Nu Dumnezeu bate. Exista un principiu spiritual: Ce semeni, aceea si seceri. Nu te mira daca ai necazuri, cind tu te tii de prostii (caci asta inseamna sa ii incalci poruncile). Nu te mira ca ajungi in puscarie daca ai facut o crima - e acelasi lucru. Noi vrem sa traim bine mersi, dar nu ne uitam la faptele noastre cit rau pot face celor din jur. La un moment dat, ele se vor intoarce asupra noastra. Dumnezeu nu bate - El chiar ne-a dat o solutie pentru acest lucru.
@fumaretul Da ma da nu voi ziceati ca d-zeu e mereu cu ochi pe noi si el ne-a facut?
Da sunt multi "batuti de d-zeu"
Dumnezeu este înafara creației. Știu ca mulți vorbesc despre pedeapsa Domnului; și am tendința de a ajunge la cearta pe tema asta:"pedepsele" Domnului apar în V.T.(numai dacă lăsăm deoparte N.T.)și în credințele precreștine.De obicei,mi se pare ca este rezultatul neascultării,adică atunci când omul face ce crede el ca e mai bine, chiar dacă are motive excelente de a face tâmpenii, totuși se termina rău.As spune mai degrabă ca "pedepsele lui Dumnezeu"sunt un mod de a asigura pe cei care cred:"Asa îl vei recunoaște pe cel Adevărat".NU este cel care
șoptește:"ce importanta are încă un pahar; ce importanta dacă te faci mangă?; ci este Cel care te face sa poți rezista, dacă vrei.Cum spune și @fumaretul,Dumnezeu este cel Bun,iar tu ai fost creat,deci poți sa recunoști Binele. Dacă vrei sa faci altceva,te privește,dar vei asuma:și din păcate,nu numai tu,ci uneori,și urmașii:apariția hermafrodiților, ca sa dau un exemplu imbecil, în familii în care a avut loc un incest cu generații înainte.Chestie de gene.Domnul îi poate aranja o viata în care sa fie fericit.Dar nu este pedeapsa Domnului-ci rezultatul neascultării legilor firii-pe care tot Domnul le-a creat.Iar dacă omul nu a avut chef sa
asculte? Tot Dumnezeu e de vina.
@tsevaoth E adevărat, El nu e acolo ca sa răzbune pe nimeni. Faptele "abominabile"din V.T.sunt interpretate des de teologii creștini ca sfaturi și promisiuni:asa va extermina urâțenia din noi; condiția la distrugerea Sodomei și a Gomorei(al căror păcat a fost ne-ospitalitatea,mi s-a părut mie)era "sa nu te uiți înapoi". Deci,odată ce nu mai simți nevoia de a te apăra,de exemplu,contra celor din afara grupului tău,pervertindu-i la obiceiurile tale,pe care le știi greșite,nu te mai uita cu jind, la ceea ce aveai înainte:o fraternitate. Căci sufletul tău se va transforma într-o statuie de sare, simbol al uscăciunii și al deshidratării(Iisus va promite"apa vie...pe care i-o voi da Eu(care)se va face în el(noi) izvor de apă curgătoare spre viața veșnică")
De-a lungul timpului Dumnezeu a executat sentinte asupra unor popoare vezi Potopul, Sodoma si Gomora sau razboaiele de exterminare din Canaan si chiar si asupra poporului Sau ales de atunci, citeste plangerile lui Ieremia.Desi toti profetii din biblie au spus intr-un fel sau altul despre natura personalitatii Sale, indelung rabdator,plin de bunatate iubitoare, aceste fapte par abominabile d ar asta numai pentru ca nu intelegem deplin justitia perfecta a lui Dumnezeu. Sigur Dumnezeu mai promite ca va sterge din nou o societate irecuperabila, cea de azi.Noi trebuie sa avem grija sa nu cadem in aceasta sentinta, putem alege.In orice caz Dumnezeu nu a batut pe nimeni la cererea altora si nici nu-I face placere sa bata pe cineva, intotdeauna intotdeauna suntem suma faptelor noastre.
Am vorbit cu un preot si mi-a zis ca Dumnezeu are o lista cu toti oamenii rai.Are angajati si racheti moldoveni care daca faci rau vin noaptea pe strada si te bat cu un scaun ud sau te inteapa cu un cui ruginit de la care faci tetanos.
Insa arma lui preferata este satarul de macelar prin care taie degetul mic de la maini. Yakuza e o legenda urbana, Dumnezeu e de vina.
Da ma proasta satului.tu bea de rupe,fumeaza ca nebunu, curveste ca romanul si daca ti se intampla rele e de vina Dumnezeu. daca faci ciroza hrepatica sau cancer pulmonar, la fel.si daca te lasa muierea si pleaca la altul ca tu esti curvar e vina ei si a lui Dumnezeu.iar daca ajungi in iad tot Dumnezeu e de vina fiindca el stia dinainte ca tu baigui porcarii impotriva celor sfinte.pai hai sa-ti spun arsenalul asa cum il stie poporul nostru din mosi -stramosi; neamul asta de romanasi spune ca; Dumnezeu nu bate cu parul.fiindca am scapa prea usor.are multe metode,s-ar intelege.dar asa cum spune si Cristi,omul se bate singur nene. efectul faptelor, gandurilor si vorbelor rele se intorc impotriva lui asa cum s-a intors pacatul facut din neascultare inapoi la adam, aducand moartea de care fusese deja prevenit.
Da. aceasta este cea mai buna modalitate de a conduce populatia si de a o controla. la fel ca si regimurile comuniste, atata timp cat populatia nu ar avea frica de nimic nu ar mai putea fi controlata. sa fim serios trebuie sa fi cam incuiat sa nu iti poti da seama de asta
anonim_4396 întreabă: