| lolitagirl a întrebat:

Erau niste intrebari odata pe net:Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuşi este rău. Poate şi vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume? Chiar credeti ca Dumnezeu exista?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
24 răspunsuri:
| IcsD a răspuns:

Dumnezeu exista! NU va mai jucati cu chestiile astea!
Cititi Bibilia sau intrebati un preot!

| judgement a răspuns:

Dumnezeu este cea mai sincera, curata si justa persoana, dar stii de ce? exact pentru ce ai spus tu in intrebarile tale...

Problema nu este ca nu vrea sau nu poate, ci faptul ca intregul univers este condus de liberul arbitru (fiecare este lasat sa aleaga ce vrea sa faca si nimeni si nimic nu trebuie sa se bage in calea pe care o persoana o alege la un moment dat).

| maya_7683 a răspuns:

Nu cerceta aceste legi caci esti nebun de le-ntelegi.Crede doar si nu cerceta.
Asculta-ti sufletul. Ce spune el? Lumea e plina de mii si mii de intrebari, unii neaga altii aproba, e o nebunie si un haos total, asa ca tu asculta-ti inima, ea nu o sa te insele si lasa deoparte intrebarile fara raspuns.

| คเค๓เк a răspuns:

Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate?
Normal ca se poate! Dar Dumneazeu nea lasa pe noi sa elegem intre bine si rau

Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea?
Pay dc sa-l opreasca? El lasa oamenii in voia lor deci fiecare alege ce vrea raul sau binele...
Atunci de ce mai există rău în lume?
ti-am explicat mai sus... Aja cum exista binele exista si raul
Si D-zeu cand va face alt pamant adica cand va veni sf lumii il va distruge pe cel rau si pe cei care au fost rai la randul lor pe pamant adica cei din iad sti uh...Si atunci nu o sa mai existe raul!

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Dumnezeu există şi nu este răspunzător pentru rău. Răul apare doar în absenţa Lui, aşa cum întunericul apare în absenţa luminii. Iar răul nu provine de la Dumnezeu, de la oameni, cărora Dumnezeu le-a dat liberul arbitru, care este şi motivul pentru care nu opreşte răul. Ştii, este o vorbă. Dacă nu tregi prin iad, nu poţi înţelege paradisul. Aplică asta vieţii pământeşti şi poate vei ajunge undeva cu toată ecuaţia pe care ne-ai prezentat-o happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa imi ziceti si voi cum au putut alege cei care au murit in cutremurul din haiti intre bine si rau? cum pot alege cei care mor de foame in africa? cum pot alege cei care mor in orice dezastru natural?

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Anonimule, ce vezi aşa de rău în moarte? Pentru un adevărat creştin, ea vina ca o izbăvire, nu ca un semn de răutate.

| adrian_6103 a răspuns:

Sant bucuros sa vad cum toti colegi de pe site posteaza raspunsuri la aceasta intrebare, dar cand vad ca soseste un anonim care nici macar nu stie ce inseamna moartea este sttrigator la cer.@Anonimule poate azi anveti ceva, si nu de la mine, ci din biblie ca daca ai citi biblia ai sa vezi ce scrie despre Moarte si poate nu ai mai tratao cu indiferenta. Nu vreau sa spun ca sunt un adept al ei dar la un momendat apare si ea (Moartea)asa cum si tu ai mentionato in raspunsul tau prin cutremure sau calamitati naturale sau altele)Moartea este asemanata deDumnezeu pentru cei cu credinta ca un somn. Adica daca tu te culci in seara asta Anonimule si nu te mai trezesti fara sa ai vreun cutremur, pur si simplu nu te mai trezesti, atunci cand Isus Hristos se va cobori pe nori, si ii resusciteaza pe morti, daca te numeri printre cei morti care au crezut an EL, te vei trezi din acel somn Asa cum cei pe care tu iai mentionat in cutremurele din Haiti sau cei infometati sau alti daca au crezut in Dumnezeu sunt salvati si nu te preocupa tu pentru ei tu preocupate pentru tine.

Noi toti putem alege dar din pacate asteptam sa ne loveasca vreo boala sau un pui de Sida sau sa dea trenul peste noi ca sa putem antelege ca exista Dumnezeu.

Sper ca tu sa fii mai inteligent si sa alegi inainte ca toate aceste nenorociri sa ti se intample.

bafta si nu mai scrie sub anonim, ca Dumnezeu te-a creat cu un A. D. N SI PE TINE NU?

| Marcian a răspuns:

Trebuie sa ne demonstram si noua de ce suntem capabili si vom plati pentru asta. Da, cred.

| Gospell a răspuns:

Problema este ca raul nu-l provoaca Dumnezeu, ci noi oamenii.
Si cum ai vrea ca Dumnezeu sa opreasca raul cand noi producem raul? Nu eram noi oamenii care aveam dreptul de a alege? Uite noi oamenii am preferat raul...
Si de ce ar prefera Dumnezeu sa ne fereasca pe noi de rautati...cand noi nici macar nu ne pasa de El?

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Singura scuză a lui Dumnezeu este că nu există. Decât în imaginaţia celor care cred. Care cred şi nu gândesc logic. A da ca argument Biblia ca dovadă a existenţei lui Dumnezeu este la fel cum am putea dovedi şi că există Allah pentru că aşa scrie în Coran, dar şi faptul că există Moş Crăciun pentru milioane de copii cred în asta.

| Alphawolf a răspuns:

@Raul9004
Tu realizezi ce spui? Ai fost vreodata in situatia sa nu ai ce manca doua zile? Ce spui de persoanele chinuite de boli si de foame care trebuie sa suporte ani sau chiar zeci de ani? Nu moartea este problema ci viata este problema. Este bataie de joc. Bolnavii de cancer, persoanele andicapate sau persoanele cu membre amputate crezi ca sunt mai pacatosi decat noi? Si daca prin absurd exista acest zeu are mai degraba calitati malefice decat omnibenevolenta. Si de fapt de ce este numit omnibenevolent? Are scopuri egoiste acest zeu altfel sunt lipsite de logica pretentiile lui.
Este valabil raspunsul si pentru @adrian ca si el stie ce inseamna atat viata cat si moartea.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Măi cum se face că dumnezeu ăsta e tatăl tuturor şmecherilor şi, oricum ai da-o, dacă e de bine - dumnezeu a ajutat, a vegheat şi a adus binele. Dacă e de naşpa, oamenii "e" de vină pentru că "e" păcătoşi şi nesimţiţi.
Spunea cineva pe site pe-aici şi bine mai zicea că biblia este ca un om: cu cât o torturezi mai tare, cu atât îţi va spune mai mult ceea ce vrei să auzi.
Perfect răspunsul anonim.
adrian, tu încă nu ai învăţat că la început de cuvânt se scrie cu "î" din "i"?!
Las-o-ncolo de treabă! Vrei să ne convingi că există personajul imaginar dumnezeu dar nu ştii să scrii corect pe româneşte!

| thealchemist a răspuns:

Dumnezeu exista, iar raul exista si el. dar raul nu vine de la Dumenezeu, ci de la alegerile noastre. cel mai mare dar al lui Dumnezeu este liberul arbitru, iar asta inseamna automat libertatea de a face raul.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

@Alphawolf Atât mai zic aici, căci mi-am promis să mă feresc de aceste discuţii ca de dracu'.
Ce contează câţiva ani de chin pământesc în comparaţie cu eternitatea Raiului? Ştiu, te vei lua de mine că sunt prea credul să cred în astfel de lucruri, poate mă vei considera un fanatic sau alte lucruri. dar totuşi, ce contează? Dacă Dumnezeu ar face dreptate încă de pe Pământ, ce ar mai face atunci la Judecata de Apoi?
Şi aici se desparte raţionamentul nostru: Eu cred în ceea ce urmează, tu nu. Vom vedea cine va avea dreptate când vom muri, iar atunci va fi prea târziu pentru a ne bucura orgoliile. O zi bună! happy

| danut a răspuns:

Raspunsul este simplu daca reusesti sa depasesti limitele intelegeri tale, dar cum sa poti face asta daca mintea ta este limitata doar la atata intelegere? Cam asta este intrebarea ta, ai fixat un "culoar" in cadrul intelegerii pe care o ai si vrei sa rezolvi problema doar in spatiul delimitat de dotarea ta neuronala. Sincer sa fiu este cam greu intr-un spatiu atat de putin "dotat", rezolvarea unei asemenea probleme universale. Problema "ingustata" la nivelul cerut ar fi cam asa: Dumnezeu vrea sa opreasca raul si poate face acest lucru in masura in care noi cei care l-am produs dorim lucrul asta, acest lucru este conjugat si cu limita de acceptare pe care o are Dumnezeu fata de tatal raului dar si de adepti sai. Un sfarsit al raului va fi doar atunci cand v-a sosi timpul hotarat deoarece acesta este doar o parte din complexul activitatilor Dumnezeiesti stabilite pentru acel moment.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O intrebare si o judecata de doi lei.si vrei un raspuns de milioane? ma abtin. pot doar sa-ti spun; citeste.citind mereu creierul tau va deveni un laborator de idei si imagini.succes,si credinta.ai nevoie.

| DanielJackson a răspuns:

Uite o poveste, in care am fi in locul lor:,, eu dumnezeu, tu diavolul care face rele, cauza raului. oamenii pe pamant. tu zici: pariu ca oamenii sunt rai toti? eu: nu. tu:bine, atunci lasa-ma sa fac ce vreau cu ei o vreme fara sa te bagi si sa vedem cati mai cred in tine. eu:bine, sa vezi ca vor fi cativa. o vreme sunt deci ai tai, eu nu ma bag, sa vezi ca si daca nu-i mai ajut cei buni tot nu-si pierd increderea in mine, iar apoi eu ii voi rasplati. iar pe tine si ai tai, va fac praf pentru ca pot. tu: asa? pai sa te vad daca te tii de cuvant! " deci, ce parere ai despre o situatie ca asta, corecta nu? eu cred ca da. p.s.nu vreau sa-ti bag cine stie ce idei in cap, nu am nici o religie. doar ti-am explicat cea mai posibila varianta

| lolitagirl explică:

Eu cred in Dumnezeu dar, doar am vrut sa vad cum vad oameni...percep acest subiectbig grin

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

DanielJackson, tu nu te-ai "înălţat" deja către Străbuni sau eşti captiv pe undeva prin Atlantis?! Ai găsit al 9-lea simbol?

| Parintele a răspuns:

D-zeu nu exista! E clar.

| Aicilef a răspuns:

Dumnezeu exista.Doar ca raul a intrat in lume fara ca Dumnezeu sa isi doreasca asta. Dar a fost ingaduit. Daca noi nu acceptam raul in viata noastra Dumnezeu ne ajuta sa fim departe de rau dar daca dorim raul atunci totul tine de noi. Dumnezeu nu ne forteaza sh nici nu decide in locl nostru

| HaosPatologic a răspuns:

Ai uitat de o intrebare: nici nu poate si nici nu vrea? Atunci de ce sa il numim D-zeu? Imi plac intrebarile de genul acesta pentru ca imi dovedesc (din nou) cat de irationali sunt crestinii in general.Invoca planul divin, asta e scuza suprema sau "crede si nu cerceta" Acum rad, dar uneori mi se face rau de la atat de multa ignoranta.

| lolitagirl explică:

I belive in GOD laughing doar am vrut sa vad cum commentati aceasta problema percepeti happy iar parerea mea este ca Dumnezeu creaza binele iar noi il distrugem prin rautatea noastra dar as mai avea o intrebararebig grinumnezeu ne lasa un liber arbitru dar cei care mor in catastrofe naturale, mor ucisi de boli, mor cand le cade o piatra in cap aceeai au de ales oamenii care le fuge pamantu` de sub picioare sunt ucisi de uragane tzunamii...au de ales pot in momentu` ala sa aleaga? eu nu cred ca au de ales pentru ca ei nu pot oprii asta si doar Dumnezeu poate desi nu o face. O fii destinu`? Soarta?