Da exemple te rog de monoteism si de dualism.
Monoteism inteleg la ce face referire dar dualism?
Ori exista o singura zeitate ori mai multe, dar doua zeitati nu are nicio religie, ci mai multe.
Asta pentru ca multi nu explicati exact la ce faceti referire dualism se refera atat la Credință în două zeități supreme (sau două puteri supranaturale) în opoziție, care determină existența lumii CAT SI LA Doctrină care consideră ca principiu al existenței două elemente diferite și ireductibile, materia și spiritul ...acum mi-am dat seama ca tu te referi la cea de-a doua definitie.
Dualismul nu se refera la inchinarea la un zeu (monotheism), ci la acceptarea ca "exista 2 opuse". (2 zei opusi care sunt egali, mai exact)
Naiba stie, nu-si mai bate nimeni capul in ziua de azi, majoritatea e orbita de materialism.
Ateismul este mai important pentru că nu ai nevoie de o zeitate in viata ta, nu ai nevoie decât de tine și să crezi in propria persoana.
Si toti ateii pe care i-am vazut in fata unui pericol mare sau in fata mortii isi fac cruce, de ce oare stau si ma intreb? a da pentru ca toti ateii sunt sau au fost crestini, dar majoritatea sunt ipocriti.
In rest fiecare e liber sa creada sau sa nu creada in ce vrea.
Poate, ca ultimă soluție apelezi și la asta. Cine știe.