Întrebare recomandată | Duhovnicul a întrebat:

E cumva xenofobia un instinct natural al omului?

10 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Frumoasă ironie.
Nu, xenofobia este o serie de prejudecăţi însuşite de unii pe parcurs (de cele mai multe ori din cauza educaţiei, societăţii, iar în unele cazuri pe baza experienţelor personale, generalizate voit sau involuntar).

| Dreamer a răspuns:

Era candva instinct natural, atunci cand eram oameni ai pesterii si dadeam cu pietre in orice nu arata si nu facea ca noi. Acum xenofobia se datoreaza conceptiilor invechite, educatiei, narcisismului si mai ales religiei in Orient precum a fost si in Europa candva.

| sabin89 a răspuns:

Cred ca la baza xenofobiei stau mai mult prejudecatile decat experienta personala, judecand dupa faptul ca ea este mai accentuata acolo unde traiesc putini straini. Iar prejudecatile sunt alimentate de familie, prieteni. Multi manifesta ura fata de straini desi nu au avut deloc contact cu ei.

| oprescudorin11 a răspuns:

Normal ca este instinctul pastrarii rasei. Oamenii s-au nascut de-a lungul vremii pe teritorii curate etnic. Cu timpul s-au amestecat, dupa aparitia marilor imperii. E in legea firii ca sa nu se admita in psihologia lor. Intre timp, pentru ca asa e civilizat, ca trebuie sa convietuim in pace toti, trebuie sa renuntam la ura intre rase, specii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.

| unknøwn a răspuns:

Permite-mi sa fac o completare.
Un instinct natural al omului mediocru.

| BlueViP a răspuns:

Fiecare om are o teama mica de necunoscut, dar cand ajunge fobie nu se mai poate numi instinct.

| acinorev a răspuns:

Nu cred. Adica, poate nu toti oamneii se tem de necunoscut, dar de straini da. In orice caz, nu cred ca xenofobia e un instinct natural. Poti avea anumite deja-vu-uri cand vezi un strain sau pur si simplu ceva din el (aspectul fizic, vocea etc.) iti baga frica-n tine. Dar, de obicei, aceasta frica este generata, cum a zis si NOname, de unele experiente personale generalizate pe vrute sau nevrute.
Nu cred ca xenofobia e ceva instinctual. De exemplu, daca mi-a fost frica la inceput de ceva, dar mi-a placut, a doua oara tot mi-e frica la inceput, insa stiu ca e super.

| NOname a răspuns (pentru acinorev):

Cred că înţelegi termenul puţin diferit.
În "xenofobie" "fobie" nu are sens de frică, ci mai degrabă de ură (ca şi în "homofobie").
http://dexonline.ro/definitie/xenofobie

| acinorev a răspuns (pentru NOname):

Ah merci acum inteleg

Întrebări similare