Stiinta este un mod universal de a vedea lumea. Desenul, literatura si muzica sunt moduri subiective de a exprima lumea si sentimentele artistilor.
" Apartenenții culturii științifice și tehnologice își supraevaluează propriile moduri de viață, obiceiuri, posibilități de satisfacere a nevoilor, informații disponibile, credințe și valori, depreciindu-le pe ale semenilor de altă credință sau altă caracteristică socio-culturală. "
Mai conteaza? Adevarul este ca poti face din toate o arta daca ai suflet de artist dar dupa mine stiintele, mai ales cele exacte, sunt una iar arta este cu totul si cu totul altceva. Arta nu are limite, este expresia libertatii totale pe cand stiinta are limite stricte. Nu poti spune ca ai rezolvat o problema la matematica cu raspuns dupa viziunea proprie sau a colegilor, nu pot exista o multitudine de raspunsuri la o problema matematica de exemplu. La fel si cu, geografia de exemplu, nu poti spune ca : " Dupa mine domnule profesor Africa este in Emisfera Nordica pentru ca asa vad eu lucrurile. "
O observatie: literatura si muzica fac parte din arta.
Stiinta ca si arta fac parte din cultura.
Judecand dupa titlul unei prestigioase agentii de la Natiunile Unite ( e vorba de UNESCO), stiinta si cultura sunt considerate separat.
Uita-te in dictionar si o sa vezi ca nu-i chiar asa.
Da.Toate fac parte din artă.A fost nevoie de mult timp până când oamenii au aprobat cultura ca artă. Ştiinţa cuprinde toate domeniile culturale.Dar există documente din care reiese că ştiinţa este recunoscută ca valoare culturală. Ştiinţa este o artă a frumosului.
"Toate fac parte din arta" - deci stiinta este o arta?
Da
Daca folosesti stiinta alaturi de cele enumerate de tine, se poate trece lejer la o cultura sau un curent de a te folosi stiintific de unele elemente pentru creatii muzicale, picturi efetuate de robori cu diferite elemente chimice, iar stiinta fara literatura ar fi ca pictura fara suport.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: