| elcosmin a întrebat:

Este adevarat ca procesoarele (sa zicem i3-i5) pe laptop sunt mai slabe ca pe pc? Eu nu cred, dar cineva mi-a zis ca pe laptop sunt mai proaste.

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Nu e adevărat. Sunt perfect la fel.

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Normal ca sunt diferite.Procesorele de pe laptopuri sunt mult mai mici,deci si performanta lor este ceva mai mica comparativ cu cele folosite la desktopuri.
Nu ca ar fi mai proaste,sunt mult mai mici,deci si performanta scade.
Ele sunt mici tocmai ca acel laptop sa fie mai subtire.Dar sunt laptopuri,cred, care au pe ele procesoare de deskptop, probabil cele pentru jocuri, alea fiind si f groase.

Daca tu nu crezi ca sunt mai slabe e problema ta, dar parerea ta este gresita, deci e cazu sa retii ceva corect.
Intra la www.intel.com si o sa vezi acolo cate tipuri de procesoare fabrica si la ce sunt folosite.

Daca nu erau diferente de performanta intre ele, atunci toate erau la fel cum crezi tu:)) nu le mai numeau mobil sau desktop, ori care mai sunt servere. Daca nu stiai servedere au porocesoare mult mai mari si mult mai performante decat desktopurile.

La laptopuri ai si aici 2 sau nu mai stiu cate tipuri de procesoare.Ai procesoare pentru laptop si procesoare pentru netbook, stii acele laptopuri f subtiri, ei alea sunt si mai slabe decat procesoarele de notbook.De fapt se numesc notbook si netbook parca,din cate imi amintesc.

Dai funda pentru ce anume? Odata ce tu crezi ca nu e nici o diferenta la ce mai intrebi,la ce mai dai funda?:))
Cei care spun ca si tine,ma refer care au dat raspuns ca is la fel,habar nu au despre ce anume vorbesc :))

Intra unde am spus,verifica, eventual poti sa si intrebi, deci intrebi dorect la sursa, la cei care le fabrica, poate ca au ceva chat sa poti comunica, daca nu le lasi mesaj si intrebi.
Deci ca exemplu daca ai 2 procesoare de aceiasi frecventa,aceleasi caracteristici,desi nu stiu daca ambele pot avea exact acelasi caracteristici,dar sa admitem ca au,cele pentru desktop or sa fie mai rapide,mai bune decat cele pentru laptop.
E si logic,gandeste ca tu ai un spatiu,esti intr'o camera si faci ceva. Apoi te baga cineva intr'o cutie ceva mai mare si faci acelasi lucru. Unde crezi tu ca te misti mai lejer, mai rapid, mai eficient? Acelasi lucru se intampla si in cazul asta.
Procesoru de desk este mai mare, are mai mult spatiu, deci este mai bine racit si multe alte aspecte.
Dar ce cred este ca sunt altfel construite, chiar daca tu vezi frecventa sa zicem 2 gb ambele aia nu inseamna cas la fel.Plus de asta procesoarele de pe laptopuri nu trec de 3 gb nu pot, cel putin acum.

| Alexuţ02 a răspuns:

Salut, depinde de modelul procesorului şi de frecvenţă.

| Jay1 a răspuns:

NU indiferent ca sunt pentru PC sau laptop.

| elcosmin explică:

Esti explicit, asta imi place doar ca, vezi tu? Cei de mai devreme au spus altceva. As vrea sa existe intre voi o discutie si sa ma lamuriti!

| mihai69 a răspuns (pentru elcosmin):

Degeaba e el explicit - vorbește fără să vină cu dovezi clare, gen benchmark în care să facă dovada că un i5-8400 @2, 4 GHz (de exemplu) se mișcă altfel dacă e într-un desktop sau dacă e într-un laptop.
Cipul de siliciu și capsula metaloceramică în care e aceasta „ambalată" sunt fix la fel. Singurele diferențe (minore) pot proveni fie din cum e scris BIOSul plăcilor de bază, fie din chipsetul acestora, în cazul că sunt diferite. Dar dacă e să avem în vedere doar puterea brută de calcul atunci același procesor va avea fix aceleași performanțe indiferent unde e montat.
Dacă vorbim despre procesoare proiectate special pentru sistemele mobile, e la mintea cocoșului că acestea vor avea performanțe diferite (nu neapărat mai slabe!) față de procesorul „de bază". Dar e la fel de adevărat că atunci comparăm mere cu pere și e firesc să îți dea cu virgulă...