| SatanaInIzmene a întrebat:

E mai periculos daca gandesti prea mult decat daca n-ai gandi deloc?

35 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Daca nu gandesti "deloc" (si ultimul prost se gandeste la ceva), devii periculos nu doar pentru tine, ci si pentru cei din jur (Romania este plina de exemple). Iar daca gandesti prea mult (acel "prea" este relativ, fiecare are limitele lui), poti sa devii periculos, dar in mare parte doar pentru tine.
Concluzia e simpla. Ce e mai bine? Sa distrugi O viata (a ta) sau mai multe?
Deci, ganditi, fratilor! E mai sanatos pentru toti.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Oricum ai da-o e periculos. Dacă nu gândeşti deloc eşti considerat periculos pe sistemul "nu te pune cu prostu' c-are mintea odihnită".
Dacă gândeşti prea mult, începi să pui întrebări iar unele întrebări nu sunt permise iar oamenii care pun prea multe întrebări mor repede. "Curiozitatea a omorât pisica".
Dar, dintre cele două, eu cred că e mai periculos să gândeşti prea mult pentru că cei care nu gândesc deloc sunt majoritari.
Salut.

April
| April a răspuns:

Fiindca au gandit atat de mult altii, imi permit sa nu gandesc deloc! Astept sa aflu cat de periculos este!

| Alphawolf a răspuns:

Daca gandesti prea mult clar este periculos, dar daca nu gandesti deloc nu te poti numi om. Cine gandeste mult eu cred ca are ceva materie in cap, iar cine gandeste prea putin are prea putina materie in cap. Daca nu conteaza de ce si pentru ce traiesti, conteaza numai sa traiesti, in cazul asta, este mai bine sa traiesti fara sa gandesti, dar daca conteaza de ce si pentru ce traiesti este mai bine sa gandesti prea mult. Cine nu gandeste deloc este ca un animal, vorbesti cu el sau vorbesti cu un caine, tot una. Cine nu gandeste nu intelege nimic din viata, nu stie de ce este asa si nu invers, nu stie ce anume se intampla in jurul lui, este mai mult negativ decat pozitiv, nu inainteaza pe nici un plan, ramane in mocirla, dar nu-l deranjeaza pentru ca nu poate realiza cat este de "mic". Cine gandeste prea mult intelege din viata destul de mult, stie de ce este asa si nu invers, poate fi folositor, stie ce nu este in regula, stie ce vrea, intelege ce experimenteaza, iar ce nu stie, vrea sa stie. Daca gandesti prea mult, esti mai agitat, dormi mai putin, iar faptul ca te intereseaza...esti atacat de stres si de durere. Intr-un final cel ce gandeste prea mult o poate lua razna. Eu as prefera sa gandesc prea mult decat deloc.

| Alphawolf a răspuns:

@Dannyjj, a gandi mult si prost este oarecum in contradictie. Daca gandesti mult, in mod normal, iti antrenezi gandirea. Gandesti ce citesti, gandesti ceea ce vezi, gandesti ce experimentezi, gandesti actiunile, gandesti ce gresesti si unde gresesti, gandesti...pentru ca gandesti. Cel care gandeste prea mult nu este lipsit de inteligenta.

| Alphawolf a răspuns:

@Dannyjj, la exemplul tau cu avionul intr-adevar trebuie cunostinte, desi pentru a pune in practica idea de zbor cateva persoane si-au macinat creierii, au gandit foarte mult. Orice idee/inventie pentru a o pune in practica a fost foarte mult gandita. Super-ganditorul nu este privat de informatie. Pentru a gandi ceva este nevoie de o idee, de cunostinte, de curiozitate si de ambitie. Super-ganditorul(de fapt este valabil oricarui om) nu va gandi cum functioneaza un motor de avion cu reactie, doar in cazul ca-l intereseaza, iar daca il intereseaza el isi va obtine informatiile necesare pentru a gandi respectivul motor. Uite un exemplu: Super ganditorul vrea sa repare, sau sa faca ceva anume, dar fara a avea practica si nici cunostintele necesare in domeniul reaspectiv. El atata analizeaza si gandeste pana intelege, iar apoi va putea repara sau confectiona ceea ce si-a propus.
Eu cred ca oamenii de stiinta, nu au fost/sunt doar inteligenti, ei gandesc si foarte mult. Oare ei si-au stresat/isi streseaza creierii? Einstein a fost foarte inteligent, dar pentru a pune in practica ideile lui a gandit foarte mult. Pentru a-ti depasi limitele, nu este destul doar inteligenta, este nevoie de a si gandi mult.
Oamenii care au innebunit sau oamenii care au numai necazuri in cap eu nu as zice ca gandesc prea mult, eu cred ca ei gandesc prea putin, sau prea defectos. Ei sunt marcati, stresati si frustrati, poate chiar si complexati. Aceste persoane sunt oameni slabi, ei nu pot face fata situatiilor critice, nu ii ajuta destul capul pentru a gandi sanatos si a depasii acele situatii critice.

Apache
| Apache a răspuns:

Sincer... da

| Razvan a răspuns:

De ce să ţi se atrofieze creierul când poţi schimba ceva, pe cineva poate chiar pe tine însuţi?

| Dmonik a răspuns:

Sa-ti dau raspunsul, dupa analiza raspunsurilor primite.
Era de ajuns sa fi raspuns IoanaAndrei, ca sa-ti dai seama ca daca gandesti prea mult(ca profesor universitar), risti sa dai nastere unei viitoare generatii ca sus-mentionata!
Cu alte cuvinte, cum o dai, tot prost iese! laughing
Asta e intrebarea: Sa gandesti...sa nu gandesti!
Ioano, m-am enervat: scrie corect! Inainte de a scrie, gandeste!

| ExistaMosCraciun a răspuns:

E mai periculos sa nu gandesti decat sa gandesti si totodata foarte rau daca gandesti si nu actionezi in vreun fel ( nu ma refer la cei care aleg ascetismul de bunavoie). Ca si gandirea fara actiune nu face o ceapa degerata ( ma rog, eu sunt o fire pragmatica, la altii s-o putea si altfel).

| NickiMinaj a răspuns:

Da... mai multe sinapse, mai mare pericol de AVC.

| Dannyjj a răspuns:

Depinde despre ce este vorba, ai zis "daca gandesti prea mult", nu ai zis sa si gandesti bine(corect, inteligent), poti sa gandesti mult dar prost, deci nu inseamna ca daca gandesti mult gandesti si bine.
Exemple:
1. Deseori vedem oameni care se uita in pamant sau se uita intr-o parte si dau din cap ca si cand ar vorbi cu cineva, acei oameni numai judeca, gandesc prea mult dar nu gandesc bine, se gandesc prea mult la lucrurile care ii necajesc/dezamagesc pe ei.
2. Daca gandesti inteligent intr-un timp mai indelungat poti avea de succese, pentru ca ai avut timp suficient sa te gandesti bine la acel ceva.
3. Daca gandesti putin dar prost, ai sanse mari de esec.
4. Sa gandesti inteligent si intr-un timp mai scurt, este cel mai sanatos.
Daca gandesti prea mult, devi prea stresat si poti sa innebunesti, iar daca nu gandesti deloc este la fel de rau, este bine sa gandesti corect, inteligent, sa gandesti rapid sau un pic mai mult dar nu extrem de mult.
Conteaza CAT TIMP te gandesti, CUM gandesti si CAT DE AFECTAT esti de acele ganduri.

| Dannyjj a răspuns:

Cum spuneam, e bine sa gandesti inteligent si repede, sa nu stai pe ganduri foarte mult, dar cu putin timp in urma, dintr-o patanie am realizat ca ori cat de mult ai incerca asta, viata iti pune obstacole si te ataca de unde vrea si cand vrea ea. Mai pe inteles, poti fi oricat de puternic, inteligent, destept se poate ca in viata pot sa apara necazuri, acele necazuri provoaca stres, diminueaza atentia, te face sa te gandesti la acele necazuri, strica psihicul, depinde de: necazuri, cand apar si cum apar acele necazuri, daca apar toate deodata, atunci e clar ca de la a ceda psihic mai este doar un pas.
Vad ca multi confunda "a gandi inteligent" cu "a gandi mult", nu sunt aceleasi lucruri, poti sa gandesti mult dar prost, poti sa gandesti bine intr-un timp mai scurt sau mai lung, dar nu foarte lung pentru ca nu este sanatos din cauza stresului.
Nu este vorba ca gandesti mult sau nu gandesti deloc, pentru ca NU SE POATE sa nu gandesti deloc(ai creier, acel crier se gandeste automat).
Fie ca gandesti mult sau ca gandesti putin, poti sa iei decizii mai bune sau mai rele, inteligenta conteaza, deci este bine sa iti antrenezi creierul dar nu este bine sa-l stresezi cu prea multe ganduri, nu ma refer sa-l stresezi cu un calcul de matematica, ci la gandurile de toate zilele, mai ales la gandurile provocate de necazuri, cand apar aceste necazuri trebuie sa stai calm si sa gandesti pozitiv si bine, dar ai grija sa nu te afecteze psihic aceste ganduri.

| Dannyjj a răspuns:

@Alphawolf fara google, vreau sa construiesc un avion sa zicem, spune-mi amanuntit cum funcioneaza un motor de avion cu reactie, acum presupun ca nu stii si stai pe ganduri, te gandesti mult, daca nu stii nu ai de unde sa imi zici cum se face, deci degeaba gandesti mult daca nu ai cunostiintele necesare(poate ca exemplul nu prea se poriveste dar sper ca ai inteles ideea macar).
Cum am zis, multi confunda inteligenta cu ganditul.
Intr-adevar daca gandesti mult, ai timp suficient sa te gandesti bine la acel lucru, dar daca gandesti prea mult iti stresezi creierul.
Daca ai inteligenta dezvoltata atunci nici nu trebuie sa te gandesti mult ca sa stii, sa rezolvi ceva.
Am vorbit de oamenii nebuni, care dau din cap si parca vorbesc cu cineva, ei de fapt se gandesc la necazuri, ei mereu si mereu se gandesc, acum spune-mi este bine sa gandesti atat de mult?
Deci nu am zis ca daca gandesti mult inseamna ca esti nebun, ce vreau sa zic este ca daca gandesti prea mult, iti stresezi creierul, cum am zis, creierul nu se streseaza cu calcule sau ca inveti dintr-o carte, creierul il stresezi cand te tot gandesti la un lucru, cel mai adesea stresam creierul cu probleme(necazuri).
DACA GANDESTI MULT AI TIMP SUFICIENT SA IEI DECIZII MAI BUNE, dar daca nu stii despre ce este vorba nu inseamna ca mergeu poti lua deciziile corecte, deci conteaza inteligenta.

| Dannyjj a răspuns:

@Alphawolf vad ca ai cam inteles ideea: "Conteaza CAT TIMP te gandesti, CUM gandesti si CAT DE AFECTAT esti de acele ganduri".
Cand zici ca un om gandeste, automat intra in discutie coeficientul de inteligenta(IQ), inteligenta emotionala(EQ) si inteligenta spirituala(SQ), toate astea ajuta modul de a gandi si de a judeca corect. Orice om gandeste, dar ca sa fie si inteligent trebuie sa aiba si nivelurile IQ, EQ si SQ ridicate, dar prea mult stres(acele ganduri negative) strica aceste inteligente.
Un nebun gandeste, DAR are inteligenta scazuta.
@TheBugDude de gandit nu este periculos, depinde ce ganduri ai si cat de mult te streseaza(daca esti stresat iei ganduri rapide dar nu bune), dar asta nu inseamna ca daca mereu gandesti repede nu gandesti bine(daca stii un lucru din cap atunci gadesti repede).
Deci cand ai pus intrebarea "E mai periculos daca gandesti prea mult decat daca n-ai gandi deloc?" depinde ce gandesti, cat timp gandesti si cat de afectat esti de acele ganduri ca sa iti dauneze cu ceva, daca ai inteligenta emotionala(EQ) scazuta, atunci gandurile te pot afecta mai usor, stresul darama aceste inteligente, stresul apare cand te gandesti prea mult la un lucru ori ceva sau cineva nu iti da pace(gandurile, necazurile).
-Nimeni nu a innebunit daca a invatat prea mult.
-Toti care au innebunit, au innebunit din cauza stresului, de aceea am scris mai devreme "Conteaza CAT TIMP te gandesti, CUM gandesti si CAT DE AFECTAT esti de acele ganduri".
-De gandit gandeste toata, dar ca nu toti avem aceleasi nivele de IQ, EQ si SQ.

| SatanaInIzmene explică:

Sa ma bucur ca v-am dat de ¨gandit¨ ...sau? laughing

| SatanaInIzmene explică:

Si cand ma gandeam ca TpU - ul e mort... Bine v-am gasit!

| Pomar a răspuns:

Da, daca gandesti prea mult realizezi niste lucruri care te duc la nebunie... daca nu gandesti esti un prost care sparge seminte la coltu strazi si crede ca Soarele se invarte in jurul Pamantului ca asa a citit el nu stiu unde...si putin iti pasa de ce se intampla in lume.

| Pomar a răspuns:

@anonim se vede ca nu prea le ai cu ganditu`... Poate ai auzit, desi nu cred, ca alzheimerul (nu cred ca sti ce-i aia) este boala intelectualilor; totusi luandu-ma dupa raspunsul tau slabe sanse sa fi ai vreo legatura cu intelectuali, so...

| hominid dreak a răspuns:

Categoric nu. E mai periculos sa nu gandesti deloc.La modul general vorbind, caci daca starui cu gandul la ceva rau, cu siguranta te va atrage sa si faci acel lucru. Iar daca nu stai sa gandesti bine ce vrei sa faci, devii superficial si actiunile tale sunt ezitante.Cum dracu-i mai bine?

Răspuns utilizator avertizat
| otilia88 a răspuns:

Depinde ce vrei sa risti: daca nu prea gandesti iti cam mor neuronii; daca gandesti prea mult risti sa innebunesti.

| Struţ_7924 a răspuns:

@IoanaAndrei - "1984, Orwell avea dreptate", huh?

@TheBugDude - una dintre intrebarile care ma framanta si pe mine. Voi urmari raspunsurile. Pana una alta, de acord cu ce a zis @Dannyjj aici "Conteaza CAT TIMP te gandesti, CUM gandesti si CAT DE AFECTAT esti de acele ganduri." Cu adaugirea ca, pe masura ce urmaresti UN fir al gandirii, treci prin alte zeci si ajungi sa nu mai stii exact de unde ai pornit. Cat despre la ce ai ajuns... cam orice concluzie se poate transforma, ulterior, intr-o ipoteza. Plus ca poti gasi argumente/contraargumente pentru orice idee ti-ar veni. E greu cu capu'...

| Hypathia a răspuns:

Uite ce spunea Theon (tatăl Hypathiei) despre asta: „ Păstrează-ți dreptul să gândești, pentru că și dacă gândești gresit e mai bine decât să nu gândești deloc". Baftă!

| IoanaAndrei a răspuns:

Nu gandii prea mult... eu am avut un unchi si era profesor universitar si gandea prea mult si l-au saltat. l-a saltat Politia GANDIRII... orice ai face nu gandii prea mult@!

| leonardo a răspuns:

Great Question happy! Cred ca raspunsul este nu - pentru ca prost fiind si nestiind despre multe lucruri cum functioneaza, te poti baga in niste belele care se pot solda cu tepe (fie financiare, fie care au ca rezultat cafteala proprie si personala). Ce este cert insa, ca prostii sunt mai fericiti, nu au atat de multe probleme si intrebari in viata...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@otilia88 ce proasta poti fi, si ai mai fost si votata de alti prosti, a innebuni nu tine de a gandi, pff esti proasta ce mai...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@NOname nimeni nu'i prost faci o confuzie, si chiar are acel ''a gandi'' dat de la natura, ca multi nu-l antreneaza normal sa nu evolueze

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ori cum in ambele situati iti mor neuroni asa ca...nu gandi prea mult si nici prea putin.

| Wladutz a răspuns:

Daca gandesti dai dovad de inteligenta si ceilalti vor aprecia asta fate de cai care nu gandesc de loc nu vor avea succes! Pa Pawinking