anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Energia pura imateriala a avut sau are inceput? Conform E=m*c*c din energie rezulta masa sau materia.

11 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Materia are masă deci dacă rezultă materie automat rezultă masă. Materia este o formă de exercitare a energiei. Am dat mai demult la o întrebare o explicație extrem de amplă la această formulă legată de relativitate dar nu cred că are rost să dezbat pe topicul ăsta așa mult.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Si energia cum a aparut?

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Ți-am răspuns la aceste întrebări căci le-ai pus separat.

| Darkmagic a răspuns:

Fizica spune ca energia nu poate sa fie nici creata nici distrusa.
Tot fizica iti spune mai jos cum poate sa "apara" materie la nivel subatomic, "din nimic".

https://www.tpu.ro/go-to-answer/11730825/

Ca sa merg mai departe cu "discutiile" trebuie sa stiu daca intelegi acest model de fizica.
Fara suparare, m-am acrit de cate raspunsuri am dat despre "Univers", unor tipi care vietuiau prin clasa a zecea...

| anonim_4396 explică (pentru Darkmagic):

Asa cum fizica spune ca energia nu poate fi creata si nici distrusa tot asa Dumnezeu fiind energie imateriala nu are nevoie sa fie creat si nu poate fi distrus.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Pana la urma intrebarea a fost doar ca sa te convingi mai mult ca exista dumnezeu

| Darkmagic a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor
Probabil contul tau nu exista atunci cand eu dadeam raspunsuri la "Religie", raspunsuri pro existenta unei entitati cu acest nume, in care cred.
Problema este ca Stiinta difera putin fata de Credinta.
(Daca sare vreun prost cu: "Stiinta nu se ocupa de Credinta!") ii pun in vedere ca si un banal fulger, era considerat o manifestare a unei divinitati...pana ce Stiinta l-a studiat...si l-a elucidat.
Asa ca Vassile, chiar daca par un pic istet, nu sunt ateu, dar nici "intrebarile" tale puse la "S&F" NU cereau explicatii teologice, ci stiintifice. big grin
Le-ai primit, zi buna. happy

| anonim_4396 explică (pentru Darkmagic):

Da le-am primit dar atat de intortocheate incat nici cei care le-au dat demonstreaza ca nu si le explica lor insisi in totalitate. Atata timp cat nu se vede capatul universului pentru om este INFINIT cu toate ca universul material e finit in spatiul sau golul infinit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din ce spuneti voi cu mecanica cuantica filozofata materie infinita = zero energie ceea ce este absurd.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu există infinit în lumea fizicii, nu din ce cunoaștem și am descoperit până acum. Pe baza a ceea ce știm conceptul de infinit în lumea științifică aplicată e unul absurd. Infinitatea își are rolul ei doar în lumea teoretizată. Desigur tu spunând în altă întrebare că o cantitate de energie infinită era concentrată într-un punct mă face să văd că nu prea ai anumită viziune, măcar logică, asupra lucrurilor. De asta am și ales să nu dezvolt un asemenea subiect în jurul acestei celebre formule a lui Einstein, care implică noțiuni nu numai de fizică, dar și de algebră avansată, matematici speciale. E ușor să vorbim lucruri de suprafață, să filosofăm, însă e bine să păstrăm o logică.
Să nu mai spun că se consideră de unii că universul e format atât din energie pozitivă cât și din energie negativă pe care dacă le însumezi dau 0. Deci într-un fel sau altul suntem o nulitate apărută cum am zis în alt răspuns, din punctul meu de vedere, în cadrul unor condiții. Măcar înțelege faptul că materia tot energie e și ea, sau mai bine spus cum am zis înainte, este o formă de exercitare a energiei. De 0 poți vorbi ușor căci și în lumea cuantică sunt particule și antiparticule care se pot anihila. Însă infinitul nu există în lumea practică. Dacă dai tu din punct de vedere practic un exemplu de ceva infinit și e satisfăcător ai șansa la un Nobel.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

S-a vazut capatul universului material? adica marind zoomul telescopului sa se ajunga intr-o zona mare unde nu se mai vede nimic?