| Inferno a întrebat:

Este jocul de alba-neagra o inselatorie?
In opinia mea nu.

Dar pentru a ilustra acest aspect mai am o intrebare:
Sa presupunem ca in loc de trei pahare avem un singur pahar. Un pahar si o minge.
Pun mingea sub pahar.
Presupunem, pur ipotetic, ca am o abilitate exceptionala de a teleporta mingea de sub pahar.
Te intreb unde e mingea. Spui ca e sub pahar. Ridic paharul si nu e acolo. Ai pierdut.
Mai este inselatorie in acest caz?

2 răspunsuri:
| Dragobeta a răspuns:

Oricum este o inselatorie.

| Kittenintheoven a răspuns:

Practic este o inșelătorie, presupunem că persoana a văzut mingea înainte să fie pusă în pahar, știa că e acolo, dar atunci când realizează că a pierdut consideră că a fost înșelată, practic înșelătorie.
Presupunem că persoana nu a văzut mingea înaine de a fi acoperită de pahar, aici persoana nu mai are doar o alegere, are două, deoarece nu știe dacă e ceva acolo sau nu, ori mingea e acolo, ori nu e, dacă pierde, poate să considere că a fost inșelată doarece mingea a fost luată din pahar. Deci oricum persoana se va considera înșelată.
Acum practic vorbind, acest joc este o fraudă în care este aproape imposibil să câștigi, în care prezentatorul câștigă increderea jucătorului, pentru a-i lua banii pariați. În care chiar dacă te prinzi de truc tot pierzi, deoarece prezentatorul poate cu agilitate să schimbe locul mingiei din paharul ghicit corect, deci jocul este doar făcut pentru a pierde orice ar fi. Este o înșelătorie.