| EfraimAshdothabediahKochBar a întrebat:

Elita mondiala desi afiseaza apartenenta la o religie monoteista cunoscuta(crestina, mozaica, islamica) ei de fapt au un sistem de credinte "pagane":sunt panteisti, deisti. Avand in vedere faptul ca au acces la cunostinte esoterice, toti fiind initiati in loje, societati secrete, grupuri elitiste, se pune intrebarea :Ni s-au ocultat informatii despre existenta/non-existenta, adevarata natura al lui Dumnezeu, dandu-ne in schimb informatii exoterice,?
P. S:Cand pui in balanta elitistii membrii ai Boehmiam Club(fosti presedinti americani, oameni de afaceri miliardari, personalitati, intelctuali)care adora in ceremonii -care continua linia celtico-druidica, natura, si simplii oameni care merg la biseici/moscheii/sinagogi te intrebi cine are dreptate?

Răspuns Câştigător
| costi a răspuns:

De ce trebuie sa te intrebi mereu cine are dreptate? crezi ca adevarul il detine o religie sau alta, ca dumnezeu e ca oamenii si alege: tu ai dreptate, tu nu? daca ar face o astfel de alegere, de ce sa crezi intr-un astfel de dumnezeu partinitor, care alege dupa cum il taie pe el care religie e adevarata si care e falsa, care religie ii promoveaza adevarul si care nu. apoi, faptul ca iti pui intrebarea "cine promoveaza adevarul? " este si un lucru bun, arata faptul ca inca nu esti suficient de prinsa in religia ta incat sa crezi ca doar religia ta detine adevarul. adevarul nu e o posesie, nu e ceva detinut de cineva, el a existat dinainte sa iti bage tie in cap parintii ca esti ortodoxa, protestanta, sau ce religie crezi ca esti. pe adevar nu-l doare ca tu vezi doar o parte din el si crezi ca partea este intregul. e destul de intuitiv sa-ti dai seama ca de fapt toate religiile sunt de fapt complementare, si acum o sa te sperii, pentru ca preotii numesc asta ecumenism si o sa ma cataloghezi ca un ecumenist, cineva care vrea unificarea religiilor, si nici nu o sa asculti ce spun. spun doar asta: ce anume te face sa crezi ca religia ta este Unica ce detine Adevarul? pune-ti intrebarea asta sincer, tie insati, si nu raspunde automat cu "credinta", pentru ca si credinta asta e doar un cuvant, e o speranta de cineva acolo sus care te vegheaza ca sa-ti fie bine. dar e speranta asta o apa de ploaie, sau ai o certitudine? uite, budistii nu cred in dumnezeu, adica in conceptul de dumnezeu asa cum il vad crestinii. pentru ca un concept e o convingere mentala/intelectuala, nu are viata in el (ma refer la conceptele uzuale cu care opereaza oamenii: dumnezeu, credinta, etc). ei cred insa in altceva, distantandu-se de un nihilism care e doar distructiv: experimentare. e ceea ce la ortodocsi se numeste trairea religiei, dincolo de concepte si dumnezei claditi dupa asemanarea voastra. dumnezeul pe care ti-l predica la biserica e un concept cladit dupa asemanararea ta: are rai si iad ca sa separe bunii de rai. si te gandesti: nu e de fapt un atribut al oamenilor acest separatism intre bun si rau? ba da, este. si-atunci de ce dumnezeu trebuie sa fie ca oamenii, sa separe intre bun si rau? si ca sa fie cineva care poate separa intre bun si rau, dar in mod obiectiv, trebuie sa fie dincolo de bine si de rauhappy si asa ajungi la ceea ce vor budistii sa spuna prin non-dualitate, si iti dai seama ca dumnezeu nu are cum sa fie un separatist, asa cum vor crestinii sa crezi, ca sa te limiteze la o viziune omeneasca a lucrurilor. si, by the way, raiul si iadul nu apar in Noul Testament, au fost inventate apoi de catre oameni. citeste Noul Testament si o sa vezi ca nu apar. si-atunci te gandesti: cu ce scop? raspunde-ti singura la intrebarea asta, si o sa vezi pana unde religie si de la ce punct incolo interese omenesti. si daca dumnezeu nu face separatisme, cum poti sa crezi ca detine adevarul o religie sau alta, care prin preotii ei te invata ca de fapt adevarul apartine doar unei singure religii, si deci a si facut separatism? ce stie o astfel de religie despre dumnezeu? si te intrebi atunci, bun, dar crestinismul, dar hinduismul, etc? ei bine, citeste cartile din crestinism, din budism, si din ce alta religie doresti. dar citeste fara prejudecatile cu care si eu si tu am fost crescuti. citeste cu curaj, sa interpretezi singura, lasa-te deschisa si cu cat esti mai deschisa la citit, cu atat o sa vezi catre ce arata fiecare religie. religia in sine nu e aiurea de nicio culoare, desi sunt oameni care sustin asta, ci oamenii care te fac sa fii legat de religia respectiva, prin frica, spunandu-ti ca vei fi pedepsit de dumnezeu daca cutare si cutare. care pedeapsa despre cutare si cutare nici nu apare in Noul Testament. incearca, exeprimenteaza, citeste cu deschidere, o sa vezi diferenta. daca nu poti acum, incearca maine sau peste un an sau peste 5, se vor ridica atunci niste intrebari, care difera de la persoana la persoana. si din intrebarile alea o sa ti se deschida si alte usite.

8 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Marea masa de oameni sigur ca apartine exoterismului insa elitisti sunt mai degraba deisti ei asumandu-si rolul de de dirijori ai lumi. Cine are dreptate!? Dreptate din punctul meu de vedere (nu sunt panteist, deist s-au exoteric) nu are nici unii nici ceilalti si cred ca aici nu este vorba de dreptate si de cine manipuleaza lumea, ea fiind una din cele mai eficace arme fiind folosita atat de biserica cat si de lumea politica in a controla si conduce lumea. Nu poti spune ca manipulezi lumea spre ai arata adevarul ci pentru a-ti urmari interesul, pentru ca si ascunderea adevarului este manipulare. Poate afirma cineva cu certitudine atat eletisti cat si cei din gloata exoterica ca stie si detine adevarul!? Nu. Adevarul (legat strict de problema in discutie) este relativ si se schimba mereu ce se credea intr-o epoca din trecut nu mai este valabil azi si ce se crede azi nu mai este valabil in viitor. Desi nu fac parte din marea masa exoterica si nici nici panteist s-au deist nu sunt, nu detin adevarul si stiu ca sunt manipulat fara voia mea si chiar daca stiu adevarul ca sunt manipulat nu-mi foloseste si nu ma avantajeaza cu nimic pentru ca actiunile si miscarile vieti mele se desfasoara in interiorul lumii exoterice ci nu in afara ei.

| mihaibrasov a răspuns:

Super complicata intrebarea (adica multi termeni mai rar folositit). Si totusi simpla.
Iti raspund simplu. Nu poti controla masele de oameni daca fiecare om e liber. Doar prosteste-i si fa-i sa creada ca sunt liberi, baga-le teama in cap (de Dumnezeu, de autoritati, de legi.etc.) si ii vei controla mai usor. Iar la cunostinte esoterice oricine poate avea acces daca chiar isi doreste lucrul asta, crede-ma. Totul e sa vrei.

| Thunder a răspuns:

Da, prin religie se manipuleaza lumea. Sa zicem ca exista Dumnezeu, in primul rand nu acesta i-ar fi numele. In al doilea rand, nu ar fi un zeu cum ni se spune de mii de ani. Poate ai urmarit filmulete cu ritualuri ale "elitistilor", au si ei multe ritualuri prin care trec. In opinia mea, tot ca niste penibili isi exprima credinta. Sa ne uitam la Deism care spune ca Dumnezeu nu este o persoana ci o forta care a creat Universul, aici sunt de acord cu o forta care a creat Universul, dar de ce ar avea nevoie aceasta forta de ritualuri pagane? Cu panteismul e cam la fel. Tot oameni is si aia. Doar nu detin ei adevarul absolut, ci ne baga noua in cap "adevarul fals".

| noktambul a răspuns:

Draga mea, Arista, in capul tau este un haos pe care toate religiile, fie ele monoteiste cunoscute sau credinte pagane, nu o sa te lamureasca. Asa este de "ocultata" mintea ta ca habar nu ai despre ce vorbesti! Consulta mai intai un dictionar enciclopedic, vezi ce inseamna, macar din enciclopedie : "credinta", "exoterism", "ocultism", "panteism", "deism", "celtico-druizi" (?) Cauta pe net informatii despre "Bohemian Club" si dupa aceea poate putem discuta despre cine are sau nu dreptate. Dar mai intai s-ar cuveni sa discutam despre religie, oricare ar fi aceea.

| as0ter a răspuns:

Este o intrebare minunata.
Elita mondiala a avut un plan foarte bine stabilit de sute de ani.Stiau ca aceste vremuri vor ajunge, pentru ca ei controleaza guvernele, iar cand ai puterea. poti foarte bine sa decizi soarta multor oameni.Cu siguranta cineva care sta in umbra cunoaste toate tehnicile de manipulare, indoctrinare si tinere sub adormire a constiintei.Stiu sigur ca exista o conspiratie impotriva omului, cum spune marele Osho, si stiu sigur ca putem sa ne schimbam destinele daca dorim cu adevarat! Priveste Egiptul, iata ce se intampla, oamenii nu mai suporta, apar crime si violente.
Cea mai buna revolutie e aia in care nu mai produci! nu faci nimic happy, asa ca adunati 4000 000 de romani si hai la iarba verde si gratare, meditatii, sport, falimentati guvernele, n avem nevoie de bani, ei pot fi inlocuiti de incredere(nu mare mi ar fi surprinderea daca ne-ar trimite cu armele la munca)think about it happy

| Kazeshin a răspuns:

Draga Arista conform opiniei tale din intrebare, pot sa spun ca ai citit biblia in romana sau ai fost invatata conform bibliei scrise in romana>Da-mi voie sa-ti spun ca biblia pe care o cunoaste tot americanul europeanul sau asiaticul este doar o pacaleala si o ofensa adusa asupra bibliei originale.In fine, eu sunt un initiat in artele magiei albe si a religiei Wicca, insa sunt doar la inceputul zilei.Aceste religii sau moduri de viata, te indeamna sa iti folosesti imaginatia, sa-ti cultivi mintea si sa iti dezvolti latura psihica la maximum.Astfel omamenii vor ajunge la un grad psihic avansat.acest concept nu difera foarte mult de conceptele daoiste taoiste etc. Insa referitor la practicile liderilor tarilor, nu pot sa-mi dau cu parerea fara sa ma apuce rasul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ma intreb deloc cine are dreptate.fiindca nu ei l-au profetit pe Iisus Hristos, ci profetii din testamentul vechi l=au profetit pe Iisus Hristos, si insusi mantuitorul pe acestia din urma ca fiind profeti mincinosi care pre multi ii vor duce in ratacire.fiindca ei vor sa mosteneasca lumea.de ce ar vrea stapanul universului sa mosteneasca ceia ce are deja? aici sta intelepciunea, cine vrea sa o priceapa, si asta nu vine de la mine fiindca eu sunt un pacatos ordinar.astea vin din biblie care nu e mincinoasa asa cum sunt sau cum este stapanitorul lumii acesteia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crestinii si problemele lor existentiale...laughing