eram clasa a 9-a, iar acum sunt deja anul 3 la facultate, dar infatisarea mea a ramas aproximativ aceeasi, multi oameni care ma intreaba ce varsta am si le spun, nu ma cred, ei nu imi dau mai mult de 15 ani, cand eu de fapt am 20, aproape 21.
Deci e posibil sa treaca timpul mai repede, dar noi nu imbatranim mai repede, noi imbartanim in mod normal.
Daca timpul ar trece mai repede, iar noi am imbatrani la fel de repede, nu am sesiza nici o schimbare, dar daca timpul trece mai repede, iar noi imbatranim in mod normal sau imbatranim mai greu, putem sesiza o mica schimbare, mai ales la nivel fiziologic.
Poate raspunsul meu nu este in totalitate corect, dar asta este parerea mea.
Daca durata zilei s-a modificat atunci aceasta se datoreaza variatiei miscarii corpurilor ceresti, iar nu modificarii effective a timpului ca si concept fizic.
Daca ceasul ramane fara baterii nu inseamna ca timpul se opreste, ci doar ca instrumentul utilizat pentru a indica timpul a suferit modificari.
In mod similar, daca viteza de rotatie a Terrei in jurul axei ar suferi modificari nu inseamna ca si timpul, inteles in sens fizic, sufera modificari.
"E adevarat ca timpul sa scurtat si imbatranim mai rapid?"
Raspunsul este nu. Variatia timpului este dictata de legile teoriei relativitatii, iar ea nu prezice asa ceva.
Exista insa un fenomen psihologic ce poate fi perceput de majoritatea oamenilor. Pe masura ce inaintam in varsta timpul pare (!) sa treaca mai repede. Doar pare.
Pot sa-ti spun doar ca oamenii percep curgerea timpului diferit.
Exista o teorie care spune ca oamenii masoara perioadele de timp in functie de evenimentele din acel interval pe care si le amintesc. In copilarie, adolescenta si tinerete evenimentele memorate sunt mai multe si diverse si din cauza asta timpul pare ca trece mai incet.
Alta teorie spune ca timpul pare ca trece mai repede din cauza stresului. Ai des senzatia ca nu-ti ajunge timpul pentru ce ai de facut.
Daca vrei sa treaca timpul mai incet relaxeaza-te si creaza cat mai multe momente memorabile ca sa iesi din rutina.
anonim_4396 întreabă: