Cunosti un singur lucru supranatural pe care poti sa il explici? Pac, pac, spunel ca vreau sa-l stiu si eu.
Nu esti informat destul privitor la credinta religioasa a lui Einstein, pac, pac, mai studiaza...
Esti prost informat. Nu il poti tu intelege pe Einstein. El cand vorbea despre d-zeu se referea la cu totul altceva decat ai tu in cap. Pac, pac...ai ceva cu ateii? Maturizeaza-te si poarta-te ca un bun crestin nu ca dihorii de atei.
Einsten era evreu, din moment ce el insusi se considera evreu -de altfel a fost propus ca presedinte al statului Israel dar a refuzat -stia prea bine la ce se referea acel termen. Nu te poti numi evreu decat indeplinind anumite conditii pe care le cunoaste fiecare evreu din lumea larga inlusiv de pe TPU.
Din aceste motive Spot tu esti evreu cum sunt eu regina africana.
Albert Enstein are o lucrare scris in 1921 care se cheama "Dumnezeu vs. stiinta". Citeste si ai sa iti clarifici nelamurirea. Si ce ai cu ateii? Si de ce ai punctat tocmai inteligenta cand te-ai referit la deism?
Eu sunt ateu si nu cred in niciun fel de dumnezeu. sa zicem ca as putea crede in noroc si in ghinion. daca as castiga la poker nu i-as multumi domnului, l-as considera noroc... dah.
@Parintele - hei amice, ai vreo problema cu ateii? ia stai cuminte la biserica ta. aici nu trebuie sa faci diferentiere. trebuie sa-ti dai cu parerea referitor la intrebrea lui. cum adica sa ne faci dihori? sobolanule
@laura64 - draga(sper ca nu esti nascuta in '64)... deci draga, nu am spus ca sunt evreu am spus ateu. nu cred adica. am mentionat cumva evreu in comm-ul meu? nu cred
Modestul, cand mai tragi cu ochiul in wikipedia citeste de la cap la coada:"Einstein credea intr-un dumnezeu care nu se interpunea in viata oamenilor, D-zeu lui Einstein se numea-ordinea matematica a universului". Cat despre creatorul mistic al lui Einstein, credea in frumusetea pe care ne-o da orice lucru nesimnificativ.Si daca asta numesti tu Creator, atunci da, si eu cred in el!
Dar nu uita, Google nu are simtaminte si iti da o informatie pe care trebuie sa o exploatezi, sa o interpretezi personal.
Am citit aici ca este unul, parintele care face pe preotul. Dupa cum vorbeste este un tanar, un pic extremist probabil.
Multi zic ca sunt atei. Paradoxul ateului, al omului care afirma ca el nu crede in Dumnezeu, este ca se lupta din toata puterea cu ceva care nu exista in viziunea lui. Cine crede ca este ateu convins, ar trebui sa aiba un sentiment de mila, fata de cei care cred in Dumnezeu, si sa nu se contrazica cu niste oameni, nebuni, in viziunea lui.
Deci practic, un dialog intre un om religios si un ateu este asemenea cu dialogul dintre un om sanatos si un nebun. Acum care este nebunul si care sanatosul? Eu fiind om religios, am raspunsul meu. Insa un lucru este cert. Dialogul intre ateu si omul religios nu poate avea decat un singur sens? Prietene ateu, vrei sa crezi? Discutam. Nu vrei sa crezi? Discutam despre vreme, despre matematica sau mai bine nu mai avem ce discuta. Caci tot ceea ce gandim in materie de viata, este diferit.
Inca ceva: Sezice ca adevaratii atei sunt cei ce se sinucid sau nebunii. Orice om sanatos care zice ca este ateu, are de fapt mari dezamagiri despre lume si viata, insa pastreaza ascuns adanc in inima lui speranta ca totusi este ceva dincolo.