Normal, deja avem capacitatea de a calatori pe alte planete in interiorul sistemului nostru solar.
Pentru a calatori totusi in afara sistemului solar, am avea nevoie de o tehnologie cu totul noua, un,, warp drive,, ale carui fundamente teoretice inca nu pot fi puse in practica.
Personal sunt optimist ca tehnologia va avansa in acelasi ritm si in 200-300 de ani vom deveni o civilizatie intergalactica.
Dar in acelasi timp exista desigur si posibiltatea unei distrugeri a omenirii, sau macar stagnarea ei pentru o perioada nedeterminata.
Este suficienta o eroare, un senzor, o greseala umana pentru ca o arma nucleara sa fie lansata in orice moment.
Asta ar insemna distrugere reciproca. 80% din populatia lumii probabil ar muri, milenii de cultura, pierdute.
Singurii oameni ramasi...probabil ramasi in emisfera sudica.
Suntem la un glitch distanta de sfarsitul lumii, cine stie pana la urma ce ne rezerva viitorul.
Toata imaginea aceasta aduce in discutie si paradoxul lui Fermi. Daca Universul e atat de mare, posibil infinit... unde e toata lumea?
De ce nu gasim semne ale unei civilizatii avansate, avand in vederea marimea si vechimea Universului? Ar trebui sa fie o constanta matematica..si totusi nu este.
Deci inseamna ca exista un filtru, un eveniment care impiedica civilizatiile sa atinga un nivel suficient de avansat astfel incat prezenta lor sa devina evidenta. Cataclism, distrugere accidentala sau intentionata..etc.
Intrebarea este. Noi am depasit oare acel filtru, sau doar acum ne apropriem de el?
De se va intampla vreodata, nu va fi in 50-60 de ani. Mai pune. Prima persoana pe luna a fost acolo acum 49 de ani, in 1969. De atunci nu prea au evoluat in sensul acesta, asa ca va dura ceva.
Deja se fac demersuri in sensul de a incepe colonizarea planetei marte.Subiecte pe aceasta tema se tot gasesc pe Youtube si alte site-uri, se preconizeaza si data inceperii, care difera de la 2025 la 2035, functie de cine si-a propus asta(NASA-MUSK).Sa nu uitam ca intentia de reintoarcere pe luna anuntata de mai multe state(doar pana acum, SUA, Rusia, China)ascunde si ea "ceva".De ce asa mare bataie dintr-o data? Referitor la ce-a spus Apache, mai sunt niste discuti. Faptul ca nu ne-am interseectat cu alte civilizatii, nu insemna ca nu exista sau ca ele nu au posibilitatea sa ne urmareasca.La vechimea universului, pot exista alte civilizatii care au trecut de pragul critic de auto-distrugere, care pot fi cu milioane de ani mai avansate.In acest caz, nu prezentam interes pentru ei, probabil nici vreo amenintare.Amanintarea noastra suntem noi insusi, aici sunt de acord cu el.Masini zburatoare sunt deja se comercializeaza si este abia inceputul. Daca tehnologia Keshe se dovedeste viabila(momentan nu prea au avut rezultate), omul v-a avea si resursele si modalitatile necesare explorarii spatiul. Sper doar ca pe alte planete sa nu mai procedeze ca aici(omul este un parazit planetar la ora actuala).Si sper sa se inventeze naibii un sistem socio-politico-economic mai viabil decat am avut pana acum, altfel slabe sanse.
Îmi spui și mie unde ai văzut că se comercializează mașini zburatoare?
Nu exista!
Da o cautare pe net:masini zburatoare, vanzare.Gasesti destule informatii.
Https://playtech.ro/......riasa/.Mai vrei sau ti--ajung astea doua exemple?
Deja putem calatorii pe alte planete. Oamenii au impresia ca cu cat trece mai mult timp, cu atat tehnologia va avansa mai mult, ceea ce este adevarat. Dar trebuie sa realizati, ca unele lucruri ar putea fi imposibil de realizat si ca tehnologia are limite, precum viteza. Cand vorbesti de lipsa de hrana, probabil ca te gandesti la suprapopulare, dar avand in vedere ca societatea umana nu este ceva unitar, ci este dominata de libertate individuala, democratie si capitalism, nu conteaza cat de de multi indivizi suntem, lipsa hranei nu va fi niciodata o problema atat de majora incat ne-ar pune in pericol specia. Ecosistemele au trecut prin schimbari majore in decursul a miliarde de ani, si schimbarea si diversitatea sunt motivele pentru care organismele au prosperat in ciuda calamitatilor. Acum, oamenii sunt specia care au cel mai mare impact asupra mediului, ceea ce reduce diversitatea. Modeland mediul inconjurator, a aparut ecosistemul antropic. Pentru planeta suntem un parazit: luam resurse din alte ecosisteme, si le folosim pentru a mentine ecosistemul antropic, care nu este sustenabil.
Eu cred că toată această evoluție are doar dezavantaje. Și nu mă refer doar la tehnologie, de fapt aceasta este bună până la un moment dat. Însă tot cred că mai bine era pe vremuri, când nu existau smartphone-uri și copiii stăteau toată ziua afara. Eu m-am născut în 2001 și țin minte cum trebuia mama sa urle la mine că să merg in casă și să mănânc. Mă jucam pe iarba cu păpușile, ascunsea, lapte gros, țară țară vrem ostași, etc.
Acum nu prea mai vad copii afara (și stau langa un parc).
Chiar ieri îmi povestea bunica mea că pe vremea aceea era un lux sa îți cumperi fructe și dulciuri. Nu existau atâtea magazine. Acum la fiecare colt găsești câte un chioșc cu o grămadă de alimente pline de chimicale. Chiar și caldura și apă caldă pe vremea aceea erau limitate. Și totuși oamenii parca erau mai buni, mai sociabili.
Și medicina a evoluat zici? Da, cu o grămadă de vaccinuri, dar cam atât, cel puțin la noi. Nu știu cum e in strainatate, dar aici mergi in spital cu o boala și te întorci cu 5. Mor oamenii, insectele umbla libere prin saloane. Și multi mor de cancer, pe vremuri boala asta nu era așa de răspândită.
Eu cred că în viitor oamenii vor ajunge ca niste roboti.