Nu stiu ce sa zic. Schimbarea este dificil de facut. Cu cat omul e mai inaintat in varsta cu atat e mai greu de schimbat (in gandire). Incearca sa schimbi modul de a gandi al unei babe de la tara sau al batranilor. Iar ei reprezinta o majoritate destul de disciplinata. Ei sunt cei care aleg deputati, senatori si presedinti. In general.
Mentalitatea se schimba in decursul unor generatii.
Nu era intentia mea de a aduce in discutie factorul politic. Nu am vorbit niciodata despre politica pe acest site, este prima data. In prezent, suntem condusi de un partid si un presedinte, care este, din multe puncte de vedere, o catastrofa. Exista si un lucru pe care il fac corect. Incearca sa imprime o mentalitate adaptata, concurentiala, corecta social. Adica, spun ca trebuie sa ne transforma din tara lui "merge si asa" in tara "yes, we can". De aici si unele decizii corecte, taierea numarului de functionari la stat (care este urias), incetarea pomenilor etc. Cum au fost primite aceste decizii? stim cu totii.
Scuze pentru latura politica, nu incerc sa sprijin pe nimeni, am o parere foarte proasta despre toate partidele.
Eu am plecat din cauza ca a castigat Basescu al 2-lea mandat.
Am jurat ca nu ma mai intorc pana nu termina mandatul.
Dar odata ajuns intr-o alta tara am ajuns la concluzia ca nu ma mai intorc deloc.
Cui ii place civilizatia,corectitudinea,un stat de drept,o sansa de a face ceva,o posibilitate de a realiza ceva in viata nu are ce cauta in Romania.
In general cei care se intorc sunt oamenii care nu se adapteaza.
Si sunt multi care nu se pot adapta cu civilizatia si corectitudinea.(Nu merge sa scuipi seminte pe strada, sa iti cante manelele la maxim in masina cu geamul deschis, etc)
Schimbarea personal nu o mai vad pentru tara asta.
Nu-ti fa griji, caci majoritatea vom pleca.Si in locul nostru vor veni strainii,ca sa profite de pe pamanturile noastre, cum se intampla de la revolutie incoace.Vom fi imprastiati in lume mai rau decat poporul lui Israel, doar ca noi nu ne vom mai regasi.In locul nostru vor veni toate corciturile lumii, ca si in America.Si se va lua din pamantul nostru, al stramosilor nostri.Romanii care vor mai ramane, majoritatea se vor corci si amesteca cu javrele ce indraznesc sa ne calce pamantul nostru, cu gand rau pentru noi.Lumea se intoarce,dar majoritatea sunt scarbiti de ceea ce vad, si fug inapoi, ca lasii.Ni se rasucesc stramosii in pamant,cand vad cat de blegi,cat de prosti,cat de lasi, cat de orbi, cat de pacatosi suntem.Si nu ma poate contrazice absolut nimeni.Stiai ca de la revolutie incoace, in Romania s-au efectuat peste 20 de milioane de avorturi? Astia suntem noi,romanii? Astia suntem noi,mandri urmasi ai dacilor? Astia suntem noi,ultima semintie traca din lume? Cat de prosti sa fim, cat de orbi, ca sa ajungem in mizeria asta.Degeaba dam vina pe straini,pe FMI,pe masoni,pe rusi,pe americani, pe sionisti, etc.E ca si cum te-ai supara pe lup ca ti-a mancat oaia pe care ai lasat-o in padure.Nu,pe noi trebuie sa ne invinuim.Dar oare mai exista "noi"? Ce parere am eu despre aceasta conceptie? Aceea ca toti cei care pleaca definitiv sunt lasi,sunt prosti,sunt orbi,si n-ar mai trebui sa calce pe aceste pamanturi,nici ei,nici pruncii lor,corciti probabil cu vreo alta seminitie europeana,sau fost migratoare(ungurii, slavii). Stiai ca numai astazi, strainii detin destul pamant in Romania cat sa acopere mai mult de 2 judete? Fara sa punem la socoteala pamanturile pe care secuii,acele creaturi mizerabile,cu o cultura deplorabila,care pur si simplu au pus mana pe absoult tot ceea ce exista acolo, de la sanatate si invatamant, la politie.Si as putea continua asa cel putin o saptamana de scris non-stop,sa-ti povestesc de la ceea ce ne fac tiganii(alte creaturi inadecvate conditiei umane)pana la ceea ce o sa se intample pe viitor poporului roman din cauza grupurilor si organizatiilor precum Bildemberg,Masonii,B'nai B'rith,Sion, Cahalul din Romania, etc.Si acum,ce crezi? Mai este speranta? Mai exista,desigur,si persoane ca si mine,ce vor lupta in van pentru voi,doar ca sa fim distrusi pe plan civic,social,economic si poate chiar si legislativ.Dar noi,cei care stim,vom disparea incet, incet, fara sa avem macar sansa de a actiona. Sper ca ti-am deschis ochii putin cu acest raspuns.Acum ai de ales,ramai cu fratii tai,si speri intr-o minune,dar in acelasi timp si lutpi,sau te alaturi tradatorilor care fug precum fuge sobolanul de pisica,doar pentru a fi prinsa in cursa, bineinteles, dupa ce a mai si mancat otrava.Sa nu-mi raspunzi inapoi, caci alegerea asta e doar a ta, dar cu un impact major asupra fratilor tai.La revedere!
Si in alte tarii ce facem?
"Vad multi romani si-aici omeni cinstiti, nici aici nu faci nimic daca nu risti..."-ombladon
Eu unul intentionez sa plec de indata ce voi putea dar sa ma intorc pentru cei ce m-au ajutat aici. Patriotismul a devenit ceva ce lumii nu ii mai pasa; multi se inghesuie sa dea in judecata pentru ca nu si-au primit "legitimatiile" de patrioti pentru cine stie ce mare fapta eroica au facut in 89'
In primul rand trebuie sa ne schimbam noi ca oameni pentru ca chiar daca plecam in afara noi romani avem o reputatie f proasta in orice tara ai merge cand aude ca esti roman nu pre esti bagat in seama stiu asta pe cont propiu pentru ca am stat 2 ani in norvegia si greu gasesti o chirie sau de munca cu nationalitatea de roman
noi ca oameni trebuie sa ne schimbam de la taran pana la presedinte ca sa putem fi si noi respectati cand trecem granitile tarii
daca romanii ar fi mai buni in Romania ai duceo f bine pentru ca e o tara f frumoasa
Cei care-si plang de mila in fiecare zi pot pleca definitiv. Eu am fost plecat de multe ori, dar in final am ales sa raman in tara. Cand dau de greu, injur vreo 3 ore apoi o iau de la capat, calm si pus pe treaba. Am o meserie buna, obtinuta in urma unei recalificari, facuta imediat dupa ce am terminat liceul. Cei care se plang mereu sunt tocmai cei care habar n-au pe ce lume traiesc, iar atunci cand intra pe net pun intrebari tampite pe TPU.
In Romania, ar trebui inchisi in lagare pentru reeducare toti parintii care neglijeaza educatia copiilor, impreuna cu ABSOLUT toti politicienii. Platesc eu cazarea!
Sunt curios cati se mai amagesc si cati o sa continue sa se amageasca cu idea ca vor putea sa faca ceva cu viata lor in Romania. Vorbesc de clasa mijlocie si cea saraca.As vrea sa va duceti in alta tara macar 2 saptamani sa vedeti diferenta enorma intre Romania si celelalte tari.M-am saturat de raspunsuri naive ca te poti realiza si in Romania.CACATURI! Poti sa ai salariu 20-30 de milioane.Caculeaza ce taxe, impozite, datorii ai si vezi la cat te duce.Mai o rata, mai ceva...Ca sa nu mai vorbim de aspectele celelate: respectul, onestitatea, etc.TREZIREA! Nu va mai amagiti ca puteti sa faceti ceva cu adevarat important aici.Doar daca nu cumva va multimiti cu banalitatea, cu mediocritatea...
sorin întreabă:
AvalohAlyn întreabă: