Pielea are ca denumire stiintifica cuvantul tegument. Din punct de vedere histologic are trei straturi: epidermul (compus din stratul cornos, stratul granulos, stratul spinos sau scuamos si stratul bazal), dermul (cu doua componente: dermul papilar si dermul reticular) si hipodermul (sau tesutul adipos subcutanat).
Pielea (cutis) are trei straturi.
Epiderma e primul strat al pielii. Urmeaza apoi derma si hipoderma.
Pielea (asta e denumirea cea mai "ştiinţifică" de care am auzit eu), este considerată a fi cel mai mare organ al corpului şi este formată din 3 straturi, fiecare cu funcţii bine definite. La exterior (stratul vizibil), este Epiderma (cu rol de protejare a organismului împotriva agresiunii factorilor externi), urmată apoi de Dermă (cu rol în hrănirea pielii) şi Hipodermă (care face trecerea spre muşchi sau nervi sau vasele de sânge). Asta aşa, in linii generale... pentru mai multe amănunte... ai Google la îndemană!
Pielea ("cutis" e denumirea cea mai "ştiinţifică" de care am auzit eu), este considerată a fi cel mai mare organ al corpului şi este formată din 3 straturi, fiecare cu funcţii bine definite. La exterior (stratul vizibil), este Epiderma (cu rol de protejare a organismului împotriva agresiunii factorilor externi), urmată apoi de Dermă (cu rol în hrănirea pielii) şi Hipodermă (care face trecerea spre muşchi sau nervi sau vasele de sânge). Asta aşa, in linii generale... pentru mai multe amănunte... ai Google la îndemană!
anonim_4396 întreabă: