Bai fratele meu? de ce o-ti fi crezand voi ca santeti buricul pam, antului sau centrul inteligentei omenesti in jurul caruia se invarte toata prostimea religioasa si putin ganditoare, si culmea...in secolul 21? dar ce ma e secolul vostru asa cum credeam si noi ca secolul 19 e al nostru? mai baieti si fete.noi traim doar 60-70 de ani.cand ma uit la intrebarile voastre si la raspunsurile voastre,si la preocuparile voastre si ma uit de ceva timp, am mai si crescut vreo doi ca voi si mai am si o fata in urma, ma vad pe mine pe la 15 ani si- spun; DOAMNE da prost mai eram si ma credeam destept tare.mai tata ma; convingerile religioase vin dupa ce,ai alergat toata viata dupa desertaciuni,{bani,bogatie,glorie,succes,pi.a,toale,masini,vile,etc}si ajungi la concluzi i din astea ciudate, ca de fapt toate dupa cate ai alergat toata viata, sant desertaciune si goana dupa vant.maialex? citeste eclesiastul din biblie, si mai discutam.nu e mult de cetit.dar intelege cum trebuie ca te vad baiat destept.si mai vorbim despre ue. dupa aia.
Cum sa nu fie fanatici în Albania, Kosovo, Bosnia și Macedonia? Poate nu în orașele mari(deși...)dar la sate...ai fi îngrozit dacă ai știi ce se întâmplă! Toleranta e un cuvânt gol în partea de est a Europei, din nefericire nu face parte din cultura noastră.
Ultimele ecouri pe care le aveam eu din Turcia ziceau ca turcii nu mai sunt interesanți sa intre în UE.
Musulmanii SUNT discriminați de occident-și pentru un motiv foarte simplu, cred eu-majoritatea nu iau nici o poziție.De fapt, ei nu au structura ecleziala, deci nu au un reprezentant general care sa vorbească în numele majorității.Cei care vorbesc SUNT fanatici
Nu știu dacă incultura generează fanatismul-dar îmi amintesc de un imam din Londra care refuza sa se uite la mine când l-am întrebat de direcție(în Coran scrie "spune credinciosului sa își coboare privirea -și sa își păstreze castitatea")
Sunt sigura ca o țară budistă nu ar avea mari probleme sa intre în UE...De ce contează religia? Din cauza istoriei. Dacă Turcia ar fi o țară catolica care susține Inchiziția-nu cred ca ar avea vreo șansă sa intre în UE...
Turcia nu are numai problema islamului, asa cum spui si Albania e musulmana iar in Kosovo occidentalii i-au omorit pe crestini ca sa se creeze Albania Mare, problema cu Turcia e ca nu e o tara europeana. daca este acceptata Turcia de ce nu si Siria sau alte tari din regiune, mai ales Israel care are mai multe in comun cu Europa decit cu Asia? deci unde te opresti daca accepti tari din afara Europei?
Am inteles ca Turcia nu poate fi primita in UE doar din cauza legislatiei dure si mai ales ca refuza sa scoata din ea pedeapsa cu moartea si nicidecum o cauza religioasa.
Islamizarea a fost o "problema" inca din anul 610, dar asta nu a impiedicat cu nimic sa fie religia care se raspandeste cel mai repede, chiar s-au facut statistici ce spun ca in mai putin de un secol Europa va fi predominant islamica. Politica nu stiu, asa ca nu ma bag.
Nu stiu ce te face sa le plangi de mila turcilor. Sunt o economie puternica si s-au descurcat f bine in criza, spre deosebire de noi. Cum ai ajuns la concluzia ca nu sunt fanatici in Kosovo, cauta pe site-uri si vezi cate lacasuri de cult s-au distrus. Nu stiu de ce nu le plangi de mila celor de la noi de prin Vaslui, Neamt, Bacau, Galati.
Cum să nu fie fanatici în Bosnia?!
Ai idee ce a generat războiul din Bosnia?
Măcar dacă ascultai comentariile meciurilor România - Bosnia şi Bosnia-România şi tot ai fi aflat măcar fugitiv că în continuare conflictele inter-religioase sunt la ordinea zilei iar excesele extremiste vin din ambele părţi, atât cea radical creştină cât şi cea radical islamică.
Turica este un stat secular de facto. De fapt e unul dintre puţinele state cu adevărat seculare din lume. (Caută despre Ataturk, întemeietorul Turciei moderne)
Turcia nu e acceptată din motive politice:
1. Nu e în Europa
2. Au prea mulţi locuitori şi asta ar însemna că ar avea reprezentanţi în forurile de conducere mai mulţi decât Germania (iar nemţilor nu le convine că doar ei ţin financiar Uniunea în spate)
3. Se tem de produsele ieftine care ar putea destabiliza piaţa. Gândeşte-te că produsele turceşti sunt şi acum ieftine (cu toate că au o grămadă de taxe vamale ale UE incluse). Dacă Turcia ar intra în UE, preţul produselor turceşti ar scădea şi mai mult concurând serios cu produsele europene. Or în context de criză, admiterea Turciei ar fi falimentară pentru toţi, inclusiv pentru România.
Numai bine.
Raul345 întreabă: