anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Esti fericit/a? Ce te face fericit/a?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu sint fericita ca traiesc, ca inca sint sanatoasa, ca am un baiat minunat, 2 nepoti frumosi si destepti, ca nora mea este cea mai buna mama si sotie si o iubesc, ca am cativa prieteni adevarati, ca sint binecuvantata de Dumnezeu cu credinta si pot sa traiesc cu speranta si cu iubire intre oameni.

18 răspunsuri:
| bozo a răspuns:

Da. Depinde foarte tare de varsta. 3-10 ani - atentia parintilor; 11-15 ani - atentia prietenilor; 15-21 ani - relatile amoroase; 22-30 ani - evolutia pe scara sociala; 31-45 - acumularea de resurse si sentimente; 46-55 - evolutia copiilor tai; 56-sfarsit - ziua de pensie si chinul tinerilor din bloc (in RO) sau excursiile si experientele diverse (in EU)

Bula
| Bula a răspuns:

Sunt extrem de fericit!
In final, AM REUSIT!
Dupa 3 saptamani (!) de "plimbat" dupa (fiecare data) noi pretinse hartii dupa hartii, adeverinte dupa adeverinte, cu a 6-a (sasea!) ocazie am ajuns sa mi-se calculeze restanta mea de platit la Directia Judeteana de Sanatate Publica!
Am si achitat la caserie suma de 6, 10 lei (au fost doar 3 persoane la rand in fata mea la caserie), am mai stat inca odata la rand la inspectoare timp de 2 ore si 10 minute.
In final, s-a considerat ca am toate actele necesare si o parte buna (cca 3/4) din hartiile dupa care am fost trimis nici nu erau necesare, MI S_A APLICAT STAMPILA!
Sunt foarte fericit, ca de acum am statutul de asigurat, pot sa ma internez la neuro-psihiatrie, voi avea timp sa calculez cati bani am pierdut cu tariful meu orar de 8, 60 lei, de fiecare data peste 2 ore, + transportul in comun pentru "plimbari" etc.
Si sa-nmultesc suma cu cei in medie de 20 persoane intalnite "la coada" de fiecare data, cu toate judetele, la care sa adun si salarul si sporurile binemeritate ale inspectorilor, a sefilor lor etc etc etc...
Doara suntem in recesiune, nu?

mlm
| mlm a răspuns:

Ce te face cu adevarat fericit in viata? Nimic. Ca sa fi cu adevarat fericit ar trebui sa renunti la tine sa te dezbraci de idealuri si vise si sa traiesti in dulcea ignoranta, care altfel ti-ar fi fost refuzata.

Cand suntem copii nu avem o viziune despre ce se afla dincolo de camera noastra cu jocuri si jucarii, asa ca orice jucarie care intra in casa noastra e un prilej de bucurie, fiind incapabili sa ne gandim ca acea jucarie nu e cea mai tare jucarie din cate exista, fiind incapabili sa ne gandim ca, dincolo de peretii camerei noastre, se afla, intotdeauna, o jucarie mult mai frumoasa. Cat de cruda e realitatea cand observam ca unul dintre prietenii nostri are exact acea jucarie care ne aprea doar in visurile cele mai indraznete.

Apoi urmeaza etapa experimentelor, acea etapa cand fiecare lucru pe care il incercam e atat de frumos, fiecare "prima data" care te face sa simti ca traiesti pentru prima data. Acea inundare a tuturor simtutilor cu stimuli noi. Probabil asta e perioada cea mai fericita din viata unui om. Perioada in care esti destul de tanar incat sa crezi ca sti tot. Perioada cand viata ta atarna de-un fir de ata, fiecare decizie fiind un pas spre dezastru sau spre succes. Perioada in care viata e un risc continu, si in care pariezi cu viitorul tau. Cum sa nu fi fericit cand pentru prima data iei decizii care vor conta pentru tot restul vietii.

Apoi urmeaza perioada deciziilor. Trebuie sa incepi sa iti asumi rolul de proprietar al propriei vieti. Aici fiecare bucurie e doar o umbra trecatoare, fiecare realizare e doar un pas spre cealalta. Iei bacul, esti fericit 2 zile ca dupa aia trebuie sa te gandesti la admitere, iei admiterea, imedait vine sesiunea, termini facultatea, trebuie sa devii brusc adultul responsabil care ti se cere sa fi.

Apoi urmeaza etapa adultului. Perioada in care trebuie sa iti definesti lista cu prioritati. Trebuie sa muncesti sa iti creezi o cariera, sa iti intemeiezi o familie, sa iti cunosti pentru prima data prietenii care iti vor fi alaturi toata viata. Acum trebuie sa te gandesti la tine in viitor si sa uiti de tine in prezent. Toate bucuriile tale vor fi legate de faptul ca ceea ce faci te va face fericit in viitor. Fiecare moment de bucurie e umbrit de faptul ca nu mai ai timp sa te bucuri, nu mai ai timp de tine.

Dupa ce iti creezi o familie trebuie sa renunti sa traiesti pentru tine si sa incepi sa traiesti prin altii, bucuriile tale trebuie sa fie doar cele ale familiei.

Apoi imbatranesti si mori. Si inainte de a muri, vei zambi doar ca sa nu plangi.

Omul nu a fost facut sa fie cu adevarat fericit. Singurii oameni cu adevarat fericiti pe care i-am cunoscut au ramas asa in memoria mea, doar pentru ca nu am discutat niciodata de ajuns cu ei pentru a gasi acele detalii care sa le deconspire minciuna.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bozo, tu in care grupa te regasesti? ce te face pe tine personal fericit?

| bozo a răspuns:

Adina, fericirea este un ansamblu fizic-chimic-psihic. Se obtine greu si dureaza putin. Dar merita. Eu fac parte din toate grupele prezentate pentru ca sunt handicapat psihic si retardat chimic. Fizic par inca ok.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

DA. Sunt fericita: pana la un anumit punct. Intre anumite limite. E complicat de explicat. Momentele de fericire in ce ma priveste personal, se pot intersecta cu momente de nefericire.
In ideile voastre este prea multa "disperare" si egoism.
Eu sunt fericita in fiecare zi, chiar daca nu dureaza musai 24 de ore din 24, si intercalat ma mai incearca si cate o mare-mica nefericire.
Trebuie sa ne cunoastem limitele, sa ne infranam egoismul si gata: orice clipa poate fi o fericire.
Va urez fericire din plin si mai ales sa stiti profita de adevarata fericire, asta urez tuturor celor de langa mine si celor necunoscuti. Chiar acum ma simt foarte fericita ca am raspuns la intrebarea asta. Sincer!

| jo a răspuns:

Pentru mine, fericirea e sa imi doresc ceva si, cand emotiile au escaladat suficient, sa il obtin. Pentru ca asta ne scrie povestea: ce ne dorim, cum ajungem acolo si satisfactia de a avea lucrul respectiv. Apoi o luam de la capat.
Iar nefericire e sa nu-mi doresc nimic.

| DenissaDeea a răspuns:

DA, sunt fericita.Am un sot de milioane, si o familie inplinita.
(nimic mai mult)

| mariazet45 a răspuns:

Fericirea e o stare sufleteasca de moment, in acest miment sunt fericita ca pot sa iti raspund la aceasta intrebare pentru ca daca puneai aceasta intrebare in urma cu un an nu puteam sa raspund pentru ca nici nu stiam cu ce se mananca calculatoru,. In anumite momente din viata starea de fericire este pe o anumita scara pe o scara de la 1 la 10 acum sunt pe la 8 am fost si la 4, am fost si la 10 dar depinde de foarte multe lucruri sa fii fericit. Intotdeauna ma gandesc ca e bine si doamne fereste de mai rau

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mlm, cand copiezi ceva si nu sunt gandurile tale, scrie si sursa, asa este corect; sa nu-ti asumi ceea ce nu ai gandit tu. era prea pesimist si prea "fortat" ceea ce ai scris si atunci am cautat... ai gasit ceva si ai luat de bun din
"Ce te face fericit in viata? martie 18, 2008 de Gyzzard"
...aici nu cred ca trebuie sa dam citate de pe internet sau din carti, aici cei care intreaba, asteapta opiniile noastre personale.
http://gyzzard.wordpress.com/2008/03/18/ce-te-face-fericit-in-viata/

April
| April a răspuns:

Azi, 1Martie, sunt fericita ca fiul meu mi=a adus un ghiocel drept martisor, nu fiindca nu mi-ar fi adus si altadata dar acum are 16ani, e indragostit pentru prima oara, dar si-a adus aminte si de mine...Acesta ESTE momentul meu de fericire al acestei zile... Daca ma gandesc la viata mea (si uite ca dint-odata aceste discutii devin interesante caci iti dau prilejul sa reflectezi la lucruri carora nu le vezi importanta la modul cotidian caci maruntisurile ne fura). deci daca ma gandesc la viata mea incerc sa raspund. Da'chiar, draga Adina oare ce motive de fericire am? Bine ca ai pus tu intrebarea, ca sa-mi pot rasunde mie insami.Deci:sunt fericita ca Dumnezeu m-a ales pentru viata caci toata lumea din jur tine sa-mi spuna de cate ori ma vede ca m=am nascut mica si slaba si toti se asteptau sa mor, dar spre uimirea tuturor, am ramas in viata.Sunt fericita ca dumnezeu mi-a dat frumusete dar mi-a dat si inteligenta de a nu socoti acest lucru decat un dar si nu un motiv de aroganta.Sunt fericita ca am o-personalitate echilibrata care-mi ingaduie sa ma bucu de realizarile mele dar si de ale celorlalti.sUNT FERICITA CA MA SIMT BINE InTRE CATIVA PRIETEN DAR LA FEL DE BINE, POATE CHIAR MAI BINE, MA SIMT IN SINGURATATE; SINGURATETE, MUZICA SI PACE, E TOT CE-MI TREBUIE.sunt fericita ca mi=a fost dat sa traiesc nici in bogatie nici in saracie.Si sunt fericita ca sunt, inca, sanatoasa.In rest? astept sa vina vara, sa stau printre flori si printre oameni atatea zile cate imi va fi ingaduit sa mai raman pe pamant...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am citit raspunsul lui april si mi-a dat o lacrima in coltul ochiului.Ma bucur ca cineva apreciaza viata pe care o are si este fericit cu ceea ce are. O primavara minunata tuturor!

| deealexx a răspuns:

Sunt fericita datorita celor dragi...sunt fericita datorita zambetului celui iubit..sunt fericita ca pot sa ajut pe cine are nevoie.

| ada a răspuns:

ACUM nu ma aflu in cea mai buna peioada a vietii mele, deci nu sunt fericita... Iar ceea ce m-ar face acum fericita este ca iubitul meu sa vina acasa(e plecat la munca in strainatate si nu l-am vazut de 6 luni).

| kh1ss a răspuns:

Da. tot ce ma inconjoara happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nimic

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De fericita poate sunt. Dar nici trista nu sunt.Cate putin din aman2. Dar mai mult trista.straight face
Pe mine nimic nu ma face fericita.Doar faptul ca daca am un vis si acel vis mi sa implinit. E foarte urat sa fi trist.straight face

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ori ce lucru care tie iti place te poate face fericit

Întrebări similare