anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu sint adeptul teoriei ca un lucru pe care ti l-a lasat natura nu trebuie invatat ci trebuie facut pur si simplu.De acea nu stiu cum ar spune cineva corect, am invatat sa inot sau am descoperit ca stiam sa inot?

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Eu am inteles intrebarea la modul general, nu ad literam. Ideea (asa cum am perceput-o) e ca ne nastem cu anumite aptitudini, dar pierdem contactul cu ele dupa o vreme. In timp ce invatam "sa fim oameni".

17 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Buna intrebare. Cred ca "am redescoperit cum sa inot".

nony
| nony a răspuns:

Prietene, cat ai vrea tu sa imi demontrezi ca stiai sa inoti, dinainte sa te invete cineva si sa iti spuna, nu ai sa reusesti.Acum sincer, atunci cand chiar nu stiai sa inoti de ce nu te-ai aruncat in ocean.si invatai singurel? Ca mama natura te inzestrase.si poate poate reuseai sa ¨descoperi¨happy

leonardk
| leonardk a răspuns:

Pana si mersul care ne caracterizeaza ca fiinte se invata. Mai vb de innot nefiind amfibii sau pesti? Corect ar fi, cred, ca invatam aproape tot. Mai putin actiunile de a respira si a ne hrani.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Probabil instinctul de conservare si-a spus cuvantul. La fel de bine exista oameni care mor de batrani si nu innoata niciodata. Nu?

| buburuzAndreea a răspuns:

Pai intr-un fel stiam sa inotam de mult. Eu faceam tumbe in lichidul amniotic.

Acum serios vorbind, una e sa te nasti cu reflexul sau cu instinctul de supravietuire si alta e sa stii sa inoti. Ne nastem stiind cum sa facem sa nu ne innecam, dar ala nu e inot, e cateleasca. Cred ca inotul e un sport si se invata.

| buburuzAndreea a răspuns:

@ Da, Harciog, dar nu te nasti stiind sa inoti in stil Crawl, de exemplu. Exista stiluri tehnice de inot unde nu e de-ajuns doar sa stii sa dai din maini si din picioare. E vorba de sincronizare, de pozitia corecta a corpului, de mai multe lucruri. Asta se invata.

| buburuzAndreea a răspuns:

@ Harciog, daca vorbesti despre inot la general si nu te referi la cel de performanta, atunci... atunci intrebarea e foarte buna. Si raspunsul meu in cazul asta e ca ai dreptate. Se poate spune "am descoperit ca stiam sa inot". Naaa, am spus-o, ai drepate! tongue

| buburuzAndreea a răspuns:

rolling on the floor Nu scap usor? Pai da-mi mai multe argumente data viitoare ca sa te cred!

| bozo a răspuns:

Se invata. Faptul ca un om se tine la suprafata mai mult de 5 minute fara sa ajunga la fund nu inseamna ca a redescoperit ceva. Avem tot ce ne trebuie ca sa invatam sa innotam si asa cum invatam sa vedem, sa respiram, sa mancam, sa mergem, sa conducem masina, sa ne dam cu skate-ul samd - la fel invatam sa inotam.
PS. contrar parerii lui leonardk: copii la nastere invata sa respire timp de 3-36 de ore. Respiratia nu este ritmica, unii copii au nevoie de oxigen pentru a nu se sufoca pentru ca nu respira indeajuns de adanc sau egal sau pur si simplu uita etc. Cei nascuti prematur au nevoie de suport fizic pentru a respira.

| cîrne a răspuns:

Stii, referitor la faza cu inotul, prin anii 60, un englez, imi scapa numele momentan(sir alister si nu mai stiu cum) a propus o teorie, pe care presupun ca o stii, care a suscitat, de altfel largi controverse, dar care a fost catalogata de catre cei mai multi oameni de stiinta drept foarte probabila.aceasta teorie venea in sustinerea teoriei evolutioniste a lui darwin si sustinea ca omul ar proveni dintr-o maimuta acvatica.in fine, ceea ce voiam sa spun e ca unul dintre argumentele acestei teorii era ca omul, spre deosebire de maimute, are o abilitate inascuta de a inota.deci cam de aceea reuseai tu sa inoti la un an. dupa mine ai descoperit ca stiai sa inoti. faza e ca eu, orice as face, tot nu pot sa invat

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Leonardk pe mine m-a scapat in riu un frate la virsta de un an dar inotam mai ceva ca el cu toate ca nu mai vazusem apa adinca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buburuz inotul este supravietuire, cateleasca, bras, pe spate(cazul tau)tot inot se cheama ca e.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buburuz dar eu nu vorbeam de inot ca sport.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buburuz e ca si cind vrei sa scapi de mine "Na ca ai dreptate". Ce, crezi ca scapi asa usor?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bai harciog da unul care este campion la innec cum spune ma? a?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ptr Bastinasu, Sa nu mai pronunti niciodata cuvintul crima nici macar facind reduceri la absurd.

| bastinasul a răspuns:

Ai invatat sa inoti cred ca e raspunsul.atunci prin absurd vorbind ajungi sa faci o crima.si eu te intreb? ai fost criminal dintotdeauna? bineinteles ca nu, situatiile in care sintem expusi ne inpinge sa reactionam sau sa invatam sa reactionam asupra situatiilor