Un animal e bun de la natura? Daca un animal poate fi bun de la natura, atunci poate ca si omul.
Biologic, e foarte bun, e o constructie originala, extrem de functionala, si de rezistenta. Nu la fel as zice si spiritual, aici e "varza", si nu trebuie sa privesti prea mult in jur ca sa iti dai seama de relele pe care oamenii le fac, si care arata cit de "varza" sunt ei la nivelul spiritual.
Bun si rau de la natura. Raul se poate naste in noi din instinctele de supravietuire, la fel ca la animale.Normal ca au loc si factori ce tin de societate.
Cred ca ne nastem duali.
Perspectiva religioasa implica automat scoaterea a ce este mai bun din om?
Cred ca daca comparam un pic omul cu animalele ne dam seam ca natura primeaza! Si anume: Ia un pui de leu (sa zicem) si de cand este nascut tine-l intre oameni, va fi prieten cu ei neatacandu-i. Lasa-l in salbaticie, va avea cu totul alt comportament. Omul si el este la fel, se adapteaza la mediu. Cred ca depinde de mediul in care traim! Bineanteles ca mai sunt si exceptii
Eu merg pe religie pentru ca plecand de la intrebarea ta gasesc alta dovada ca Dumnezeu exista. Este ca si cum El ne-ar fi adaugat in ADN aceasta notiune de Bine si Rau...nu ati observat ca majoritatea oamenilor au cunostiinta si sunt invatati de mici de aceste notiuni cu sens spiritual?!
De aici rezulta moralitatea si smerenia, daca era de la natura atunci nu trebuia sa aiba si alte fiinte aceste trasaturi?!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: