| Deliiiia a întrebat:

Este introspectia si dezvoltarea interioara in raport invers proportional cu abilitatile sociale? Cu alte cuvinte, o persoana care incearca sa se implineasca spiritual isi pierde interesul si nu mai e antrenata de interactiunea sociala?... avand in vedere exemplul unor scriitori(Bacovia, Eminescu) si a unor filosofi(Platon) care cu cat cautau natura creatiei si scopul omului cu atat priveau cu dezgust socitatea in care traiau.

Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Ce pot spune e că societatea în care trăim nu prea are treabă cu spiritualitatea ci în mare cu materialismul deci dacă ești un om mai spiritual e destul de normal să te mai detașezi măcar puțin de societate și să nu o privești cu ochi tocmai buni.

5 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

@TăieșteClipa(se pare că mă ignoră) Eu nu cred că dacă mă uit dezgustat la societatea asta nesimțită sunt dezgustat de mine. Mă uit așa tocmai pentru că nu fac parte din acele grupuri de specimene. Mi se pare aberant ceea ce ai spus.

| J0B0MAT a răspuns:

Eu cred că da.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Unul care s-a realizat spiritual va observa ca totul este perfect asa cum este.
Interactionam cu persoanele si situatiile de care avem nevoie ca sa crestem spiritual, cu voia sau fara voia noastra.
Cine priveste cu dezgust societatea practic este desgustat de propria persoana, deoarece asa-zisa realitatea exterioara este doar o reflexie a celei interioare.

| Deliiiia explică (pentru TrăieşteClipa):

Hmm... sa spunem ca nu priveste cu dezgust, ci mai degraba pasiv, interactiunile sociale nu-i mai aduc satisfactia de odinioara si persoana resimte cu tristete acest lucru.

| veryhonest a răspuns:

Abilitatile tale sociale cu siguranta vor creste. De ce? Pentru ca atunci cand te cunosti pe tine, automat ii vei cunoaste si pe ceilalti.
Faptul ca anumiti oameni s-au distantat de masa, nu a fost decat o decizie a lor.
Un om nu se poate distanta de societate decat atunci cand o intelege. Prin alte cuvinte, decat atunci cand incepe sa fie capabil sa "citeasca" oamenii, atunci cand abilitatile lui sociale cresc.
Deci nu, nu este invers proportionala, este direct proportionala. Unii oameni se distanteaza, altii se apropie. Sunt si o multime de oameni care au facut opusul. Oameni care in acest "domeniu" si-au dedicat toata viata.