De regula nu imi place GRI - ori e ALB, ori e NEGRU. Din pacate simt si vad ca in ultima vreme incep sa aleg si GRI-ul, ma refer la calea de mijloc. Intre stiinta si religie nu pot alege! Spiritul ma face sa inclin spre religie, rationalul ma face sa ma inclin spre stiinta, si cum eu mai mult am spirit ca rational... De exemplu nu as merge la tiganci sa imi ghiceasca sau sa imi faca cineva vraji, simt ca nu e bine, ca isi baga Necuratul coada, dar uneori imi place sa particip la jocuri de noroc, si asta pentru ca stiu deja ca am sanse mari la ceva - ceva ( adica potential mare de castig! ). Dupa cum stii deja tot ce e castig NU pe munca proprie, aduce probleme si necazuri, mai devreme sau mai tarziu. Asta se observa cu ochiul liber. La fel cum si dependenta e considerata pacat, si boala, sufleteasca si trupeasca: preacurvia, bautura, tigarile, drogurile, jocurile de noroc, chiar si fanatismul religios dauneaza foarte tare! Si... ca sa nu mai spun ca oricum - ce ai prea mult strica! De exemplu mie imi place Feng Shui, dar inca nu am aplicat deloc... Daca intreb pe un preot de-al nostru ( eu fiind ortodoxa ) imi va spune ca e mare pacat, etc. etc. asa ca pana la urma aleg tot ceea ce cred ca mi se potriveste, si mai ales ce nu imi face rau mintii, sufletului si trupului! Sper ca te-am ajutat... cu raspunsul meu cel lung.
Religia e diferita de magie. magia explica religia nu o subtituie. toate lucrurile "misteriosase", inclusiv magia sunt de fapt calea spre religie.
Si oamenii de stiinta sunt uneori confuzi! Toate datele despre formarea Universului sunt teorii, unele demonstrate, altele presupuse. Oricand o teorie noua o poate elimina pe cea veche.
@ supersx
@ juniper, cauta pe utube si vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale. P. S. Nu glumesc! Succes.
Bucura-te de tot ce poti, pozitiv - azi! daca maine nu vei mai avea parte de magie?!
Mi se par intrebari ciudate si totusi logice...insa cu cat sti mai putin cu atat e mai bine...deci nu iti strofoca prea mult cap`shorul
Adam si Eva nu au existat, ceea ce sustine religia este doar un mit.Stiinta contrazice religia de multe ori, iar in unele cazuri demonstreaza ca biblia se insala.
Despre big bang nu cunoastem toate detaliile, insa asta nu inseamna ca acelea pe care le cunoastem nu sunt adevarate.
Pamantul s-a format din Nebuloasa Solara acum aproximativ 4, 57 miliarde de ani.Viata s-a format, cel mai probabil, prin procesul numit abiogenesis.De acolo teoria evolutionista (care a fost dovedita) a facut ca totul sa evolueze ajungandu-se, in miliarde de ani, la ceea ce suntem noi si celelalte animale.Insa faptul ca dumnezeu nu exista nu face ca noi sa fim mai putin speciali; dimpotriva: putem cu adevarat buni, morali, iubitori nu pentru a ne obtine mantuirea, ci pentru ca astfel este corect sa fim.
Hmm...intr-adevar este ceva ciudat dar...magic,nu stiu cum sa spun. Pot sa comentez la,, puterile oamenilor". O, da, cum sa nu pot? Eu de obicei am niste vise foarte reale si a doua zi se intampla ce a fost si in vis.De multe ori simt cand cineva are probleme ( fara sa fie langa mine) sau cu cateva minute inainte de a se intampla ceva rau pot sa ii anunt pe oameni.Dese ori am Deja Vu. Pot sa ii spun persoanei cu care vorbesc ( fata in fata, nu la telefon sau pe mess) cum o/ilcheama ( logic ca fara sa il/o intreb). Sa cand imi doresc ceva foarte mult si ma gandesc la el ceva imi zice ca se va intampla (si asa este). Si pot sa fac mai multe chestii
Intr-adevar. Exista atatea lucruri...Nici eu nu stiu ce sa mai cred dar cu cat incerc mai tare sa inteleg simt ca ma duc intr-o prapastie si tot n-o sa aflu nimic. Uneori ma gandesc daca totul nu e decat o iluzie. Dar nu stiu. E ciudat.Mai bine sa nu ne mai gandim la asta si sa traim din plin tot ce ne-a fost dat.