Eu cred in geocentrism. Stai putin! Oprestete! Nu ma injura inca!
Eu cred in... hai sa i spunem omnicentrism. Adica orice punct din univers e centru. "Universul este un cerc al cărui centru e pretutindeni, iar circumferinţa nicăieri." - Blaise Pascal
Adepti ai Geocentrismului spui? Dar cati adepti are Heliocentrismul? Poti dovedi aceasta teorie a heliocentrismului? Adica poate dovedi cineva asta 100%.Ei pina cand cineva va veni si sa zica da uite am dovada clara ca asa este oamenii au dreptul sa fie sceptici sau sa imbratiseze orice teorie doreste.Nimic nu este incredibil atata vreme cat ceva nu este batut in cuie.Sa vina cineva sa dovedeasca teoria helio.Atata timp cat exista miscare oriunde cam greu sa poti demonstra una din cele 2 teorii.Cand Nicolai Copernic si Galileo Galilei au venit cu alta teorie decat ce era acceptat atunci oamenii au fost sceptici. Apoi sa luat de buna acea teorie pina astazi cand din nou apare aceasta intrebare. Oare teoria helio e cea reala? Asa ca nu e nici o mirare sa vezi oameni gandind asa.
Exprimarea incompleta e gresita. Chiar daca Soarele e in mijloc si restul planetelor orbiteaza in jurul lui, cand se mareste, Soarele se apropie de planete, nu planetele de el, pentru ca ele nu isi maresc orbita, din cate am inteles, altfel nu ne-ar praji peste n ani. Nu?
Inseamna ca am interpretat eu gresit intrebarea, gandindu-ma la deplasarea Soarelui.
Oricum, fenomenul respectiv nu va avea loc in 2012, este vorba de fuziunea nucleara, o mare parte din hidrogen se transforma in He, iar gazele incep sa se extind marind volumul Soarelui si transformandu-l intr-o giganta rosie. Dar interavlul de timp in care Soarele nostru ar putea deveni Giganta rosie este unul foarte mare.
Se mareste cand e combustibilul pe terminate si incep reactii de transformare a altor elemente care il compun. Pana atunci mai sunt miliarde de ani. Stai linistita. Povestea cu sfarsitul lumii vine de la calndarul Mayash. Ei au oprit calendarul anul asta (mai exact a fost facut pe 36000 de ani) pentru atat se credea atunci ca dureaza un an in univers. S-a recalculat mai apoi si s-a ajuns la concluzia ca e de fapt in jur de 25000 de ani de-ai nostri. Deci 1 an in univers egal cu 25000 de ani de-ai nostri. Informatia s-a pierdut pentru ca nu este atatt de importanta pentru noi, iar cei care au scris informatia despre calendarul Mayash nu au avut alt interes decat sa vanda cat mai mult. A tinut. Acum vezi si tu ce poate face Mass Media din noi. Bafta!
:)) Nu eu am pus intrebarea http://www.tpu.ro/......planeta-o/
Ok . Poti sa reproduci daca vrei .
E adepta desenelor animate, nici macar nu stie ce e ala geocentrism. Nu cred ca are mai mult de 10-12 ani.
Sincer eu una cred nu pentru ca in sec al 16-lea oamenii erau altfel fata de noi cei de azi ma intelegi. si na pe vremea aceea lucrurule erau mai simple si odata cu trecerea timpului si oamenii eu inceput sa se schimbe si tot felul, ma rog, sper ca te-am ajutat.