Cu toate ca atat intrebarea cat si propunerea ta sunt pertinente, eu nu cred ca vor fi bagate in seama..., mai ales daca e vorba de admini. Pe astia nu-i intereseaza nici macar indepartarea gunoiului mucegait si rau mirositor pe care, din cand in cand, il baga partial sub un pres mancat de molii, asa incat, prin gaurile lui se vede toata mizeria; daca cineva, oricine ar fi el -user sau admin- nu a-nteles la ce ma refer, sa-ntrebe si-i voi raspunde.
P.S.revin putin mai tarziu.
Stai sa te prinda andre, sa vezi ce te ia la suturi, degeaba te mai scuzi , sau va fi evlavios.
Apropo, intrebarea ta nu are ce cauta la stiinta si filosofie, asta daca mergem strict pe principiile tale, de ce naiba nu ai postat la conversatii sau nu ai trimis un mesaj privat la Contact?
Na, acum explica tu!
Referitor la ce ai spus tu"Lora" si tu "fanaticdupatine" am scris aici deoarece vroiam sa vada in mod expres cei ce posteaza astfel de intrebari la aceasta categorie! Si inca ceva, nu ma scuz ca imi este frica de vreo injuratura sau mai rau o amenintare, o fac pentru ca asa am fost crescut, si fiecare are dreptul la libera exprimare insa nu asa oricum si oriunde! Ganditi putin inainte de a deschide gura ca odata va poate surprinde si pe voi ceea ce iese din gura voastra! In rest va multumesc pentru postare!
Pe cuvantul tau de pioner ca religia nu are legatura cu stiinta si filozofia? Pai stiinta nu explica in felul ei facerea lumi, religia in felul ei si sunt "antagonice" prin teorii diferite si numai faptul ca se bat cap in cap le face partenere in disputa iar filozofia le inglobeaza pe toate, pe cuvantul meu de soim al patriei de nu spun adevarul.
Subscriu la ceea ce a spus Lora si fanaticdupatine.
Apropo de solicitarea ta, sunt de acord cu infiintarea unei noi categorii, mai ales ca "geme" sub numarul mare al intrebarilor cu tema religioasa categoria "Stiinta si Filosofie".
Dar, eu am solicitat infiintarea categoriei Scoala/Elevi, existau 80 de raspunsuri, probabil vreo 70 de adeziuni, iar asta nu s-a intamplat.
Stii lupta cu morile de vant? Asta este. Si iti mai pui si lumea in cap, deoarece ai niste greseli in postare (subinteles).
De unde atita aroganta si intoleranta la atei? De ce se cred ei ca fiind singurii "detinatori de inteligenta"?(din cite cunosc eu prosia e raspindita relativ uniform printre oameni, indiferent de rasa, religie, sex. etc).
Sa va dau ceva exemple care va contrazic:
Sir Francis Bacon, in opera sa "De interpretatione naturae prooemium" spune:"Putina filosofie duce mintea omului catre ateism, dar o aprofundare a acesteia duce mintea omului catre religie"
Oameni de stiinta celebrii care au fost profound religiosi:
Fizicienii:Max Planck, Kelvin, Maxwell, Faraday, Isaac Newton, apoi Robert Boyle(chimist celebru), Rene Descartes (mathematician, filosof celebru:"tatal filosofiei moderne"), ar fi de amintit si J Kepler (mathematician, fizician si astronom)a fost un protestant luteran extrem de pios.
Lista ar putea continua cu nenumarate nume ilustre, ...insa "gibonul"oricum nu le va accepta!
PS-am uitat sa pun o intrebare: Petre Tutea ar putea fi considerat un spirit erudit si original sau un "mistic ingalat" care nu s-ar incadra cu niciunul din textele/scrierile sale la sectiunea "stiinta filosofie"?
@Giorgiolino, ce naiba (da-mi si mie voie. ca nu-s habotnic )de formulare-i asta:"ar contine aspecte reale ale vietii care se bat cap la cap si nu sunt in antiteza caci in definitoriu filosofia poate fi subanteleasa in ansablul ei ca fiind o conceptie generala despre lume si viata deci in consecinta ea se ocupa de cele doua"
As considera ca mai departe, in intrebarea ta, te referi la un "camp/cimp concret"...caci concretizat de cine?
Ramine intrebarea:Cine sa scrie la sectiunea "Stiinta Filosofie", cei cu/fara credinta sau cei cu/fara cultura si o "minte organizata"?