Gusta una de 40 grade (whisky) si una de 12 grade (vin) si ai sa-ti dai seama de diferenta.
Eu cred ca o bautura de 60 de grade alcool, o simti pe limba exact ca o apa cu 60 de grade celsius. In orice caz... daca pui la fiert o tuica sau o apa. tuica fierbe mult mai repede ..chiar ia foc instantaneu daca e de 90 de grade.
Sunt grade alcoolice.
Gradul alcoolic reprezintă proporția de alcool absolut, exprimată în procente volumetrice, conținut în soluțiile gen vin, bere... spirt Mona. Intelegi tu.
Nu este o temperatura, asa se masoara cantitatea de alcool, este o unitate de masura. Si inseamna acelasi lucru cu "%", deci 50 de grade alcool = 50% alcool.
Majoritatea tipurilor de alcool sunt rezultate in urma fermentarii. Exista si tipuri de alcool create sintetic din gaz, carbuni si ulei.
In timpul fermentarii, drojdia descompune zaharul in alcool si dioxid de carbon, iar drojdia este singura substanta care poate produce alcoolul in felul asta. Dioxidul de carbon produce bulele care se ridica in aer si lasa in urma un amestec de etanol si apa, este important sa nu existe aer deloc in timpul acestui proces, pentru ca altfel se va transforma in vin.
Alcoolul obtinut prin fermentare este cel din vin, bere si alte bauturi precum rom, whiskey, etc.
Te face sa te simti mai cald, insa, de fapt, scade temperatura corpului, iar senzatia este de scurta durata. Alcoolul dilata vasele de sange care muta sangele cald la suprafata pielii, insa din cauza faptului ca aceste vene pompeaza sangele cel mai cald, temperatura corpului scade. Asa ca daca bei alcool in mijlocul zapezii si stai prea mult afara poti faci hipotermie.
Procentul, adica la cate grade a fost fermentat. Fiind calorii goale, nu raman in organism si metabolismul proceseaza etanolul. Cu cat gradul e mai mare, cu atat mai greu ficatul este oxidat. Corect?
Nu. Gradul nu are nicio legatura cu temperatura la care a fost fermentat, dar are legatura cu concentratia de alcool din bautura respectiva. Alcoolul nu are calorii goale, nu are nimic, nici grasime, nici zahar, absolut nimic, daca te referi la bere, are calorii pentru ca este facuta pe baza de zahar si de aici vine si burta facuta de bere.
Insa, da, cu cat gradul este mai mare cu atat exista un proces de oxidare mai intens in ficat.
Cantitatea de alcool se masoara in grade.
Nu ma intreba daca e mult sau putin 50 de grade, ca nu stiu. Stiu doar ca ma arde pe gat...
Asa se noteaza, in grade.
Reprezinta alcoolul, nu temperatura.
Succes. Funda?
Pai tu cand spui grad, automat asimilezi cu temperatura? un cutremur de 5 grade, ce, are vreo treaba cu temperatura.
gradul este unitatea de masurare in mai multe domenii. fahrenheit, celsius, kelvin, richter...
Ai dreptate, cum se masura gradele alea, cum aflu cate grade are bautura x?
Deci nu-i o bautura nu-i suta la suta alcool si doar o parte, care masurata da gradele alea nu?
Alcoolul tehnic are 99.9%. nu cred ca poti obtine 100% real ca intotdeauna va fi o mica impuritate.
Inainte de inventarea aparutului cum se masura gradele?
Pai tu crezi ca eu sunt vreun chimist sa stiu lucrurile astea...se punea sticla la gura si se decideau singuri cate grade are, habar nu am.
oricum are peste 1000 de ani dracia aia asa ca nu cred ca te intereseaza istoria chiar atat de veche.
Da aparatul ala cum poate sa masura trebuie sa fie o explicatie
Se refera la cantitatea de alcool.Se noteaza si cu 50 % alcool, dar de obicei se scrie in grade
De ce se spune grade? eu daca fierb apa si ea are 80 de garde si daca iau wisky de 90 de grade, wisky poate fi si rece dar tot are acelasi grade ca apa, nu e logic
Tu incerci sa fii amuzant, imbarligand temperatura cu alcoolul?
Sau...
His humor is under 0 degrees...trust me.It's frozen.
I agree!
Apa ta are 80 grade CELSIUS. Unchiul se masoara in grade unghiulare iar cutremurul in grade RICHTER! Nu lua cuvantul "grade" care prea stiutul "grad" celsius.
Daca pun alcool in apa i va creste gradele nu? dar nu se va inclazi desigur, inclazeste el organismul?
Cat alcool contine bautura respectiva cu cat e mai mare numarul cu atat te imbeti mai repede
Gradele reprezinta de doua ori procentajul de alcool. Daca bautura x are 50 de grade, inseamna ca are 25% alcool.
Gabriel14 întreabă: