| Krystynica a întrebat:

Electronii se invart foarte rapid in jurul atomilor la infinit, intrebarea mea este de unde sau cum au energia necesara pentru a se invarti?

12 răspunsuri:
| angelicsin a răspuns:

Această întrebare nu a fost pe deplin răspuns până la apariția mecanicii cuantice. Se pare că electronii ar trebui să orbiteze nucleu ca un satelit orbiteaza pământ - forța centrifugă a orbitei soldurilor atracție pentru nucleu. Cu toate acestea, spre deosebire de un satelit, un electron de rotație va radia de energie, iar acest lucru ar trebui să determine de electroni de a încetini și în cele din urmă se prăbușească în nucleu. Cu toate acestea, mecanica cuantică limitează cantitatea de energie care poate fi eliberată la definit "cuante", și care face nivelul de bază al orbitei electronului - nu poate emite mai puțin de o cuantă de energie, așa că rămâne în "orbita".

well nu sunt un expert in mecanica cuantica dar asta este cea mai buna explicatie pe care o am, sper ca ajuta

| relian a răspuns:

Electronii nu se invirt in jurul atomilor, ei fac parte din atom si se rotesc in jurul unui centru imaginar din acel atom.De asemenea se invirt si protonii si neutroni. Electronii, protornii si neutronii au fiecare orbite pe care se rotesc in jurul a ceva imaginar sau necunoscut noua.De invartit da se rotesc la infinit iar aceasta intrebarea nu are inca un raspuns.Adica omenirea nu are la ora asta un raspuns nici macar teorie acceptabila pentru asta.Cei care raspund sa o faca pe inteles nu copy/paste.Sa ne explice cu cuvintele lui daca intr-adevar intelege fenomenul.De unde ia acesti atomi energie la infinit? Daca am stii am lua si noi si problema energetica ar fi rezolvata.Nu se stie de unde isi ia energia electroni sau alte subparticole atomice.Intrebarea este foarte interesanta si eu poate gresesc, insa vreau explicatii folosind cuvintele voastre nu teorii definitii.Si eu m-am intrebat lucru asta ca apoi a ajung sa spun ups stai asa.Pai acelasi lucru se intimpla si la nivel de macrocosmos nu doar micro.Planetele, stelele se rotesc la infinit da? De unde au ele energia necesara? Se pare la intrebarea pusa de tine nu se inghesuie asa multa lume.Haideti voi cei care stiti veniti cu o explicatie dar pe intelesul oricui si folosind cuvintle voastre nu citate din carti teorii si definitii date de teoreticieni.Asta gasim si noi in reviste si pe net.

| harciog a răspuns:

"Punctu-acela de miscare
Mult mai slab ca boaba spumii
E stapinul fara margini
Peste marginile lumii"
Personal,ocolind o anumita logica mai mult sau mai putin cuantica,cred ca formarea sistemului solar,adeca gasirea unui echilibru a materiei bazate pe miscarea imprimata de expansiunea continua si, in cele din urma, raminerea in echilibru in starea de rotatie bazata pe actiunea cimpurilor magnetice se numeste
starea de echilibru in spatiu si, cum nu sintem straini de univers, aceasta stare de echilibru s-a transmis si materiei.

| 1libercugetator1 a răspuns:

Da drumul la giuveta la apa vei vedea ca cand se scurge se roteste in gaura, electronul se roteste si el cazand mereu spre centru asa fac si plantele, cad mereu spre soare, asa cadem si noi mereu spre pamant

| CryChristiAN a răspuns:

Http://energienucleara.go.ro/cap_03.htm
E cam complicat daca iti explic eu.
Sper sa intelegi dupa site.Iti explic diseara daca mai esti...

| Inferno a răspuns:

Nu se stiu cauzele, in mod normal electronul ar trebui sa se prabuseasca in nucleul atomic, ei bine acest lucru nu se intampla, electronul consumand cantitati de energie doar atunci cand elimina un foton, in rest are energie.

| Woodenpints91 a răspuns:

Dacă aveai altă poză la avatar şi alt nickname, chiar eram tentat să cred că întrebarea ta nu-i temă.

| WhatheWow a răspuns:

Am sa incerc sa-ti explic si eu ceea ce am inteles despre acest subiect, iar mai simplu ar fi sa incepem cu cel mai simplu atom, H1 format dintr-un electron si un proton. Protonul e nucleul atomului are sarcina electrica pozitiva si e format din quarci, mai precis 3 dintre care 2 up si unul down, sustinuti intre ei de gluoni acesta fiind cel mai simplu nucleu al atomului.
In jurul nucleului orbiteaza electronul care are sarcina electrica negativa.
Deci ceea ce leaga aceste particule determinindu-le sa formeze atomul e electricitatea. Ceea ce pune in miscare si pastreaza pe orbita electronul e forta magnetica.
E un fel de perpetuum mobile daca vrei, adica energia pe care o produce si-o creeaza datorita fortei electromagnetice care e un fel de cimp intre el si nucleu.

| WhatheWow a răspuns:

Nu e chiar simplu de explicat in citeva cuvinte caci avem si alte forte in acest ansamblu si anume forta nucleara, energia cinetica, toate avind influente.
Daca in cazul atomilor cu un electron ecuatia e una mai usor de inteles in cazurile cu mai multi electroni situatia se complica, energia unui electron nu mai depinde doar de acesta singur ci vine din dispunerea orbitelor, a electronilor de pe acestea, toate intr-o interactiune in raport cu nucleul. Principiul e insa acelasi de energie acumulata in urma miscarii lor de rotatie in cimpul electromagnetic rezultat intre nucleu si electroni.

| relian a răspuns:

Revin cu o alta explicatie de data asta asa persoanala si nu stiu cat de aproape este de adevar. Daca cineva cunoaste mai multe ma poate completa.Ca de fiecare data incerc sa dau o explicatie folosind cuvintele mele nu teoria altuia sau sa citez o definitie a altcuiva.Deci eu cred ca materiei i sa imprimat de la inceput o miscare ca e de rotatie sau de care o fi nu conteaza.Actionand cu o forta asupra unui obiect de fapt ii dai energie.Acum daca universul sau ce era inainte de aparitie era un vid toatal si atunci daca actionezi cu o forta asupra unui corp asupra unui sistem asupra unei galaxii ea va primi de la acea forta o anumita cantitate de energie.Aceasta energie nu se va pierde niciodata pentru ca se conserva.De ce? Pentru ca sa actionat cu o forta asupra unui corp intr-un spatiu vid, ceea ce face ca acel corp sa se deplaseze la infinit pastrand acea energie odata ce nimeni si nimic nu sta in calea acelui obiect.Ca urmare la nivel macro sau micro se pastreaza acea energie initiala pina stiu si eu cineva sau ceva ne va opri.La nivel de individ de sistem soar de atom si asa mai departe chiar daca se pune problmea voit hai sa ne oprim nu se poate.Noi santem luati de miscarea imprimata intregii galaxii si nu se putem impotrivi curentului.Cam asa cred eu ca stau lucrurile.Asta in cazul in care repet in vid un corp se deplaseaza la infinit daca i sa aplicat o forta.Voi ce parere aveti?

| Krystynica explică:

Tind sa ii dau dreptate lui Aurelian_Vrelian_1972, inca nu exista un raspuns 100 % adevarat care sa ne spuna ce fac electronii sau planetele sa se invarta, fiecare are o ipoteza din nefericire nici una nu este adevarata daca ar fi ne-ar ajuta sa rezolvam probleme energiei epuizabile, cu toate ca sunt ateu tind sa dau dreptate celor care cred ca lumea este un ocean energetic in continua miscare, creatia unei divinitati pe care inca nu am reusit sa o intelegem.

| Duucu a răspuns:

Chuck Norris este vinovatul -.-