Mi s-a facut bizar acest anunt "se formează acolo un mic triunghi".
Am luat creionul si hartia, am impartit unghiurile unui triunghi oarecare in cate 3 unghiuri egale, iar intre intersectiile lor mi-a iesit un HEXAGON.
Da-ne, te rog un link la o pagina unde este descris si desenat enuntul exact al problemei, poate cineva a gresit ceva.
Am desenat triunghiul si trisectoarele, dar n-am observat acel triunghi, pana ce nu l-am vazut desenat.
Cautand acum, am gasit de ce: triunghiul nu se vede prin simpla constructie, trebuie creat dupa trasarea trisectoarelor.
In orice caz, este o problema interesanta, care a dat multor matematicieni batai de cap, ca si multe alte probleme.
E bine ca unii au timp si mintea odihnita pentru a filozofa matematic.
Da.
Si am raspuns si singur.
2. Acel profesor s-a ocupat de problema doar cand n-a predat la scoala, nu l-a bazait la cap nievasta si nu a fost frant de obosit noaptea, cand i-a mai ramas timp pentru problema.
3. Nu stiu.
4. Nu stiu
5. - 6. N-am idee. Nu ma lasa nievasta, acum e vremea zacuscai, cica nu trebuie si alte ocupatii nefolositoare.
Exprimare gresita: "dreptele care împart unghiul în trei părţi egale" Fiecare dreapta imparte un unghi in doua parti egale.