Https://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/21138
vs
https://ohr.edu/3803
https://judaism.stackexchange.com/questions/67945/were-adam-and-eve-jewish
https://www.gotquestions.org/Jews-and-Gentiles.html
Întrebare: "Când a avut loc separarea omenirii de evrei și neamuri?"
Răspuns: Deși nu există o mențiune directă a timpului când evreii și neamurile au fost separate, există două linii principale de gândire. În primul rând, o privire asupra descendenților descendenți ai lui Adam și Eve. Conform acestui punct de vedere, Seth a fost întotdeauna separat de restul omenirii. Prin urmare, descendenții lui Seth erau considerați "evrei", în timp ce restul omenirii erau considerați neamuri. Avraam, când Dumnezeu la ales în mod oficial pe Avraam să fie tatăl națiunii Sale alese.
Este clar că există întotdeauna o linie aleasă a strămoșilor. Aceasta este Genealogia lui Seth (deși genealogia lui Cain este menționată pe scurt), ignorând toți ceilalți descendenți ai lui Adam și Eva. Linia lui Seth este trasată tot drumul spre Noe (Geneza 5), apoi Avraam (Geneza 11), apoi 12 fii ai lui Iacov (Exodul 1), apoi prin domniile tuturor împăratului lui Iuda (1 și 2 Regi). Când Isus ajunge la nașterea lui Mesia (Matei 1, Luca 3). Deci, da, există o separare a evreilor și a neamurilor. Până la vremea lui Avraam, și apoi subliniată pe deplin în timpul lui Moise, linia aleasă nu este poruncită să intermarieze cu restul omenirii.
Se pare că separarea formală a evreilor și Neamurilor nu a avut loc până când Dumnezeu nu la numit pe Avraam ca tată al națiunii Sale alese, Israel (Geneza 12). Mulți văd pe Avraam ca primul evreu, chiar dacă termenul precis nu sa întors în exil când tribul lui Iuda ("evreul" -dah) era dominant. Totuși, din moment ce fiul lui Avraam, Ismael, nu era linia aleasă și din moment ce nepotul lui Avraam Esau nu era linia aleasă, o așezare mai precisă a evreilor din Neamuri era cu Iacov. Genesa 32:28). Toți urmașii lui Iacov, prin cei 12 fii ai săi (părinții celor 12 seminții ale lui Israel), erau membri ai poporului ales al lui Dumnezeu. De aceea, pare cel mai bine din punct de vedere biblic să pună diviziunea evreilor și neamurilor la Iacov, tatăl lui Israel.
Care a fost scopul lui Dumnezeu de a separa evreii de neamuri? Dorința lui Dumnezeu pentru evrei. Israel ce să fie o națiune de preoți, profeți și misionari în lume. Intenția lui Dumnezeu ca Israelul să fie un popor distinct, o națiune care a îndreptat atenția asupra lui Dumnezeu și a promisului său că este un Răscumpărător, Mesia și Mântuitorul.
Mai ales biblic daca credeai ca Adam si Eva erau evrei, aia arata ca nu ai citit biblia nici asa de curiozitate, deci credeai asa ceva gen hai pe sant la sezatoare sa barfim, dar fara ceva concret Deci eu am citit f bine ce ai spus.Ai spus ai crezut ca erau evrei.Cum,de unde ai crezut tu? Sau poate ai vrut sa spui ca asa ai banuit tu ca ar fi.In sf eu am comentata asa ca ma plictiseam, nu am nimic cu tine, sau sa te jignesc cu ceva.
Man eu una zic, tu alta pricepi, naspa.Am spus de tine,sper ca nu te-ai simtit jignit ca am spus ca ai inteles gresit, nu-s eu curios de natii, toti sunt oamenii, atat timp cat se comporta ca oamenii.
Nu consider deloc nimic rau sa fii evreu, ba din cate se vede si de pe Luna diferenta este foarte mare, chiar si intre evrei si romani de exemplu.Cum este in Israel si cum este in RO. Evreii sunt oamenii cinstiti pe cand romanii,doara exemplu, is talhari deci eu ma uit la om dupa ce face, nu dupa ce natie este.
Daca pot fi considerat cum spui, doar ca zic ca unia sunt talhari, indoctrinati etc, asta e, cui nu-i place sa fie sanatos.
Nu cred ca sunt mai inteligenti decat alte natii, totu tine de sistemul din tara respectiva.Sunt tari cum este Israel,sau SUA in care oamenii sunt ajutati, lasati liber sa isi arate valoarea, de aiai in aceste tari sunt sau noi spunem ca is aia mai destepti.Tu de exemplu da ca ai o idee, stiu si eu intr-un domeniu oarecare, crezi tu ca daca ai avea posibilitatea ai face nu stiu ce masinarie.Ei in aceste tari sistemu da posibilitatea ca acesti oameni sa isi puna in practica visele, sau proiectele.De asemenea chiar daca nu sunt ajutati de stat, apar din jur oameni cu bani interesati de ideile sau proiectele lor.
Din cauza asta vedem ca in astfel de tari lucrurile merg cum trebuie, spunem aia sunt mai destepti.Bine ca sistemul are u.n rol foarte mare,cu catm.un sistem este mai cistit,lucreaza in intereseul acelei tari,al oamenilor atunci tara aia va arata frumos.
In RO ce sa fie frumos, ce sa arate frumos? Daca toata tara, majoritatea oamenilor ce locuiesc in aceasta tara sunt talhari nu are cum sa scoata capu unu destept, sa iasa in fata, iar daca iese nul baga nimeni in sama sa arate el uite ce idee am, uite ce am descoperit.Pai ba vii tu sa ne arati noua ce ai descoperit tu, nu suntkem curiosi cam asta este conceptia romanilor.Nu este vorba ca romanii sau altke natii n-ar avea oameni destepti.Totul tine de sistem,daca sistemul permite acestor oameni sa iasa in fata, daca le peprmite sa ajunga ca ei sa conduca acea tara.
Daca tu esti foarte bun intr-un domeniu, pai eu ce fac? Eu caut sa te tiu langa mine, sa te pun la treaba, asa am av ea amandoi de castigat nu? Dar cand la conducere sunt doara talhari, iar astia mai sunt si prosti pe deasu.pra,s-a dus dracu totu de rapa.
Uite un exemplu de talharie, de banditism mult mai mare decat e in RO.Pe vremuri in America erau banditi, talhari etc.Acesti banditi isi fac eau o gasca,iar daca era mare, avea nevoie de un sef.Ei ce crezi tu pe cine puneau ei sef? Ma refer jefuiau ce faceau ei, luau banii si ce faceau? Puneau un alt talhar sa-i pazeasca? Nici vorba, cautau toti unu mai cinstit si pe ala il faceau sef asa gandeau aia, ca unu cinstit nu o sai fure, comparativ daca ar fi pus sef unu dintre ei.Deci este vorba de gandire. Talharii romanii nu doara cas prostii, is niste idioti in viata care habar nu au ce se poate intampla, ei atat au in mintea aia a lor lipsa ca trebuie sa fure, indiferent de unde sau cum.Nu isi pun intrebarea dar cat se mai poate fura,sau ce? Nu mai avem ce fura,ce or sa faca? Cei care conduc societatea romaneasca dupa mine sunt niste scursuri,ultimele fiinte asa la granita dintrje animale si oameni sa zic.C u astia nu ai ce face, la astia trebuie sa aplici forta, altfel nu poti sai dai j.os ori sai linistesti.
Deci sa revenim cam despre asta este vorba, consteaza sistemul, cine conduce, ce oameni conduc acea natie.Conduc talharii vom avea o natie ca si inexistenta, asa cum se intampla la noi acum.
Vezi apare ceva nou, de unde este? America, se fabrica ceva nou, de unde >America, mai toate vin din america.Tocmai din cauza asta,pentru ca sistemul lor este cel mai bun,pentru ca aia care conduc tara aia sunt mai cinstit decat in restul lumii.
Pai sa fim seriosi,degeaba ai tu mai stiu eu ce arma, scula, masina daca habar nu ai so folosesti corect? Deci ai nevoie de oameni destepti, sa lasi acei oameni sa se exprime, asta daca vrei sa ai tehnologie, daca vrei sa ai productie.
O tara mica in desert tine piept la toata arabia saudita plus ca zeul lor a devenit zeul nr 1 in lume,ei conduc banci, detin fmi, plus multi cercetatori, savanti, filozofi
https://ro.wikipedia.org/......4%83_evrei
Astea sunt povesti, ma refer ca ar conduce ceva.De zeul lor nu stiu daca e chiar asa cum spui, asta avand in vedere ca numa China care are cev a miliarde de locuitori cred in Buda, apoi vin astia fanaticii de arabi, deci luat asa ca nr nu cred ca ar fi nr 1.
Fpatul ca tine piept cum zici la lumea araba,asta se datoreaza faptului ca au tehnologie,apoi sunt prieteni cu americanii deci arabii nu prea au curaj la mai mult, odata ca nu-s in stare de nimic, apoi ca le este frica de americani.
Cine e prieten cu americanii or sa stea bine, dar prieteni nu asa doara de fatada, cum sunt UE.Asa ca prieten bun cu americanii inca sunt Anglia,Israel, Australia, Coreea de Sud, restul is vai mama lor, se dau dupa cum bate vantu.
Geneza 14:13 amintește pentru prima dată de cuvântul "evreu":
"A venit unul, care scăpase, şi a dat de ştire lui Avram, evreul; acesta locuia lângă stejarii lui Mamre, amoritul, fratele lui Eşcol şi fratele lui Aner, care făcuseră legătură de pace cu Avram."
Comentariile biblice azs spun:
"A dat de ştire lui Avram, evreul. Un fugar, probabil unul dintre slujitorii lui Lot, a sosit la locuinţa lui Avram de lângă Hebron cu un raport despre cele întâmplate. Aici, Avram este numit pentru prima dată Evreul, arătându-l ca fiind un urmaş al lui Eber. Urmaşii lui Eber se găseau peste tot în vechiul Orient în cel de-al doilea mileniu î.Hr. şi erau numiţi Habiru în inscripţiile cuneiforme şi ‘apiru în textele egiptene. Ca urmaş al lui Eber, Avram putea să fi fost cunoscut amoriţilor şi canaaniţilor din Palestina ca Evreul.
Legătura de pace cu Avram. Cei trei fraţi amoriţi amintiţi în acest text ca fiind coalizaţi cu Avram, probabil că au fost şefi de trib. Avram a încheiat cu ei un tratat de alianţă mutuală, aşa cum se vede din denumirea pe care o primesc aici, literal, de oameni ai alianţei lui Avram şi din faptul că ei l-au ajutat pe Avram în atacul său pentru a-l scăpa pe Lot."
Pe vremea cand Egiptul era cea mai dezvoltata civilizatie antica, de evrei nu auzise nici dracu prin partile alea. Astia au aparut in zona mai tarziu venind de la mama naibii, probabil alungati de foamete.
Nup, egiptenii sunt mai vechii ca evrei, dar genetic vorbind toate popoarele din orientul mijlociu au origine comună, deși cultural egipeni sunt înaintea evreiilor.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: