| MeScorpion a întrebat:

Este universul infinit? Sau nu? De ce credeti asta?

13 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Bai @ MeScorpion, "E lung pamantul, ba e lat spunea Cosbuc cand era beat" iar mie mi se falfaie indiferent cum este universul laughing

| harciog a răspuns:

"Sint sigur doar de prostia umana".Ma tot intreb ce naibii imi mai pierd vremea p'aci si sint asa de prost incit nu-mi dau seama.

| Hombre a răspuns (pentru harciog):

Uite mai Har dai-a imi place de tine ca recunosti ca esti un bou, pardon ...prost, stai linistit fratioare ca ma ai aproape. laughing

| GandesteLogic2011 a răspuns (pentru harciog):

Daca simti ca iti pierzi vremea. Chiar ti o pierzi!

| georgesur a răspuns:

Ca sa iti dai un raspuns ar trebui sa incerci sa cunosti citeva dintre teoriile de mai jos, si sa vezi argumentatiile date:
-George Gamow si Hoyle au creat teoria "Big Bang"-ului.
-Alan Guth ne creaza modelul „inflatiei cosmice"
-Burt Ovrut, profesor la Universitatea Statului Pennsylvania din University Park, Pennsylvania, USA: „Încă de când a luat naștere fizica s-a crezut că materia este făcută din particule. Acum ne-am schimbat acest punct de vedere. Acum credem că materia este făcută din corzi mici." Așa a apărut teoria stringurilor, care spune că particulele sunt de fapt corzi mici invizibile, din care emană materia precum muzica din corzi. ----Michael Duff, profesor la Universitatea din Michigan, Ohio, lanseaza teoria supergravitatiei
care enumera 11 dimensiuni
-Odată cu adăugarea celei de-a 11-a dimensiuni, teoria s-a transformat astfel: stringurile, despre care se presupunea că stau la baza materiei din univers, s-au extins și s-au combinat. Concluzia extraordinară a fost aceea că toată materia din univers era conectată la o singură structură imensă, numită membrană. Această nouă teorie a primit numele "Teoria M", de la cuvântul "membrană".
-Burt Ovrut spune că de fapt „Universurile se miscă prin dimensiunea 11 ca niste valuri imense puternice." El mai spune că nu este atât de mult loc pentru toate universurile, așa că dacă ele se mișcă, atunci există posibilitatea ca ele să se lovească unele de celelalte. De fapt, ele ori se depărtează unul de celălalt, ori se lovesc. Următoarea întrebare logică este ce se întâmplă când universurile paralele se ciocnesc? Răspunsul este dat de astronomul Neil Turok: consecința întâlnirii a două universuri paralele este un Big Bang

Răspuns utilizator avertizat
| Skylar a răspuns:

Da si nu, imagineaza-ti un univers infinit in alt univers infinit de universuri, ca si la diminensiuni.

| Kanghu a răspuns:

Universul este in continua expansiune din cauza materiei negre din univers, deci nu, nu este infinit.

| Spike189 a răspuns:

Universul este in continua expansiune, adica in continua crestere. Deci nu, nu este infinit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Infinit si Univers sunt cei doi termeni pe care ii poti decortica cu grija si atentie. O data ce ai facut asta vei vedea ca sunt sinonime, dependenti unu de altul, descriinduse unul pe altul. In psychologie stim ca realitatea este diferita pentru fiecare Etre. Pentru ca charge stimulilor inter si extra este filtrata si vorbim de signifiant... de ceea ce zicem ca e realitate, insa fiece realitate ne apartine. Universul este o realitate infinita, fapt demonstrat stiintific atat in zona métaphysique cat si in zona stiintifica, exacta, de "nedemolat". Infinitum nu e numai o maniera de a demonstra omului ca utilizeaza doar 10% din capacitatea creierului dar si o maniera de a lui arata ca Adevarul este o cautare eterna a intelepciunii, si cel ce se opreste spunand ca l-a descoperit, e cel care renunta la cautarea lui din lasitate sau narcisism "gratuit".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca este pentru ca asa ar fi logic.

| sweetjolly a răspuns:

Parerea mea este alta. Universul este infinit. :p Asta nu o poti vedea, sau demonstra. Este doar o parere, nimeni nu poate dovedi.

| tycho a răspuns:

Raspunsul corect la aceasta intrebare ar fi ca nu stim. Big bangul produs acum 13.7 miliarde de ani ne ofera un camp vizual de 13.7 miliarde ani lumina. Noi suntem in aceasta bula si nu vedem mai departe de ea pentru ca inca nu a ajuns lumina mai departe. Ca si o precizare: big bangul s-a produs peste tot si simultan deci in orice punct din spatiu am fi, noi tot 13.7 miliarde de ani lumina putem 'vedea'. Imagineaza-ti ca esti pe mare si te uiti in zare. Tu vezi ca mare se termina, dar stii ca nu e adevarat. Asa e si in spatiu, doar ca noi nu stim daca se termina sau nu.

Întrebări similare