Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!
In unele cazuri da... Dar nu trebuie folosit atunci cand nu trebuie si foarte des! Ai da dovada de un om figurant si un copil rasfatat!
Egoismul este necesar in multe cazuri,pentru ca daca nu ne gandim si la noi,atunci cine sa o faca, trebuie sa inveti sa fii si e egoist dar in aceea balanta trebuie sa se afle si altruismul, opusul lui astfel sa stii cand sa la folosesti pe fiecare in parte
Salut! Dupa mine ...in ziua de azi.DA! caci facerea de bine e ****. re_de_ mama!
Salut! observ ca majoritatea raspunsurilor oferite de noi dumitale sunt categorizate ca fiind STUPIDE?! Apai pana la urma ce raspuns cauti? caci egoismul e in fiecare om indiferent de varsta si sex si oricat ar vrea el sa nu se para a fi in ochii lui se citeste. Si poate din nou am sa fiu categorizat ca raspuns stupid, dar nu eu sau restul ce ti-au rapsuns sunt stupizi cu raspunsurile lor caci noi am incercat sa te ajutam.
Depinde din ce perspectivă privești lucrurile... Este ca și cum întrebi este necesară noaptea sau nu?
Uite aici ai un raspunsul meu http://mariusferent.blogspot.com/2011/03/egoismul.html Sper ca ti-a fost de ajutor.;)
Egoismul e parte a supravietuirii si deci nu se pune problema de a fi necesar.E existent in noi indiferent daca o recunoastem sau nu.Care nu crede le voi spune ca sint condamnat la moarte si mi s-a oferit ocazia de a scapa daca se ofera cineva in locul meu.Nu ma lasati fratilor, vreau pe cineva in locul meu ca sa pot trai...
Nu intotdeauna, ai vazut ce ai patit cind ai acuzat fata pe nedrept ca ti-a furat tigarile? cind furai gorgoaze din livezile vecinilor imparteai cu prietenii sau pastrai numai pentru tine? cind il calci pe altul pe coada te lauzi ca esti pe sistem dar cind esti calcat pe coada... doamne fereste