Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!
Egoist adica nu tot timpul dar daca cineva abuzeaza de bunavointa ta cam ar fi necesar
Necesar in anumite cazuri cu unii care merita asta.ii ajuti si ei isi bat joc trebuie macar o perioada sa te porti mai asa ca sa le dai o lecti.parerea mea dupa aia ti se urca in cap
Pai este mai mult un defect,insa atunci cand prietenii iti intorc spatele, iar tu nu reactionezi cred ca ar fi necesar si egoismul, dar nu excesiv.Astfel isi vor da seama ca au pierdut un prieten care nu mai este dispus sa treaca peste tot cu vederea.
Nu,si daca ai frati sti cum este sa imparti.Nu este bine sa fi egoist, ci doar sa stii sa spui "nu" cand ceva nu este in regula.Adevarata daruire nu vine din constrangere ci din suflet, e frumos sa daruiesti si "dar din dar se face rai". Dupa mine oamenii trebuie sa invete sa fie darnici si renunte la egoism ca sa fie fericiti.
Cateodata chiar e bine sa fi egoist! ( Dar in majoritatea timpului, oamenii te evita si incep chiar sa te urasca daca esti egoist. )
Heya...Eu cred ca egoismul nu poate aduce nimic bun, eventual orgoliul (cateodata si nu cu oricine) deci nu este necesar.Cat despre 'cateodata da, cateodata nu' consider ca o persoana egoista nu face diferenta ci e mereu asa, egoista.
In zilele noastre depinde de situatie, sincer unii merita tratati cu un EGOISM maxim.
Egoismul e o forma de viata, ce nu are sfarsit.
Daca nu esti egoist, poti pierde ce ai mai bun pe lumea asta.Si atunci sa iti plangi in pumni de ciuda si durere.
Da,e nevoie! Mai ales in lucrurile care iti sustin respectul de sine, iubirea, fericirea...mai pe scurt, cele care tin de singura viata ce ai primit-o.In rest, consider ca o vorba buna si o fapta care lumineaza un chip inlacrimat, te face mai om decat esti deja.
Sa nu uitam niciodata de sentimentele celor de langa noi
Depinde in ce situati egoismul ca si caracter nu este bun dar sunt cazuri in care ai nevoie de egoism pentru a scapa din situatii critice
Egoismul este necesar, atunci cand oferi acele persoane isi fac obicei din asta si o sa iti ceara incontinuu ceva pentru ca stiu ca tu le vei oferi, de aceea este bine sa vim egoisti
Nuuuuuu evident! Daca esti egoist cu ce te ajuta in viata? Daca daruiesti o sa castigi in viata o gremada.Nu este necesar in viata si daca esti asa toti colegii tau ( ma rog daca mai ai) si prietenii tai o sa te credea un egoist si nu o sa-ti mai ceara nimic si daca u le ceri n-o sa-ti dea. Deci concluzia mea este sa ca egoismul NU este necesar in viata. Yo doar ti-am spus este viata ta faci ce vrei. Bafta-n viata!
Nuu egoismul nu este necesar daca esti egoist o sa pierzi ft mult nu este necesar funda?
Nu, in primul si in ultimul rand este un pacat. Daca faci bine si tratezi bine, ti se va intoarce bine, daca tratezi rau(egoism) ti se va intoarce rau
Pai,nu sunt de acord cu egoismul. dar de obicei daca esti foarte bun esti calcat in picioare si sincer asta ma supara. de cele mai multe ori cand faci foarte mult bine lumea te ia de prost. si daca esti egoist atunci esti rau, cum o dai nu-i bine.
Oricum, mai bine sunt buna cu lumea decat egoista.
Pentru ca nu imi plac persoanele egoiste nu vreau sa fiu nici eu pentru ca stiu cat de enervant este.
Doar cate-odata, dar Nu mereu. Dar daca esti prea egoist nu-ti prea faci prieteni, in fine, este necesar doar uneori.
O intrebare buna, cel care a pus-o un mister, in unele cazuri, unul din instinctele noastre este egoismul, nefiind oprit, doar potolit. Razbunarea, fata neagra a egoismului, un mister negru, sumbru care trebuie folosit. Oprit nu poate fi, insa singuratatea-l declanseaza, multe lucruri, intrebari, pentru toate sunt raspunsuri, nota 10