Ziua este in crestere.
11. 03. 2010 SOARELE Răsare la 6:36 Apune la 18:16 LUNA Răsare la 4:24Apune la 14:02 LUNĂ NOUĂ 15 martie PRIMUL PĂTRAR (LUNA ÎN CREŞTERE)23 martie LUNĂ PLINĂ 30 martie ULTIMUL PĂTRAR(LUNA ÎN DESCrestere)
Ziua are astazi 11 ore si 8 minute, in curand va fi egala cu noaptea.
Nu ca a devenit ziua mai mica decat noaptea dar o zi nu mai are 24 de ore ci 16
de asta nu ne prea ajunge timpul sa facem nimic
Nu, nu observi ca se lumineaza mai de vreme afara si incepe sa se intunece un pic mai tarziu(ma refer fata de luna ruta cand se intuneca pe la 17.Acum ziua este in crestere.
Din cauza cutremurului din Pere (parca), ziua ca interval orar (00 - 24) s-a scurtat cu aproape 2 microsecunde.
Nu.Acum, chiar daca nu se arata, e primavara. Iar, evident, primavara, ziua e mai lunga decat iarna.
Nu, ziua va deveni mai mare decat noaptea dupa darta de 21 martie, cand va fi echinoctiul de primavara(echi=egal, noctiu= noapte) si ziua va fi egala cu noaptea. Uita-te pe acest link:http://ro.wikipedia.org/wiki/Echinoc%C5%A3iu. Ziua va create pana la solstitiul de vara, in jurul datei de 20-21 iunie, cand ziua va avea durata maxima.
Astronomic ne apropiem de echinoctiul de primavara(data 20 martie ora 19:32) cand ziua este egala cu noaptea. Diferite teorii arata ca s-a scurtat durata zilei datorita schimbarii axei pamantului(cica pamantul se roteste mai repede in jurul axei sale), dar se refera la toata ziua, cu tot cu noapte, nu la zi lumina.
Ziua va ajunge, ceas, adica ora.intr-un viitor oarecare.va fi o noapte de 72 de ore, dupa care va fi un nou inceput pe alte temelii si legi fizice si cosmice.nu stiu daca in 2012 sau din anul respectiv incolo.sau mai tarziu de atat.nu ma intreba de unde stiu.stiu de mult, de vreo 35 de ani.si nu era internet pe atunci.acum ...astept confirmarea. sper sa nu fie deloc, sau sa fie mult mai bine.
Da, e adevarat: ziua a devenit mai mica decat noaptea inca din septembrie anul trecut (echinoctiul de toamna). In acest moment sunt insa aproape egale, de la 21 martie (echinoctiul de primavara) ziua va deveni mai lunga decat noaptea.
Da apocalipsa scrie ca soarele se va inegri si luna se va rosi. apoi mai scrie ca ziua va fi a 3 parte mai scurta dar si nopte. Adica ori va fi 6 ore zi si 6 ore noapte ori va fi 3 ore zi si 3 ore noapte. deja sa constata ca soarele este mai intunecat de cercetoatori. Daca vrei Mariela sa intelegi ca vine sfarsitul raului de pe pamant si inceputul veti vecinice. Eu te rog sa nu mai dai nastere la nici un copil pe acest pamant este mare foamente si poate va veni vremuri si mai grel peste noi ce tu mai poti face este ca te poti sfinti corpul ruga lui Isus sa te ierte si sa incepti sa fii dreapta si sa faci numai adevarul pe unde mergi. viata vecinica ma numesc Claudia
Andrei144 întreabă: