Eu mă pot lăuda că o cunosc cât de cât.
Chiar recent am citit o carte despre psihopați.
În acea carte, funny îi că se prezenta ideea că de fapt toate cele 4 temperamente mega cunoscute (coleric/sangvinic/flegmatic și chiar melancolic) psihopatia poate șede în fiecare temperament, dar și în fiecare categorie (Alfa/Beta ș.a.) și gen erau acolo în carte pe baza temperamentelor oamenii psihopați împărțiți în culori.
Eu am apucat să citesc despre culoarea roșie care din ce am citit se prezenta un om Alfa cu tangențe colerice. Îl dădea exemplu pe un șef care nu știa să poarte ranchiună, dar care te taxa dacă nu îi făceai planul ăla la perfecție în ședință, dacă nu-i spuneai cum să vândă și ce pucte forte și slabe ai găsit la planul propus de tine, dar care chiar dacă te muștruluia grav atunci, îți zâmbea apoi ok la ora prânzului, deoarece el nu purta ranchiună și uita că te-a muștruluit acum câteva secunde.
Mă rog, asta nu știu câte are legătură cu întrebarea, dar am zis să mi reactualizez și eu niște chestii citite chiar recent.
Acum ca să revin strict la întrebare, în primul rând psihopatul nu are empatie, deci din cauza lipsei ei, el poate face tot ce dumneavoastră sau eu, deși poate la un moment dat în viață ni s-a făcut rău și am fi vrut să ne răzbunăm, dar din cauza empatiei, am mai analizat o dată situația și am avut curajul să spunem "Nu-i ok să procedez așa!". Ei bine, un psihopat, nu ar fi reacționat niciodată așa, deoarece pe el nu-l prea interesează noțiunea de rău sau de bine. Nu am spus că el nu discerne, că atunci e susceptibil de schizofrenie și cumva în afara realității. Tocmai, psihopatul este conștient de realitate și asumat în faptele și actele lui. Cumva poate prea asumat, deoarece el e ca un vânător, "natural" / instinctiv caută oamenii vulnerabili și slabi pe care îi pot manipula și manevra exact cum e tipic lor. Dar el lipsit de empatie, poate să taie gâturi, să zdrobească capete, să măcelărească, tocmai pentru că el, psihopatul, nu are acele reprezentări "emotive/emoționale" pe care ni le creăm noi de-a lungul vieții. Deci dacă dv vedeți o găină și nu o puteți sacrifica deoarece aveți reprezentarea că ea e o ființă vie și prin ea circulă vene și sânge și chiar v-ați "mânji" mâinile cu acel sânge și ați opri bătaia inimii unei ființe, deci ați ucide-o, pentru psihopat, atât găina, cât și dv dacă ați sta în calea lui, sunteți văzuți ca niște simple lucruri pe care el le poate folosi, "utiliza" după cheful lui personal.
Din întrebarea dv observ totuși că vă axați pe copii și pe oamenii care vânează copii. Din câte știu aceia sunt pedofili și probabil doar dacă-i ucid în masă cu sânge rece ar fi susceptibili de psihopatie. Ce vreau să spun e faptul că pedofilia și psihopatia nu e una și aceeași disfuncție. Adică un om poate fi pedofil și deci le poate face ce vor ei copiilor. Psihopatul este cel căruia îi lipsește empatia și în cazul suprem el ucide cu sânge rece. Și aici voiam să mai stărui și să spun că nu toți psihopații ucid, dar aproape toți criminalii au o formă de psihopatie sau sociopatie. Din ce am citit tot prin cărți, tot psihologia, susține că și psihopatia este o disfuncție și o tulburare ca paranoia, depresia, TOC, dar asta nu înseamnă că psihopatia e 100% egal cu crima, cum nici depresia nu e 100% egală cu sinuciderea sau chiar schizofrenia și ca în orice altă tulburare, ea este condiționată și de mediul înconjurător, de experiențele omului, ba chiar de o gamă largă de factori genetici, adică un psihopat care are totuși o reziliență bună genetică, se va adapta altfel factorilor stresanți și în loc să decidă să ucidă, acela va ajunge în funcții de conducere. De altfel tot psihologia susține că în funcțiile de conducere se află cei mai mulți oameni psihopați sau cu o predispoziție genetică psihopată, deoarece acolo e nevoie de oameni cu "gândire de fier", rațională mai mult decât emoțională, fără empatie, care pot manipula și influența angajații. Deci clar nu includem toți psihopații în categoria criminalilor, dar ei sunt cei mai predispuși la a ucide cu sânge rece.
Cât de partea cu pedofilii, sincer nu am studiat încă această categorie de oameni, dar per total susțin că acei oameni au frustrări în spate și o oarecare înțelegere eronată a sexualității. Ba chiar deviații pe parte sexuală. Spusese la un moment dat mister Mosotti ceva ce mi-a rămas în memorie la o întrebarea de a mea tot cu pedofilii și susținea că e exact ca și oamenii gay sau femeile lesbi, ei au alte preferințe, chiar dacă noi nu îi înțelegem, deoarece nouă ne place altceva, așa și lor le place o altă categorie umană, cea a copiilor, dar evident că acolo este tot o boală psihică și aș zice eu multe frustrări. Dpmdv, eu una aș spune că ei au traume tot cu copilăria și de aceea se axează pe acea categorie a minorilor. Cumva ei își răzbună copilăria lor ratată, prin agresarea altor copii. Ar fi și aici psihopatie în pedofilie, doar dacă cel care urmărește această categorie umană, o face cu scopul de a manevra, manipula, știind că spre exemplu poate pe adulți nu-i poate viola, alege categoria mai vulnerabilă pe care o poate manipula cu bombonica și anume, minorii. Dar în spate dacă alege această categorie de vârstă și mai ales în scopuri se*uale cel mai probabil o face tot din frustrări vechi.
Da, in esenta oameni foarte nefericiti, foarte frustrati, cu multiple traume din viata si fara credinta, fara a se teme de consecinta faptelor urmindu-si doar instinctele brutale perverse-oameni pe care nu i-a salvat nimeni si daca nu au ales sa se sinucida din cauza traumelor au ales sa faca rau altora.Da multumesc asa e cum scrieti.
Sunt multe de spus, dna Svetlana. Pentru inceput, originea raului din lume vine de la diavol, sursa raului, a întunericului și tatăl minciunii. Acei oameni sunt copiii diavolului, căci ei nu Îl au pe Dumnezeu în mințile și sufletele lor pentru că acestea sunt îmbibate cu ura iar cine nu iubește, nu L-a văzut și nu L-ai cunoscut pe Dumnezeu, căci Dumnezeu este dragoste.
Acei oameni fac voia diavolului pentru că el le ghidează mințile.
Nu l-au cunoscut caci nimeni nu ni-a iubit si nu a incercat la timpul potrivit sa-i salveze sufletul.
Din cauza oamenilor ca tine nu o sa ne facem niciodata bine
Https://paxlaur.com/......-de-noi-2/
In caz că nu crezi spusele mele.
Nu sunt capabili nici dacă se duc la psihologi sa inteleaga niciodată la același nivel cu noi despre etică și morală,nu au empatie deloc,nu își recunosc niciodată faptele,nu își cer scuze niciodată sincer,nu au compasiune, respect pentru nimeni,sunt foarte insidioși și mârșavi,foarte vicleni,își urmăresc atent victimele și le scanează personalitatea și slăbiciunile într-un mod foarte ușor,mimează perfect empatia până își atinge scopul final,nu le e teamă de nimic,nici dacă viața le este pusă în pericol,creierul lor nu este capabil sa distingă răul de bine, să facă vreo diferență,au o anomalie tipica și specifica a creierului,la modul cum răspunde el fata de cel a unui om sănătos. De obicei ajung multi așa din cauza abuzurilor emoționale, sexuale, verbale și fizice în repetate rânduri și acționează relativ așa cum au fost și ei la randul lor supusi traumelor emoționale.
E un caz mai complex și mai mult de dezbătut, dar cert este că mulți sunt printre noi, și în loc să fie internați unii pe viață sunt alții care sunt mult mai ok psihic și mental.
Probabil ceva le-a marcat complet copilăria, i-au dezumanizat complet. Sunt 2 categorii: cei cu emoții și fără emoții, și nu toți comit fapte psihopate in societate, cel puțin nu la nivelul descris de dumneavoastră sau acelea tipice de crime sadice.
Psihopatia e mai frecvent întâlnită decât am crede, am cunoscut și eu un specimen de asta, sunt destui proxeneți care exploatează tinere și le constrâng sa se prostitueze, sunt plini de ei în societate și poliția în loc să se ocupe de ei se ocupa de femei bătrâne și amarate care vinde pe unde apuca pătrunjel.
Ai dreptate
Dar realitatea cu poliția tocmai asta este. Și în prostituție și în droguri și în cele mai mârșave "nelegiuite" firme/corporații afaceri în spatele lor de fapt stă și poliția. Acum nu spun că toată. Dar acolo sunt oameni care lucră pentru aceștia "ilegali" și oameni care încearcă să-i prindă.
Ideea este că dacă teoria spune "alcoolul, drogurile, jocurile", ba chiar cea mai răspândită problemă de pe Glob în prezent este obezitatea și "mâncarea" dacă toți sesizează problemele acestea, atunci așa zisul Stat și Națiune, de ce le mai permit existența în lume? Pe baza lor, pe baza cumpăratului și produsului lor, ei au forță de muncă și deci bani la PiB ul acela. Nu mă pricep eu prea bine la acest PIB, poate aici să ne ajute un om care se pricepe la domeniul economiei, dar cam așa e. Pe baza a tuturor acelor vânzări și producerii, ei iau ceva, obțin ceva. Pe lângă faptul că "zahărul" atrage, prin zahăr nu mă refer doar la zahărul din alimente ci la toate plăcerile lumii, pe care statele și națiunile lumii le exploatează la maxim. Dacă e să o luăm așa și filmele pline de sadism care au luat amploare ar putea fi, spre exemplu, înțelese de unul mai paranoic, ca având un scop ascuns.
Și acum "normalii" or să râdă, dar dă-mi voie să l aprob pe paranoic. Ideea este că, un film, două despre sadism (filmele din spectrul horror) hai o pui pe baza "de dragul artei" și al nebuniei "artiștilor" scenariștilor și regizorului, dar când stilul horror pune Monopol pe mijloacele audio-vizuale, face chiar vâlvă prin media, că doar filmele horror în prezent au luat locul realității și al "nebuniei și psihopatiei de la știrile de la ora 5 sau 7, de pe cele mai vizionate posturi TV". Deci aici iar nu se trag semnale de alarmă și nu se pun întrebări retorice? Semnale de alarmă, sincer se mai trag, dar oricum fenomenele precum "stârnirea unui public" și chiar "exploatarea plăcerilor trupești" ale omului au luat amploare la nivel mondial și mare. Ești "sănătos" dar prost să crezi că asta este doar o ciupercă ce se răspândește în Univers, de răspândit de la Satan, e posibil să da, pentru crezătorii în Biblie, dar și Satan ăsta tot prin oameni operează și deci da, oamenii sunt la nivel mult mai mare, decât tanti Tanța și nea Costel din fundul satului, sau de la blocul Z din orașul de provincie X (oricum pe motiv că a înebunit sau are o predispoziție genetică), acolo e mâna altora, la nivel mai grande, care au planuri mai grande. Să mă apuc acum și să spun că știu sau să sun ca o paranoică, că vai domne, ei asta sau asta urmăresc, sincer, asta nu am să fac deoarece nu știu. Dar și să crezi că totul e din vina unor oameni de rând că sunt prea slabi sau prea știu eu cum, e aiurea. Ideea pe care am vrut să o subliniez din treaba asta este că deși pare că suntem liberi, de la începutul nostru pe aici, noi nu am fost și nu vom fi niciodată liberi. Mereu a existat cineva mai grande acolo care a tras sforile. Iar totul a fost prin descoperirea psihologiei și a domenilor acestora. Hai să fim serioși, crezi că ei au sacrificat atâția oameni și șoareci de laborator, doar pentru că au vrut să dezvolte umanitatea? Au făcut toate astea tot pentru a învăța totul despre ființa/natura umană, ca apoi să ne poată subjuga prin tot felul de treburi și tertipuri. Așa că, poliția clar nu are nici cea mai mică intenție de a scoate sau elimina vreo treabă de grnul care exploatează natura/ființa/spiritul și în final corpul uman. Ba chiar și după ce îl exploatează, omul va fi dependent de medic, pastile, tratamente și alte cele. Deci totul e cu un scop, mai macabru, mai pervers.