Extras din context;
"La 5 ani, Ember nu mai este pasionata de papusi sau desene animate. Parintii si organizatorii afirma la unison ca micutele isi doresc sa fie pe podium si nimeni nu le impinge sa faca asta".
Si parinti si organizatorii mint de ingheata apele, sunt niste panarame esuate si vor sa se afirme pe seama bietilor copii distrugandule copilaria. Este aceiasi nebunie ca si la noi in showbizz unde toti sclemberisti isi imping odraslele si e mare batalie sa ajunga acolo si in afara de cate vedete mai in firea lor vezi numai obosite, panarame, pitipoance si analfabete.
"Doinind pe deal la Feleac/Cunoscu-i un vircolac/Eu cintam un cintec trist/El minca un biciclist."Despre fetita, despre educatia ei nu pot judeca eu pentru ca am trait cu totul alte adecaruri decit mamica ei, departe de orice artificiu cosmetizat.
Dom Hombre, ai toata admiratia mea.Tu ramii in orice situatie nevinovat, pentru ca nevinovat te-ai nascut.
Ce ne-ai relatat tu este povestirea nefericita a unui copil care a fost lipsita de aportul celor doi parinti. Cat despre ce a facut mama, cum si-a crescut copila, este problema si raspunderea ei. Noi nu putem judeca actiunile unui parinte, bune sau rele. Poate asa intelege ea ca trebuie sa-si creasca copilul sau poate asa si-a dorit ea sa fie crescuta sau poate atata a reusit sa "inteleaga" respectiva mama de la viata. Cat despre omenire, se indreapta cu pasi vertiginosi catre un sfarsit si sigur catre un nou inceput. Forma actuala a existentei umane se afla in cadere libera spre ruina si haos.
1.Cand parintele cu care ramane, este perfect apt pentru a-l creste.Eu zic ca e nevoie de un test riguros pentru a determina daca cineva poate avea grija de un kinder, mai ales daca este dupa divort si doreste sa pastreze custodia.Trebuie sa fie genul acela de parinte care nu isi iese din cumpat ca un veritabil taran, un pedagog si prieten in acelasi timp.Stiu ca suna cam cliseic,da' e adevarat, un parinte trebuie sa stie sa-si gestioneze copilul in mod pedagogic, mai ales daca e divortat, posibilitatea ca plodul s-o ia pe ulei dpdv social, crescand exponential.
2.Sindromul deficientelor dobandite.Deficiente la nivel mental, de stima si respect de sine.Vede in asa-zisele reusite ale fiicei sale, frustrarile ei eludate. Femeile de genul dau pe dinafara, la cat de frustrate si nemultumite de sine au fost in copilarie si inca sunt astfel.Intervine si alienarea tot mai acuta a societatii si afundarea ei in plastic, in toata frenezia de orgie a fizicului, accentul ce cade ca o nicovala pe superficial si bineinteles, pe astfel de detalii chiar tragice cum ar fi modellingul inca de la varste mai mici de 10 ani.
3.La nivel macro nu.Nu,cand e o cursa tot mai acerba de idealizare idioata si beata a fizicului asa-zis de invidiat,creat prin Photoshop.O minciuna in cerc intregul cerc vicios al modellingului,al "modelelor fizice". Naturaletea conteaza doar la nivel micro,la nivelul de perceptie al unora,ce nu s-au lasat prinsi in vartejul bahic al goanei dupa trupuri statuare,la fel ca mintile celor ce pozeaza in Afrodite si Adonisi.
Omenirea se indreapta demult spre pierzanie,nu mai e un secret,daca preferi sa vezi realitatea.A fost mai intai la nivel mental,cand haitele s-au lasat controlate cu telecomanda,cand s-au pus ziduri intre ceea ce li se induce si ceea ce este adevar,ca-n The Wall,mai apoi,dpdv fizic,unde s-au creat tot felul de roboti,gen Heidi Klum, dupa, spiritual, consensual, la nivel de multime.Culmea e ca haitele de lupi avizi de propria lor decadere numesc abominatiile astea evolutie.Mai ramane o mana de tupeisti, renegati, cum ii numesc haitele carnivore, dornice de paradisuri halucinogene, sa stea deasupra mormantului societatii si sa dea pe goarna prohodul.Si nu, nu vin escadrile de heruvimi cu buciume si trompete aurite ca-n Meggido sa salveze situatia, ca e fara de scapare.
WQT in momentul in care amandoi ne regasim acum, poti gasi in lumea din jur tot cea ce poti sa-ti imaginezi, famili fericite-nefiricite, pedofil, criminali, dilai, oameni iubitori, spirituali, haiosi, veseli, intelegatori, copii minunati, de ex am fost la un vecin sa-i instalez un windows si are 2 fetite (5 si 2 ani) minunate, m-am jucat cu ele pacolo...;
realitatea pe care o vezi e cea pe care iti concentrezi atentia, fiecare se indreapta intr-acolo unde ii place, fi in barca pe care o vrei si lasa barcile de vis-a-vis pentru ca la un moment dat o sa se desparta si daca te concentrezi pe pedofili o sa fi in barca cu ei
Ma tatica ma, eu am facut clasa a treia timp de 8 ani si am avut cateva cursuri de psihologhie in care spunea ca pedofilii cauta sa-si atraga viitoarele victime in acelasi fel cum ai postat tu intrebarea, chiar ca "reactionari de plastilina", te-ai luat in gura cu cine nu trebuia
1. Un copil poate fi crescut fara un parinte in situatia cand mai are macar unul... daca nu e orfan, bre!
2. Pen-ca mamele stiu mai bine decat noi, barbatii, ca frumusetea e trecatoare, iar frumusetea fara o moda adecvata e nu numai trecatoare, dar si "out of context". Doar nu vrei sa facem puradei retro, ei sunt viitorul omenirii, nu trecutul...
3. Nu. Pen-ca nimeni nu mai stie sa defineasca termenul "naturalete" zilele astea. acum se folosesc termenii de bio, eco, sau organic.
PS. Nu-s de ce, dar per total, toate comentariile de la intrebarea astea, inclusiv intrebarea insasi, ma face sa suspectez membrii TPU maturi de fata, daca nu pedofilie instinctiva, macar de nevroza paternala.
La Multi Ani, de Ziua Ustensilelor Pedofilice, adica maine...
Când o să-mi explici de ce repostez la nesfârșit un răspuns, la o anumită întrebare pusă de tine la categoria "Totul despre TPU", iar acel răspuns este șters încontinuu, fără ca tu să ai vreo reacție (cât de mică), voi răspunde și eu la subiectul propus de tine!
Până atunci... complace-te.
Așa, și? Reacția ta publică unde este? Au șters-o și p-aia? Pfff!
Gata, m-ai lămurit. Las-o așa!
Reactiunea publica a papat-o lupii mai fuhrer, organizeaza o vanatoare.
Sunt sătul de "reacționisti de plastic"
În rest, ești sănătos, voinic? Pe Har nu-l mai întreb, că iar îmi bagă vreo două, de mă duc dracu' la vale
Ce urat arata acele fetite...
Eu sunt de parere ca mama isi doreste sa o vada o vedeta in viitor, sa castige multi bani, si sa fie fericita (probabil acele fetite nu stiu ce inseamna prietenii si joaca in nisip, asa ca la mentalitatea lor, cred ca asta e cel mai bine sa faca)
Un copil ar trebui sa se bucure de copilarie, indiferent ce filme ar avea in cap parintii. Aceste lucruri se intampla si la varste mai mari, 17-18 ani, deoarece parintii viseaza la o facultate excelenta, sa invete tot timpul, si sa isi lase activitatile deoparte, pentru "a avea o viata mai buna", dar o viata mai buna nu inseamna pierderea copilariei, si varstei la care te distrezi, calatoresti, si te simti bine alaturi de prieteni; pana la urma, in multe cazuri, copiii ajung sa le spuna parintilor despre ceea ce gandesc, si ca nu vor o facultate extraordinara atata timp cat le scoate cea mai frumoasa parte din viata, uneori parintii inteleg, alteori ajung la certuri groaznice.
In alte cazuri, copiii isi asculta parintii, si ajung in cele mai multe dintre cazuri, acei oameni nu au prieteni, si ajung sa lucreze intr-o camera sumbra si urata.
Revin la acele fetite; uneori mamele se cred pe ele in acele rochite si farduri, imagindu-se ele printesele, dar uitand ca, copiii lor nu au prieteni.
Conditiile in care un copil poate fi crescut de un singur parinte, este ca acel parinte care a luat asupra sa copilul sa il poata intretine, sa il poata intelege si ajuta in toate felurile, si sa poata sa il ingrijeasca, ori ce slujba ar avea; exista si varianta unei dadace, dar se poate ca, copilul sa o respinga, si sa vrea atentia parintelui.
In opinia mea, omenirea se indreapta spre o era unde frumusetea e pe primul plan, in care nu conteaza daca esti un hot, sau un criminal, ci doar aspectul fizic.
As vrea sa intru un pic si in subiectul gimnastelor recent desemnate campioane, a fost mentionat de antrenorul lor, sau de ele daca nu ma insel, ca nu au timp pentru viata privata si pentru prieteni; ele s-au sacrificat pentru mandria tarii si facerea ei cunoscuta in intreaga lume.
As putea spune ca eu nu sunt de acord cu aceste sacrificii, dar este alegerea lor.
Totusi, sunt complet diferite de "papusile" carora le este sacrificata copilaria de catre parinti. Uneori, fete aleg ele daca vor sa devina fotomodele, in general la varsta de 16-20 ani, dar nu la o varsta atat de frageda.
daca ti-a placut raspunsul meu, nu ezita sa imi lasi o fundita.
Aaa, poza aia e prelucrata toata ziua buna ziua, ca sa stii, 2, bine ca atunci cand esti mic, cineva sa aiba grija de lucruri pe care le vei pretui tarziu, cum ar fi frumusetea, decat un copil plin de regrete, si o spun din experienta. ciao