Daca universul e in expansiune inseamna ca universul, ce inseamna universul deci toata energia care a existat vreodata a fost in momentulacelui big bang deci acea materie se extinde, spatiu se extinde, deci materia nu creste ea se raspandeste, spatiu nu este infinit din moment ce se extinde datorita unei forte numite materia intunecata care e un fel de anti gravitatie
Eu nu cred ca este infinit. Poate ca e un fel de glob, si daca te duci intr-o directie te intorci de unde ai plecat fara sa-ti dai seama. Poate ca ce exista in afara universului nostru este infinit.
Einstein, folosind una din proprietatile geometriei NEECULIDIENE, a elaborat "modelul Universului in volum".Ca argument el sustinea ca o linie dreapta prelungita indefinita in ceea ce se numeste geometria sferica, s-ar putea intoarce eventual din locul in care a plecat. O linie dreapta s-ar curba dupa cum am mai spus, cu o anumita raza, unde raza=dimensiunea Universului. Apropo, in istorie au aparut o serie de argumente cum ca universul este infinit, el este finit, dar se afla in expansiune.
Nu se stie daca are sfarsit sau nu, dar un om nu e capabil, momenan sa ajunga prea departe in univers, dureaza prea multi ani si navele de deplasare nu merg mai repede...
Am citit de trei ori ceea ce ai încercat să spui, deoarece sunt curioasă. Însă trebuie să recunosc, nu am înţeles încă la ce te referi, nu am înţeles cum ţi-au bătut gândurile. Ai putea să reformulezi, te rog, întrebarea?
Imi trebuie o poza sau un desen grafic. O sa incer sa desenez prin scris. A punctul de plecare si B punctul de sfarsit.
A...B
si to asa ajungi inapoi la a, adica ca si cum te-ai invarti intr-un cerc. Ajungi la B care inseamna si Adica daca mergi drept ajungi de unde ai venit. Bine asa cred eu si am mai auzit oameni de stinta care aveau teoria asta.
veselie întreabă: