Asta e aspectul cel mai important: orice-ar fi e o chestie fericita.
O avem ca sa o traim cum vrem si cine vrea continua sa raspandeasca rasa umana iar cine nu nu.
Avem o viata ca sa avem grija la alegerile pe care le facem in fiecare zi, pentru ca nu putem da timpul inapoi si nici nu ne putem reincarna.
Uni traiesc ca sa isi distruga organismul prin tigari, bautura, eu traiesc ca sa apuc finala mondiala intre pisica mea si t rex
Nu cred ca exista un rost anume de la bun inceput, dat pentru fiecare. Fiecare isi face singur un motiv pentru care sa traiasca.
Chiar nu stiu. Intreaba-ma acum...intreaba-ma peste 20 de ani, iti voi raspunde negresit la fel...
Simt ca am o viata atunci cand respir si cand ma simt constienta de ceea ce fac.
Motivul pentru care cred sau simt ca avem o viata aici, in timpul acesta,pe planeta asta,in era asta, nu stiu care poate fi cu adevarat cel real.
Poate viata totusi nu are nici un motiv de a exista ci fiecare fiinta trebuie sa-i atribuie unul pe masura credintelor si felului sau de a fi si de a simti.
Intr-un mod care i se potriveste fiecaruia ca o manusa,nu? e posibil.
Sau poate viata e o coincidenta iar fiintele umane, fiind dotate cu ratiune, tind sa gaseasca in orice un scop pentru ca asa sunt programate.
Sa gaseasca in orice un motiv, ratiunea de a fi si un scop...
ceea ce cred ca e frumos, chiar daca, sa zicem, viata nu ar fi decat o mare pacaleala si dupa moarte nu ar mai exista o continuare ..conteaza cum traiesti aici si cum iti petreci timpul aici.
Cred ca e frumos si implinitor sa traiesti si sa actionezi dupa placul sufletului tau.
A fi sau a nu fi... Cred ca mai bine a fi. Cred ca existam pentru ca sa fim fericiti. Acum 30 minute am terminat " Inchisoarea ingerilor" Am stat si m-am gandit daca suntem destul de fericiti pentru simplul fapt ca existam, ca ne miscam, ca traim, ca suntem liberi si ca putem face multe lucruri. Cand petreci 40 de ani in inchisoare te simti ca si cum nu mai existi, nu mai faci parte din aceasta lume. Stim sa pretuim ceva doar cand nu mai avem acel lucru.
Avem o viata, trebuie sa ne bucuram, SA TRAIM FIECARE CLIPA deoarece unele sentimente nu o sa le mai poti simti la fel ca prima data. Si un lucru important e sa nu te gandesti la trecut deoarece acesta a trecut si nu poate fi schimbat, dar nici la viitor deoarece acesta este incert. Prezentul e tot ce conteaza. Stiu ca nu prea are legatura cu intrebarea dar intr-un fel se leaga.
PS: prin "aveam o viata" se poate intelege ca avem o singura viata, dar si ca noi nu avem viata, adica viata e doar o iluzie si tot ce vedem in jur este la fel o iluzie, la fel si timpul si tot, este doar incapacitatea omului de a intelege exteriorul. Trebuie sa iti gasesti echilibrul intre lumea materiala si lumea spirituala si atunci o sa intelegi totul diferit si nu o sa-ti mai pese atat de lumea materiala deoarece. este o iluzie
Ok nu stiu ce am acum de mi-a venit sa zic tot ce este mai sus ^^
Nu prea-i clar nimic.
Eu simt o viata vie, cu adevarat. Sentimente si tot ceea ce poate fi mai frumos din ea. Cred pentru ca suflu, traiesc pentru ca am sansa.
Avem o viata pentru a o trai in mod civilizat bucurandu-ne de tot ce ne inconjoara, fiindca totul este minunat, asa fac strainii
Geanin întreabă: