| Mădă0611 a întrebat:

E stiinta, nu altceva. Soooo... Carnea nu imi face bine, asa ca n-o mananc. Cand e vorba de mancare, ma streseaza unii cu "de unde iti iei proteinele necesare?". La cat efort depunem, adica aproape de 0 laughing, mai avem nevoie de "proteinele necesare" de care aveau nevoie stramosii nostri? Am observat ceva la caini. Cei legati sau inchisi in spatii mici se imbolnavesc de la carne multa, ceilalti nu. Banuiesc ca "proteinele necesare" ar fi baiul. In cazul oamenilor nu e tot asa?

63 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Eu cunosc multi vegani, de birou. Se pare ca si tu faci parte din aceasta categorie.
Nu cunosc insa nici un vegan sportiv de performanta sau care lucreaza la munci fizice grele.

Oare cum ar arata un cosas, mancand de pranz o ciorba de legume, fara carne?
Cred ca ar creste iarba mai repede decat ar fi cosita.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Bula):

Nu te agita; veganii nu cunosc relatia dintre proteinele de origine animala si numarul de circumvolotuni. laughing laughing laughing

| Mădă0611 explică (pentru Bula):

Am zis ca nu mananc ca nu imi face bine si apoi am dat exemplul cu cainii, de unde ar trebui sa se deduca ceva legat de efort, deci despre efort si alimentatie era vorba. N-am zis nimic de vegani sau vegetarieni. Eu imi iau proteinele necesare mie din lapte si banane, na. Laptele nu vad sa imi strice ceva, inca, desi am inteles ca ia, indirect, calciu din oase, dar asta e alta poveste.

Sa formulez intrebarea altfel: daca nu depunem efort fizic, avem nevoie de cata carne se crede/avem nevoie de carne?

| Bula a răspuns (pentru Mădă0611):

1. Laptele NU ia calciul din oase! Laptele si lactatele introduc calciu in organism, in oase si in muschi.

2. Carnea este necesara pentru organism mai ales muschilor, daca este nevoie de forta si elasticitate mare. Daca stai la birou atunci nu ai nevoie, fiindca nici efort muscular deosebit nu trebuie sa faci (dar nici n-ai fi prea capabil).
.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Bula):

Proteina din carne faciliteaza legaturile neuronale; printre alte functii la nivel cerebral. greu cu "veganii de internet".winking laughing

1. Laptele acidifiaza organismul obligandu-l sa ia calciu din oase pentru a reveni la starea lui de buna functionare. Taaaa-dam! Brumi contine si calciu. Ce rost ar avea daca e cacao si se bea cu lapte.

2. Deci omul modern, ala care nu coseste, nu are nevoie de mititei si shaorma.

| Mădă0611 explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Mai taci, mă. N-am zis nimic de vegani, veganism, vegetarianism. Ce, daca un aliment nu iti face bine, trebuie sa te numesti cumva daca nu-l consumi?

Am uitat sa spun de ce il ia. Contine o cantitate mare de proteine, necesare vitelului, nu omului, asta acidifiaza organismul.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Mădă0611):

-pupici mici; doar sarcasm la adresa veganilor
-organismul are nevoie de majoritatea elementelor continute de cane.

Circumvolotiuni... confused
Ma indoiesc ca e greseala de scriere.

De ce ar avea nevoie daca nu depune efort? E cam ca in cazul molarilor numarul 3. Nu avem nevoie de ei? Tot mai putini ii au.

Te legi de o greseala de edactare; dar refuzi sa intelegi estenta evolutiei omului, prin consumul de carne, nu doar al produselor secundare furnizate de animale. tongue laughing

CORECT!
-Unii, din pacate tot mai multi tineri, refuza sa faca minimul EFORT de a se documenta temeinic.winking laughing tongue

Tu n-o intelegi. Evolutie inseamna sa renunti la ce nu iti e folositor.

Sau: evolutia inseamna sa folosesti eficient doar cele necesare. tongue

Eu ma tem ca, tu confuzi casul si branza cu acidul gastric tongue
Am avut ocazia sa beau multa lapte de bivolita, timp de un an cate un litru dimineata si seara, aproape fiecare zi. Mi s-au intarit oasele din cauza calciului, aproape s-a dublat si grosimea lor. N-a fost din cauza patrunjelului sau al varzei, ci din cauza laptelui.

Oare de ce femeile mai in varsta, care NU beau lapte si nu consuma lactate, au problema de osteoporoza, unele chiar foarte grave, iar alte femei nu au?

Am in familie si in anturajul meu femei din ambele "spete", deci stiu despre ce vorbesc, din observare "practica".

N-am zis ca doar laptele strica oasele, ci ca obliga organismul sa ia calciu din oase. Laptele contine calciu, dar contine si proteine. Pentru acele proteine organismul ia si calciul adus de el, si si cel adus prin consumul altor alimente. Plus ca nu doar laptele contine calciu. O femeie in varsta ce crezi ca mananca, spanac si fasole, sau aripioare picante?

https://saveourbones.com/osteoporosis-milk-myth/

Cele nenecesare consuma resurse, asa ca nu e suficient sa folosesti eficient doar cele necesare, trebuie sa renunti la ce nu e.

Draga, iti propun un experiment:
Cauta un subler si masoara-ti grosimea oaselor din antebrat si ale gambelor.
Compara grosimea lor cu cele a unei femei de la tara, de statura ta, care tine animale in ograda: vaci, oi, etc.
Vei avea o surpriza mare!

Vor urma in viata ta si alte surprize mai mari, dar deja neplacute si greu- sau imposibil de remediat:
Iti va scadea nivelul de calciu drastic din organism dupa fiecare copil nascut si dupa instalarea menopauzei!
Din pacate, atunci va fi deja prea tarziu, nici un medicament-minune cu continut de calciu nu te va mai scapa de osteoporoza si consecintele ei...

Oamenii de la tara consuma produse din ograda proprie. Daca o rosie contine aia aia aia si antioxidanti, una modificata genetic sau stropita cu nu stiu ce nu mai contine antioxidanti sigur, si alte elemente. E logic ca eu daca mananc o rosie carton, pe langa faptul ca nu imi aduce nimic folositor, nici macar la gust nu-i buna, imi strica de fapt. Bulă-i Bulă pana moare. laughing) Esti ca aia "bunicu fuma atatea tigari pe zi si a trait 98 de ani". Pă ce manca si ce aer respira bunicu-to? Si ce tigari fuma? (am inteles ca in filtru sunt de fapt toxinele, culmea... ). Batranii cultivau tabac pentru consumul propriu.

Numa gandeste-te ce consuma cei de la tara, mai ales batranii, care au obiceiurile lor si prea putini bani pentru toate produsele alimentare nocive. N-am chef sa imi fac covrigi de casa, dar mi-e dor sa mananc, asa ca imi caut un producator ok. Am luat la nimereala o punga. Am inceput sa mananc si apoi sa citesc, dooh. Am ramas bleah, si n-am mai mancat. Aditivi dubiosi, conservanti, acizi si dracu sa-i ia cu porcariile lor, ditamai lista. Ajunge niste faina, sare, untura, drojdie, chimen si ou.

Urmeaza dupa aceea punga si o Cola, si lista "vegana" de la doctori...
Eu raman tot batranul Bula, tare-mi place si carnea, si carnatul, slanina afumata, jumarile, cate un gratar, cas de oaie, telemea si laptucul acru (in loc de iaurt in galetuta de pe raft)...

Si iti mai povestesc ceva: Mai citesc si publicatii (nu prea publice) oficiale.
- Conform unui studiu riguros, pe primele doua locuri in business-ul mondial sunt 1.alimentele, 2.medicamentele
- Conform unui alt studiu: o masina "putin poluanta", de ultima generatie polueaza atmosfera mai mult parcurgand 100km autostrada decat un fumator "inrait" care "trage" cate 2 pachete de tigari pe zi, timpp de 50 ani.

Poti manca linistit crenvursti, parizer sau Polonez, fiindca nu contin nici urme de carne! tongue

Bula
| Bula a răspuns:

Nu l-am vazut alergand "de performanta" in sandalele lui tongue

| Inferno a răspuns:

Nu exista studii concludente care sa demonstreze nocivitatea consumului de carne. Iar observatia ta e frivola si nu dovedeste nimic. Nutritia e cam tot atat de complexa ca si meteorologia.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Inferno):

Nu perturba copii de la studiul comparat.winking

| Mădă0611 explică (pentru Inferno):

Avem nevoie de ce aveau nevoie stramosii nostri? Si nu ma refer la parintii bunicilor.

| Inferno a răspuns (pentru Mădă0611):

Intrebarea e destul de confuza. Avem nevoie de anumite lucruri pe care ei le aveau, de altele nu.
Si ce legatura exista intre "a avea nevoie sau nu" si "a fi nociv sau nu"? Din moment ce exista vegani cred ca e limpede ca nu avem nevoie de carne pentru a supravietui. Nu?

| Mădă0611 explică (pentru Inferno):

Da, si nu era vorba de nemancat carne, ci de "proteinele necesare" de care s-ar lipsi cineva ovo-lacto vegetarian. Pun ghilimele ca sunt vorbele altcuiva, sau ale altora, cam toata lumea intreaba de ele cand aud ca cineva nu consuma carne. Ce e in plus, nenecesar, strica, organismul da semnale, concluzia fiind ca nu are nevoie de acel ceva. Totusi, ce inaltime si greutate aveau stramosii nostri care consumau multa carne (si cat traiau), si ce inaltime si greutate avem noi? Retorica, daca vrei.

| Cortex a răspuns:

Proteina animala este foarte buna pentru om,totusi,consumata in cantitati prea mari poate face rau.E foarte bine sa mananci carne, e rau sa exagerezi. Daca nu mananci carne vei avea mai putina energie fata de cei ce consuma moderat, vei arata mai slabit si te vei simti mai slabit, masa musculara va scadea incet incet, te vei simti ca o pufarina plutind prin spatiu fara niciun rost.

| Mădă0611 explică (pentru Cortex):

Ce masa musculara ar putea avea cineva care nu depune efort fizic mai mult decat sa se ridice din pat, sa paseasca, sa lucreze chestii simple prin casa, orice ar manca? Cei care consuma carne zilnic, dar stau la pc 14 ore, pe zi, au masa musculara mai mare decat unu care consuma o data pe saptamana, sau deloc, si face sport, nu de performanta?

| Cortex a răspuns (pentru Mădă0611):

Bineinteles ca nu,ce te face sa crezi ca e altfel? Doi oameni cu acelasi stil de viata exceptand faptul ca unul consuma carne aproape zilnic(diversificand,consumand carne de peste,porc,vita,oaie,pui) se diferentiaza prin faptul ca cel care consuma proteina animala este mult mai energic,mult mai bine dispus, creierul este stimulat mai eficient, masa musculara este mai ridicata, testosteronul este mai ridicat in cazul barbatilor, cortizolul adica hormonul stresului este scazut si multe alte detalii pozitive.Probabil ca sunt si aspecte bune privind consumul de legume fara proteina animala, dar sunt minuscule in comparatie cu aspectele pozitive aparute datorita existentei de proteina animala din organism.Si sa-ti raspund la intrebare,a fost efectuat un experiment prin care doi oameni(unul vegetarian,altul care mananca bine) au fost supravegheati,vegetarianul avea aceleasi responsabilitati ca si celalalt subiect,doar ca vegetarianul facea sala o ora pe zi.S-a constatat ca vegetarianul nu a pus masa musculara deloc,doar a evaporat niste grasimi, in timp ce celalalt subiect, nefacand exercitii fizice, ducand o viata aproape identica cu a vegetarianului, datorata nivelului de testosteron ridicat si-a marit masa musculara prin simplul fapt ca a facut/mancat exact ce a vrut organismul.

| RAY a răspuns:

Efortul nu are legatura cu proteine mady in fapt organismul foloseste carbo ca combustibil principal, de proteine avem nevoie aia e clar mai ales caini tai fiind carnivori si nu cred ca sunt bolnavi din cauza asta, nu are sens stiintific, baiul este zaharul =otrava alba

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Era vorba de carne multa, nu de carne din cand in cand, in cazul cainilor. Ai mei fug si se joaca toata ziua, n-au probleme. Totusi, am observat ca labradorul prefera altceva in locul carnii, probabil pentru ca asa a evoluat rasa.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Carnea de porc in timp creste riscul de cancer de colon in timp e un adevar, dar trebuie sa manci mult si des, observari personale nu sunt dovezii stiintifice

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Suntem azi-maine 8 miliarde de oameni. 8 miliarde de organisme, fiecare unic, crezi ca oamenii de stiinta ne pot cerceta pe toti? Vorba aia "in sfarsit s-a descoperit ce vor femeile, dar intretimp acestea s-au razgandit"? Mno, pana afla astia de o "anomalie", pana o cerceteaza, pana o dau altora s-o cerceteze, pana emit ipoteze, teorii, moare omul si organismul care ii ia locul e altul, diferit. Unele organisme evolueaza mai repede, altele mai incet. Cele care incep sa renunte la lucrurile nefolositoare sunt cele care evolueaza mai repede. Evolutia e adaptare spre imbunatatire in scopul supravietuirii. Daca ceva iti pune supravietuirea in pericol, e inlaturat.

| Drimmero a răspuns:

Ai devenit si tu vegana?

Nu e mai bine sa-i lasati pe toti sa-si vada de mancarea lor, decat sa veniti cu fel si fel de teorii?
Eu sunt adeptul unui meniu echilibrat, cu proteine si fibre, iese o combinatie delicioasa si sanatoasa/

| Mădă0611 explică (pentru Drimmero):

Da' voi sunteti batuti in cap. Am zis ca nu imi face bine carnea, deci n-o mananc, e ca si cum as spune ca alunele nu imi fac bine, deci nu le mananc, dar lumea crede ca e musai sa mancam alune si eu spun ca poate nu-i asa musai. Ce-i greu de priceput? confused Sau alt exemplu: daca mananci nu stiu ce, se ridica blana pe tine, chestie utila in trecut, doar ca acum nu mai avem blana, deci mai e musai sa mananc acel nu stiu ce?

| relian a răspuns:

Daca nai manca carene deloc nu ai mai scrii pe aici la ora asta laughing deci mananci carene ca vrei sau nu vrei, si gandaci ceara dat tot animal se numeste laughing.Se pare ca vitamina B12 care este esentiala pentru organism o luam din organisme animale,indiferent care is alea. Daca ai auzit pe indienii aia care se dau loviti ca ei is vegetarieni n-au pus gura pe vreun animal toata viata.Ei asa stiu,dara nu stiu ce baga in gura, manainca faina, boabe, etc care is pline de ganganii, iar lor alea lea asigurat vitamina asta, altfel ar fi fost pe cealalta lume.Despre ce spui tu, am vazut canii lasati liber, iar daca le dai nu stiu ce mancare li se face rau, acum co fi de la mancare sau altceva nu stiu.Am avut caine acasa sta numa legat, deci nu sa imblonavit niciodata indiferent ce i se da. Oamenii se imblonavesc din diverse motive si normal cum noi suntem oameni trebuie sa dam vine pe ceva, trebuie sa gasim un vinovat si imediat si facem analogie, cu ceam mancat, ceam baut laughing omu asa crede ca toate vin de la ce bagi in gura.Te poti imbolnavii de la altceva, iar faptul ca ai mancat ceva si s-a intamplat atnci aia este doara coincidenta.Omu se imbolnaveste de cele mai multe ori pentru ca se deregleaza anumite piese din organism, vina purtando tot noi, ca neam ajutat dea lungul istoriei si am dat nastere la exemplare hai sa le spunem mai putin viabile.Pai doara numa sa te uiti,vai X e bolnav hai sa-l ajutam,il ajutam si el ce face? Se apuca si face plozi care vor duce mai departe problemele lui laughing orice pana si gesturi,modul cum vorbesti etc totu se duce mai departe,se inregistreaza si se transmite mai departe.
Acu ca multe din aceste disfunctiuni nu apar cand esti copil sau tanar,este pentru ca organismul in aceste perioade este destul de puternic sa contractreze iesirea la suprafata a acestora. Dara cand organismul deja incepe sa dea rateuri,adica sa nu mai se poate reproduce la cap maxima,atunci sa te tii vin toate buluc laughing iar omu vai, de la mancare, vai nu stiu ceam baut, vai mi-a cazut parul, si etc.da vina pe apa cai de la apa, am baut o apa naspa si m-a luat asa de la stomac laughing povesti.

| Mădă0611 explică (pentru relian):

Cainilor mari, de rasa, oamenii le cam dau carne. Si vanzatoare mi-a zis ca ambii caini ai ei au avut probleme, iar dupa ce a micsorat cantitatea de carne pe care le-o dadea, n-au mai avut nimic. Le da, dar mai putina, in rest granule.

" La cat efort depunem, adica aproape de 0 laughing, mai avem nevoie de "proteinele necesare" de care aveau nevoie stramosii nostri? " Corect: cainii devin mai docili daca sunt din plus.winking laughing tongue

| anonimg a răspuns:

Proteinele se gasesc in majoritatea alimentelor, fie de origine animala (carne, lapte, branza, oua), fie vegetala (fasole, mazare, naut si altele inrudite cu acestea; oleaginoase: alune, nuci, etc.).

Problema este data la nivelul vitaminei B12 care se gaseste automat in carne, lapte, branza, oua; pe cand vegetarienii o gasesc doar in unele vegetale carora nu ar trebui sa le lipseasca.
Lipsa vitaminei B12 duce la afectiuni grave. Dar cum am zis, ea se gaseste si in produsele vegetale. In afara de vegetalele din lista aceasta: https://ligiapop.com/2010/07/24/problematica-vitamina-b12-in-dieta-vegana/, b12 se mai gaseste si in cereale.

Problema este ca cei mai multi se imbolnavesc din pricina carnii decat din lipsa acesteia. O bucata de carne de marimea unei palme (si poate chiar mai mica) asigura suficient necesarul de vitamina B12 pentru o singura luna.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru anonimg):

" O bucata de carne de marimea unei palme (si poate chiar mai mica) asigura suficient necesarul de vitamina B12 pentru o singura luna."
Asta intr-un organism cu un randament de 500%?winking laughing laughing laughing
- sigur-sigur omiti celelalte componente din carne!

| anonimg a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Alte componente nu mai are decat proteine. Vitamina B12 si proteine. In rest, grasimi la greu. Ca nimeni nu fierbe carnea mai inainte pentru a scoate grasimile si toxinele, si apoi sa o prajeasca sau sa o friga. Iar daca o fierbe, nimeni nu arunca grasimea din apa pentru ca altfel carnea isi perde gustul.
Si macar daca am vorbi doar de grasime si toxine...
Dar carnea este unul din factorii de aparitie ai cancerului. Ea se digera si mai greu; astfel sta mult in intestin (colon) si asta duce la aparitia cancerului de colon.
In general carnea si alimentele derivate din aceasta activeaza celulele canceroase cu care toti ne nastem.

Acum omul nu trebuie sa munceasca cat poate munci o bovina.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru anonimg):

Pune mana urgent pe acar un singur tratat de nutritie si boli metabolice; altfel...
"Acum omul nu trebuie sa munceasca cat poate munci o bovina."
dar poate manca/gandi ca o bovina, cata vreme nu intelege functionarea armonioasa a organismului uman.winking laughing

| Mădă0611 explică (pentru anonimg):

Cred ca de fapt cancerul e un mecanism de aparare al celulelor, nu exista "celule canceroase cu care ne nastem", oricare poate incepe sa se inmulteasca necontrolat.

Iti dai seama ca ce scrie intr-un tratat de nutritie si boli metabolice e 100% adevarat, mai ales daca e vechi. De fapt cu cat e mai vechi cu atat e mai adevarat. Aia din trecut stiau ca inima e cu sentimentele si creierul doar raceste sangele, noi ne-am ratacit si credem altceva.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Îmi ploua in gura atunci cand simt mirosul de mititei; dar... peste drum este o shaormerie. Vegetarienilor le ploua in gura atunci cand gradinarul tunde peluza din fața. laughing laughing laughing Paste Fericit! laughing

| xerxes1 a răspuns:

Exista o lista lunga cu sportivi de performanta vegani care nu consuma cadavre de animale.
Deci se poate.

| PersonajFictiv a răspuns:

"La cat efort depundem, adica aproapede 0, mai avem nevoie de proteine necesare? " thinking
interesant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca este un mit cu aminoacizii esentiali, ei se pot crea din aminoacizi esentiali si neesentiali, BCAAurile daca sunt consumate in exces sunt transformate in energie.
Si daca te uiti atent majoritatea celor esentiali corpul ii elimina prin pãr, unghii

| AndreiWeisz a răspuns:

Bai tu esti proasta de impungi laughing Proteinele necesare nu au treaba cu stramosii, ci cu aminoacizii esentiali pe care corpul nu ii poate sintetiza, are nevoie sa ii primeasca prin alimentatie. Daca esti batuta in cap, nu mai si semnaliza.

| Mădă0611 explică (pentru AndreiWeisz):

Hopa, s-a trezit entelectualu satului. laughing) Tu esti ala din imaginea de la avatar?

Pe bune, daca nu te duce capul, lasa pc-ul si baga un gratar in biceps. Era vorba, mă entelectualu satului, ca oamenii nu au nevoie de ce aveau nevoie oamenii de acum cateva mii de ani, dar tu esti student la medicina si stii ce si cum. De ce nu ne lasi pe astia nu atat de inteligenti ca tine sa ne vedem de ale noastre?

| AndreiWeisz a răspuns (pentru Mădă0611):

Bag si gratare, stai tu calma. Eu n-as zice ca au alte nevoi, crezi ca toti stau ca tine si freaca menta cu intrebari prostesti? laughing Multi fac munca fizica, au nevoi energetice mari. Te-as lasa sa iti vezi de-ale tale, dar tu continui sa apari in chestiile mele, asa ca asta e, mai suporti o vreme.

Vai, saracu, chestiile lui. Nu cred ca e vreo chestie a ta din moment ce nu te duce capul sa pricepi ce citesti si te bagi sa zici nimic.

Tu esti in imagine?

M-am bagat sa zic ceva si am zis-o de fapt laughing Da, eu sunt. Pai, vrei sa ma combini? smug

| Bula a răspuns (pentru AndreiWeisz):

Las ca, veganii sunt o specie homo-ierbivora.
Rumega verdeturile de doua ori, sa aiba mai multa "energie"... verde. rolling on the floor

De fapt singurii rumegatori sunt fanii guma de mestecat, si veganii nu au nevoie de ea.

La ce iti trebuie atata energie si masa musculara daca sezi toata ziua si circuli cu masina? (retorica)

Ai zis un mare nimic, ca n-ai cu ce. Pe intelesul tau. Eu am 1, 62m si 50 de kg. Am nevoie de "proteinele necesare" tie? Pun ghilimele pentru ca e citat.

Nu te combin, nu e treaba mea, doar ca muschii aia nu prea par muschi devil, si nu m-as lasa tratata de un doctor asa, poate moare langa mine, de la steroizi. whistling Uite aici muschi https://imgur.com/b7cFvUm facuti acasa. Asa-i fain, sa fie grupele definite, nu sa te sperii de om.

Am zis eu ca tu la 50 de kg trebuie sa consumi la fel de multe proteine ca mine, la 100+ de kg? Nu, se calculeaza raportat la greutatea ta, evident.
Tanti, lasa-te ca nu stii laughing Fac powerlifting, nu merg la sala ca sa am patratele si sa agat gagici pe Instagram cu selfie-uri la sala, o fac pentru ca imi place acest sport. Faptul ca sunt endomorf, folosesc suplimente proteice si am o alimentatie hipercalorica nu inseamna ca bag steroizi, dar mno, ce sa-ti si cer laughing De murit nu mor, stai linistita, sper si eu sa nu am pacienti ca tine ca o iau pe ulei la 2-3 pe zi care gandesc asa.
Daca tie iti place sa faci definire sau tipii definiti, bravo, go for it. Este o ramura si nu am nimic impotriva. Eu merg pe forta, asta imi place mie.

Eu "La cat efort depunem, adica aproape de 0 laughing, mai avem nevoie de "proteinele necesare" de care aveau nevoie stramosii nostri?"

Tu "Bai tu esti proasta de impungi laughing Proteinele necesare nu au treaba cu stramosii, ci cu aminoacizii esentiali pe care corpul nu ii poate sintetiza, are nevoie sa ii primeasca prin alimentatie. Daca esti batuta in cap, nu mai si semnaliza."

Tu "Am zis eu ca tu la 50 de kg trebuie sa consumi la fel de multe proteine ca mine, la 100+ de kg?"

Deci, esti prost. Recunoaste, ca sa nu imi iau ban. E compliment, ca de fapt tu esti la superlativ.

Mie imi pari umflat doar. Si cine ar recunoaste ca ia steroizi? devil Data viitoare nu te mai baga in seama ca n-ai cu ce, pe bune.

Iar esti pe langa subiect? Ti-am explicat de ce atat tu cat si bunica-ta aveti nevoie de proteinele necesare. Aportul proteic se face in functie de greutate. Si acum si pe vremea stramosilor. Lasa-te ca iar bati campii

laughing subiectul e al meu, n-am cum sa fiu pe langa. Proteinele necesare era scris intre ghilimele, adica ce crede majoritatea ca avem nevoie, numa' ca necesarul meu nu e necesarul celor de acum cateva decenii, sau al celor care depun efort fizic, deci nu am nevoie de "proteinele necesare" lor.

Nu imi place sa blochez lume. Data viitoare nu te obosi sa imi raspunzi la vreo intrebare ca oricum n-o pricepi.

Răspuns utilizator avertizat