Eu nu am citit biblia, deci nu cunosteam citatele date de tine, insa stiu sigur ca initial exista doar Adam si Eva, si nimeni altcineva, si iata ca noi suntem urmasii lor. Deci e clar, copiii lor cu cine s-au inmultit, daca nu intre ei? nu stiu daca a dat Dumnezeu liber la incest, acum cateva mii de ani in urma faceau cum le trecea prin cap. interzicerea sexului intre frati sigur nu a fost ideea lui Dumnezeu
Si daca imi aduc aminte bine, dupa potop, nu supravietuiese nimeni, decat Noe, care avea doar 3 fii, fiecare cu perechea lui. Si am impresia ca fiecare si-a ales o directie, dupa ce s-au retras apele, deci e posibil nepotii lui Noe sa fi procedat la fel.
Si anonimul care se da de profund religios o arde cu c*cat in loc sa contraargumenteze, s-o crezi tu ca "tepele" tale schimba lucrurile. @Noreligion nici acum nu ai dat peste instigarea la canibalism!? Ti-am mai zis odata, dar o sa gasesti pana la urma.
Omul este liber sa gandeasca si sa implementeze tot ceea ce gandeste, pentru ca-n final sa suporte consecintele. Toate astea, cu s-au fara existenta Creatorului.
Pana te pedepseste Dumnezeu, te pedepsesti tu! Pana te ajuta Dumnezeu, te ajuti tu!
La fel este si cu poligamia, era acceptata mai demult.
Ca ai zis de Avraam, el s-a culcat si cu slujnica lui Sara, pentru ca Sara nu putea avea copii.
Bine totusi ca macar mai faci oamenii sa mai puna mana pe Biblie, cum se pot ei numi crestini altfel?
Domnul fie cu tine.
Qur'an (4:23)
"Prohibited to you for marriage are: your mothers, daughters, sisters; father's sisters, mother's sisters; brother's daughters, sister's daughters; foster-mothers (who gave you suck), foster-sisters; your wives' mothers; your step-daughters under your guardianship, born of your wives to whom ye have gone, no prohibition if ye have not gone in; those who have been wives of your sons proceeding from your loins; and two sisters in wedlock at one and the same time, except for what is past; for Allah is Oft-Forgiving, Most Merciful."
La modul simplist, dar exista interpretari si in Tora si in Hadith deci lucrurile nu sunt chiar batute in cuie...
@cris-foarte corect ceea ce spui tu, insa si referitor la potopul lui Noe avem contradictii in biblie.Se pare ca totusi ar fi scapat ceva de acel potop, insa il vom dezbate mai tarziu.
Restul se pare ca nici macar versetele ce le-am luat cu copy/paste din biblie nu le-au citit.Copii,nu eu sunt pro incest, ci biblia. Unde nu intelegeti?
Mai Religion, de ce n-o lasi balta?! Scrierile astea sunt prea complexe pentru mintea ta ingusta, sau cel putin asa vrei sa para, de fapt scopul tau e sa denigrezi pe Dumnezeu si Biblia. Zau, nu stiu cui foloseste, mai bine te-ai ocupa de ceva mai folositor, pentru ca asta e un site facut sa ne ajutam nu sa ne otravim mintea si sufletul unii altora.Cauta un site de satanisti, atei sau alte specii din astea care te vor aplauda pentru tot ce stii!
Daca inainte ma intrebam cum de a rezistat toata treaba asta cu religia, de-a lungul timpului, in randul miliardelor de oameni, acum am inteles, ei refuza efectiv sa gandesca, tu le-ai dat niste citate, puteau trece rapid cu ochii peste ele, insa eu au ales sa nu o faca.
Cand toti au uitat de Tine Doamne, stau si ma gandesc cum m-ai ajutat Tu in clipele grele.Cand nu mai e unul care sa contrazica toate minciunile, eu stau si ma gandesc cum ai murit Tu pe crucea de la Gologota, pentru fiecare.Cand nu mai e un exemplu bun de urmat, stau si ma gandesc la viata Ta, exemplul vietii mele.Cand toti ma vor contrazice...ma voi gandi in continuare la Tine!
Total anormal si curata Blasfemie; Numai un om bolnav psihic si un Obsedat Sexual poate concepe asa ceva.
Bai **** alterat, te-ai gandit daca acest lucru intereseaza pe cineva de aici? nu vezi ca nu te suporta nimeni, nu te mai baga ca musca-n ****, du-te pe alt site, vezi ca sunt o gramada de dezbatut subiecte d`astea, dar nu aici, daca tu nu crezi in Biblie, in Dumnezeu, e treaba ta, numai ca pe noi nu ne intereseaza
Nu, categoric.
Tare mi-as fi dorit sa primesti un pic de Lumina. Sursa este Dumnezeu.
Pana la darea Legii oamenii traiau cam de capul lor.
Sa-ti dau un exemplu; Cum s-au inmultit oamenii pe vremea lui Adam si Eva? Cred ca toata lumea este de acord ca se casatoreau frate cu sora. De ce? Pentru ca asa a vrut Dumnezeu. Avraam a trait si el in perioada aceea cand fratii se casatoreau intre ei. Pasajul pe care l-ai citat tu este din CARTEA LEGII lui Moise si a venit dupa 430 ani. Deci pe vremea lui Avraam nu era Legea Lui Moise cu toate restrictiile ei. Din cauza aceasta se explica faptul ca Avraam a fost casatorit cu sora lui.
Ia citeste asta;
Romani 4:15 pentru că Legea aduce mânie; şi unde nu este o lege, acolo nu este nici călcare de lege.
Romani 5:13 Căci înainte de Lege păcatul era în lume. Dar păcatul nu este ţinut în seamă câtă vreme nu este o lege.
OctavianDanielMaria întreabă: