Tendinta de frauda e ridicata cand e tentatia faimei sau a banilor, sau presiunea obtinerii unor rezultate in urma cheltuirii fondurilor alocate pentru cercetare.
"Tendinta de frauda e ridicata cand e tentatia faimei sau a banilor, sau presiunea obtinerii unor rezultate in urma cheltuirii fondurilor alocate pentru cercetare." - foarte bine ai zis. Ce nu este falsificat dpdv stiintific este tehnologia functionala din prezent care merita banii.
Http://www.descopera.ro/......e-stiintei
"Pacatul trufiei a incercat de-a lungul istoriei multi oameni mai mult sau mai putini celebri. O cautare continua a faimei si dorinta puternica de a ramane in posterioritate, i-au facut pe multi sa apeleze la diverse metode pentru a se inscrie in stransa cursa pentru nemurire. Multi si-au castigat acest loc de drept, datorita uimitoarelor descoperiri pe care le-au facut, datorita speculatiilor financiare care i-au imbogatit sau datorita unui spirit antreprenorial dezvoltat. Indiferent care au fost atuurile si motivatiile lor, acestia si-au asumat rolul de pionieri ai epocii lor. Paginile istoriei mai amintesc si o a doua categorie, a celor carora nu le-a mai ramas nimic de descoperit, de speculat sau de dezvoltat, astfel incat si-au creat singuri o cauza si un efect. Numele lor au fost inscrise in istorie, insa la capitolul: asa nu…" :))
Deci, se pare ca siturile arheologice cu "maimute chircite" interpretate ca fiind oameni preistorici, este posibil sa fie datare falsificata sau sit falsificat de om. Se pare ca nu este nevoie de posibilitatea ca demonii sa fi falsificat acele situri arheologice inclusiv acele "maimute chircite" sau asa zis "oameni preistorici chirciti." :))
"Descoperirile lui Schinichi Fujimura
Fujimura este unul dintre cei mai cunoscuti arheologi ai Japoniei, desi faima sa a cunoscut diverse conotatii. In 1981, acesta a facut prima descoperire care a uimit lumea stiintifica japoneza, si care a marcat, in acelasi timp, cariera sa de cercetator. Descoperirea unei bucati de ceramica care data de 40 000 ani, a reprezentat, la vremea respectiva, cel mai vechi artefact gasit in Japonia. In urmatorii ani, descoperirile sale umitoare impingeau istoria tarii din in ce mai mult in negura timpului, artefactele sale fiind din ce in ce mai vechi. In octombrie 2000, Fujimara a anuntat dezgroparea unui numar important de piese din piatra, despre care se credea ca fusesera confectionate de catre oamenii primitivi. De asemenea, s-au mai identificat si niste gropi banuite a fi suportul primelor locuinte umane. Localizate in urma cu 600 000 ani, noile descoperiri au trecut repede in fruntea clasamentului, devenind cele mai vechi semne ale existentei umane din lume. Acesta stire a facut inconjurul lumii in scurt timp, pana cand in acelasi an, pe 5 noiembrie, ziarul Mainichi Shimbun a publicat trei fotografii pe prima pagina care il reprezentau pe Fujimara in timp ce sapa gropile "vechi" de 600 000 ani si ingropa artefactele pe care urma sa le descopere. In cadrul conferintei de presa ce a urmat scandalului, acesta a declarat ca si-a falsificat majoritatea descoperirilor, denuntand si tapul ispasitor, in momentul in care a declarat, acoperit de rusine: "Am fost tentat de catre diavol".
"Omul din Piltdown
Cazul a devenit, la scurt timp dupa dezvaluire, unul dintre cele mai cunoscute fraude stiintifice. In 1912, ramasitele fosilizate ale celei mai timpurii fiinte humanoide au fost descoperite sub forma unor parti apartinand craniului si maxilarului. Specimenul a fost botezat oficial, dupa cel care il gasise, Charles Dawson, Eoanthropus Dawsoni. Abia in 1953 avea sa fie revelata inselatoaria, dovedindu-se ca maxilarul apartinea unui urangutan si doar restul craniului provenea de la un barbat adult, cat se poate de asemanator cu restul rasei umane. Doua lucruri claseaza aceasta frauda in fruntea topului fraudelor stiintifice: atentia de care a beneficiat acesta "descoperire", dand nastere unor lungi dispute legate de evolutia umana si perioada lunga de timp, 40 de ani, care a trecut pana la aflarea adevarului.
Faima si banii sunt doar doua dintre atributele pe care oamenii de stiinta care fac descoperiri uimitoare si le insusesc. In timp ce pentru majoritatea, beneficiile culturale si materiale reprezinta un impuls pozitiv pentru cercetare, pentru altii au fost motive care au generat abuzuri de natura stiintifica." :))