| Maximus a întrebat:

Errare humanum est, totusi de ce nu ne recunoastem greselile?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Errare humanum est, perseverare diabolicum! Se presupune ca greseala iti este acceptata de ceilalti fata de care ai gresit, nu si faptul ca cel care o comite o recunoaste sau nu, de asta probalil s-a facut si completarea "perseverare diabolicum ", adica putem beneficia de clementa o singura data si nu trebuie sa perseveram pentru a demonstra ca suntem oameni! In anii din urma circula o versiune funny; " A gresi e omeneste, deci hai sa gresim pentru a demonstra ca suntem oameni!"

8 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Pentru ca cei care nu isi recunoaste greselile minte la fel de mult direct proportional cu aceasta.Si de ce le-am recunoaste luam vreun priemiu!? intr-o lume a minciunii asta iti mai lipseste sa spui adevarul si sa recunosti, esti mancat.

| Razvan a răspuns:

De ce le-am recunoaste? Sa constatam ca suntem niste esecuri. Avem destul timp sa ne dam seama de asta pe parcursul vietii.Cand cineva iti spune ca gresesti il dai dracu, cand tu iti spui tie ca gresesti, te ignori.Si continui sa te scufunzi in morcila pe care singur ti-ai creat-o.Ma indoiesc ca exista om care sa fi murit fara regrete, fara sa stie ca putea sa faca mai bine poate doar si daca zambea, fara sa regrete ca s-a razbunat, fara sa se urasca pentru ca a tacut cand trebuia sa vorbeasca

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca terminai citatul aproape ca aveai si raspunsul. Fiindca unora, care au un ego exacerbat, le este foarte greu sa recunoasca faptul ca pot gresi, sunt foarte orgoliosi si mandri de ei. De asemenea sunt destui care cred ca scapa mai usor cu minciuna si la unii a devenit chiar un obicei, ajung sa-si creada propriile minciuni. Numai bine!

Răspuns utilizator avertizat
| darrio2007 a răspuns:

Din prea mult orgoliu la unii. Din mandrie la altii.

| Poinsettia a răspuns:

Din orgoliu.

| mary a răspuns:

Sa gresesti e omeneste. hmmm... da e adevarat dar unii prea abuzeaza de acest proverb. si deseori greselile nu ni le asumam. de ce? pentru ca e mai usor sa dam vina pe vecinu'. dar "intotdeauna adevarul iese la suprafata".

| Teenagernynho28 a răspuns:

Pentru ca e si mai omeneste sa dam vina pe altii straight face