| MeisterSchnitzel a întrebat:

E cineva de-aici interesat de neoplatonism?

5 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Am in plan sa ma apuc sa-l citesc pe Plotin in viitorul apropiat.

| MeisterSchnitzel explică (pentru mODIN):

Nu-ți recomand dacă nu ești extrem de familiar cu Platon, altfel nu-l vei înțelege.
Dacă vrei să vorbim despre asta, ești invitatul meu.

| mODIN a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

Bine de stiu. Nu sunt extrem de familiar cu Platon, sau cu anticii in general, daca e sa fiu sincer. Plotin m-a atras pentru ca am participat miercuri la un webinar despre filosofia artei si acolo a fost mentionat de mai multe ori ca influenta pentru Schelling.

| MeisterSchnitzel explică (pentru mODIN):

Plotin nu știu dacă s-a ocupat de filosofia artei, dar Platon sigur a făcut-o. Vezi dialogul "Ion".
Legat de Platon, nu începe cu "Republica". Și ia-ți ediția din anii '70, îngrijită de Andrei Cornea. Și orice ți-ar zice lumea, ignoră-l pe Karl Popper și interpreteaz-o alegoric; Popper a obținut performanța inegalabilă de a înțelege greșit fiecare cuvânt din "Republica" la cel mai fundamental nivel.
Începe cu dialogurile din tinerețe, în special "Criton" și "Euthyphron", după aia treci la "Phaidon" și "Phaidros". Și nu ezita să-mi scrii.

| mODIN a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

Le-am mai citit pe la 19-20 de ani pe astea, dar cred ca pe atunci nu aveam rabdarea necesara pentru a sta cu textul suficient de mult. Eram si la facultate si profund convins de postmodernism. rolling on the floor

O sa revin probabil si la antici cand vine momentul potrivit.