Tot ce-i facut cu mana ta e mai bun facut, daca stai sa-ti pice "para malaiata in gura lui Natafleata" n-ai facut nimic.
Desi sunt credincios si in unele situati doar ajutorul venit de la Dumnezeu ne mai poate fi de folos imi place sa cred ca ma bazez in mare parte in fortele proprii deoarece fara un pic de ajutor de Sus nu se poate nimic.
Pai tu ce crezi. Nu te baza niciodata pe altii. O sa ai numai de pierdut, parerea mea. Apropo, sunt ateista.
Dumnezeu te ajuta indiferent de toate sincer pe mine m-a ajutat foarte mult si am fost o necredincioasa El a fost mereu alaturi de mine si m-a ajutat sa merg mai departe cel mai bine este sa crezi in Dumnezeu insa si in tine nu scrie undeva ca daca crezi in tine nu crezi in Dumnezeu insa crede-ma ca atunci cand vei fi doborat atunci vei simti ca cineva te ajuta si iti este alaturi si iti vorbesc din propria experienta
Cred ca cel mai bine este ca in primul rand sa te bazezi pe tine fiindca in tine ai cea mai mare incredere, iti cunosti fortele proprii, niciodata nu o sa te dezamagesti. Normal ca exista si speranta ca unele lucruri se vor rezolva cu ajutorul Lui Dumnezeu. credinta si speranta sunt bune dar mereu trebuie sa ai un plan de rezerva.
Cel mai bine e sa crezi intotdeauna ca poti face un lucru singur>Niciodata sa nu astepti ajutor sau sa o faca altcineva in locul tau.Totusi ijn cazul in care o mana se va intinde sa te ajute accepto ca e binevenita indiferent din partea cui ar fi.
Pai eu zic ca e mai bine sa crezi in fortele tale si doar uneori sa te bazezi pe cineva, dar acel cineva sa fie o persoana de incredere, o persoana care te-a dezamagit de putine ori pentru ca nu poti avea incredere in toata lumea, dar in ziua de azi nu prea poti aia incredere nici macar in prieteni.
Asta e doar parerea mea!
In momentele in care tot ce depindea de mine am facut si mai ramanea decat d'zeu sa ma ajute atunci da m-am bazat pe el.
insa niciodata nu mi-a placut sa ma bazez pe alte persoane.
Trebuie sa te bazezi pe fortele tale, te-ai gandit ce se intampla daca te rogi lui dumnezeu si el sta cu spatele?
Desigur că e bine să crezi în forțele proprii. Decât să aștepți să-ți dea ăl de sus o slujbă mai bine et apuci să studiezi și să-ți cauți una.
Intrebare: cit poti face cu fortele proprii? Daca e sa fi realist, descoperi in viata ta ca depinzi mai mult de imprejurari, de alte persoane, de circumstante. Uneori chiar si vremea de afara se poate opune la ce vrei tu sa faci. Cit detii tu controlul a ceea ce faci? Prea putin. Poti face prea putin doar prin fortele proprii. Cel mai adesea ai nevoie de anumite circumstante ca sa iti iasa totul, dar in special ai nevoie de ajutorul celor de linga tine.
Din experienta proprie iti spun ca e mai bine sa te bazezi pe cineva, daca aduc in considerare exemplul dat de tine. Nu o data am incercat sa fac unele lucruri singur, si nu mi-au iesit, iar cind m-am bazat pe ajutorul lui Dumnezeu, in aceleasi privinte, totul a iesit de minune (desigur ca conteaza si ceea ce faci - nu poti fura, de exemplu, si sa te bazezi pe ajutorul lui Dumnezeu). Si asta pentru ca Dumnezeu stie cum sa faca ca circumstantele necesare implinirii a ceea ce ai de facut sa fie in favoarea ta.
La Carte se spune ca cine nu lucreaza nici sa nu manance. Cred ca e rau daca crezi ca cineva e dator e suplineasca propria pasivitate.
La faculta am avut un coleg care avea o memorie atat de buna incat citea un curs de cateva sute de pagini o singura data si retinea intregul continut, avea numai 10. La un moment dat a avut un soc, sau asa ceva si chiar daca citea de multe ori cusurile, abia mai retinea ceva. Era destul de furios, simtea ca era nedrept ca nu mai are aceea memorie, parca i se furase ceva ce i se cuvenea de drept. Pentru mine a fost o lectie ca toate abilitatile pe care la avem si le consideram fortele noastre proprii sunt daruri pe care le primim de la Dunnezeu pentru nu stim cata vreme si e bine sa fim recunoscatori pentru ele si sa le folosim cat mai bine cata vreme avem darul lor.
Este bine sa ai incredere in tine ca persoana.Dar este si mai bine sa te increzi in Dumnezeu. Poarta El sarcina in locul tau.Nu te mai ingrijorezi atat de mult.Stii ca impreuna cu El esti mai puternic.