Probabil off topic, dar despre glucoza gasesti pe net. Mierea e laudata pentru altceva, ca oricare alt produs apicol, de altfel. Pentru a-si proteja stupii, albinele produc o substanta cu efect antiseptic, care e mereu imbunatatita, asa ca daca la antibiotice bacteriile se adapteaza, la produsele lor nu , de aici laudele aduse mierii, plus ca ea nu produce carii sau diabet, in schimb ingrasa mai tare decat zaharul.
Nu mai stiu, despre miere era lucrarea mea de licenta, dar daca nu folosesc des informatiile alea... , stiu ca cea mai buna e scumpa a dracului si nu se prea gaseste la noi, parca, e din nu stiu ce flori din Australia, dar poate vindeca nu stiu ce boli. Pot doar atat sa iti spun, vezi sa fie naturala, altfel n-are rost. Mierea e ca un antibiotic, nu are cum sa actioneze pe un timp indelungat daca incetezi "administrarea" lui, pe mine doar partea asta cu bacteriile m-a interesat, de asta tot amintesc de cat de bune sunt produsele albinelor impotriva lor.
As fi spus: glucoza este... dar cauta pe google, gasesti acolo. Totusi glucoza se obtine din carbohidrati, nu ma am cu biologia dar glucoza e doar de un fel. Faptul ca se poate recolta in mai multe moduri sau obtine sau eltele e altceva. Depinde pentru ca in medicina exista 3 tipuri de glucoza, una parca e serica. Si nu sunt sigur dar are ceva cu diabetul, ajuta impotriva parca. parca doar. Mierea contine glucoza. Nu sunt sigur ce ziceai de vitamine dar mierea e foarte saraca in vitamine. Mierea contine si zahar dar zaharul poate aparea pe alimente si ca glucoza. Mi-am adus aminte: prea multa glucoza provoaca diabet. Sincer nu stiu ce incercai sa intrebi. Zaharul apare ca glucoza. Mierea contine glucoza. Diferenta poate fi compozitia chimica, structura, roluri, etc. Exista mai multe tipuri de utilizare a glucozei: sirop de glucoză- contine 32% glucoza, glucoza tehnică- contine 75% glucoza si lucoza cristalizată (tablete)- contine 99% glucoza. Difera compozitia. Nu stiu la ce poate fi benefica aceasta glucoza in afara de 5-10% folosita in medicina. Glucoza dauneaza, mai ales din zahar, se digera rapid asa ca dauneaza mai rapid. Oricum cauta pe net am impresia ca... poti cauta ce e glucoza sau doar esti curios daca stim noi
MâţulMov întreabă: