Am spus-o si-o mai spun o data:
Parerea mea este ca ar trebui sa va para rau, nu doar pentru faptul ca ati distrus tara asta ci si pentru faptul ca v-a fraierit.In cei cinci ani din primul sau mandat nu a facut nimic altceva decat sa se faca muci pe la revelioane, sa arunce cu sticle de sampanie in multimi si sa ne arate ca si un sef de stat poate sa fie xenofob(tiganca imputita, in sfarsit un armean bun, chestia cu copilul agresat-doar chestiile acestea ar fi trebuit sa va faca sa va schimbati opinia daca ati fi fost oameni cat de cat decenti). De asemenea cand toata planeta anunta ca va veni criza doar Basescu si PDL-ul au spus ca Romania nu va fi afectata ba chiar au spus ca vor mari salariile cu 50%. A mai spus si ca va scapa de "moguli". De ce sa scape de moguli, ca sa ia spaga si sa fure doar cei din partid? Daca ar fi fost oricine altcineva la putere(Geoana, Antonescu, Oprescu, Hitler, Bush, cainele meu) macar ar fi facur ceva, orice, nu doar sa stea sa vada cum moare tara fara sa ia vreo masura anti-criza. Dar faptul ca are putere politica aproape absoluta nu vi se pare oarecum comunist? Dar de alegerile furate cu voturi pentru opozitie anulata si votanti tip mitraliera(in Franta s-a votat la o viteza supraomeneasca, pentru Basescu normal)? Lucrurile astea nu le mai tineti minte, nu.
Inteleg intr-o oarecare masura ca l-ati votat atunci, poate ca nu ati stiut ce fel de om este, poate ati sperat intr-o schimbare, dar sa va aud acum ca nu va pare rau ma scoate din sarite si ma face sa cred ca romanii merita asa o lipitoare de presedinte.Si voi aveti o parte din vina pentru ce se intampla.Doamne cat urasc faptul ca toate specimenele au drept de vot.
Va multumesc ca mi-ati distrus patria ce-o iubesc, desteptilor.
PS. Einstein a spus:"Pe lumea asta doar doua lucruri sunt infinite:universul si prostia omeneasca, iar de primul nu mai sunt asa de sigur".
Eu nu am votat cu Traian Băsescu la ultimele alegeri, dar, intr-adevăr, prima dată când a candidat am votat cu el. Pe mine nu mă afectează criza, dar probabil ca majoritatea românilor îi sunt afectaţi...De asta îmi pare rău...
Da tata cu mama ...si eu am am zis acum 4-5 ani ca Basescu ar fi potrivit pentru aceasta functie, dar acum nu mai cred asta. Si sa stii ca sunt foarte multi care au votat cu el si debia acum si-au dat seama ca au gresit.
Eu nu am dreptul la vot, dar iesind pe-afara vad multi batranei care ies la taclale. Subiectul principal? Politica. Majoritatea il vorbeau de rau pe Basescu, fara sa mai tina cont de faptul ca l-au votat sau nu.
Nu cred ca toti cei care l-au votat se caiesc. Mai sunt cei care sunt constienti de faptul ca asta este situatia tarii si un alt presedinte nu ar fi imbunatati-o cu mult.
L-am votat pe Basescu dar nu regret oricat de mult se straduiesc antenele sau irealitatea sa-l denigreze
Cu siguranta sunt foarte multi, Basescu a avut un discurs promitator si multi sustinatori pana la anuntul facut in primavara.Foarte multi profesori l-au votat si au fost dezamagit din cate stiu eu de la mine din oras.
Basescu, Constantinescu, Iliescu, Ceausescu.Am ajuns la concluzia ca cei implicati in politica sunt cei mai marsavi oameni cu putinta- si asta nu numai in Romania. Cu cat esti putin "uman" cu atat ajungi mai sus!
Daca l-am votat cred ca am si dreptul sa-l contest la fel ca ceilalti, si asta fac acum... minciuna de atunci nu se stia. din pacate
Eu nu l-am votat pe Băsel.
Putea să candideze Iosif Visarionovici Stalin în locul lui Geoană căci l-aş fi votat cu cea mai mare plăcere!
Pe de altă parte, cunosc o droaie de oameni care acum, ca să cadă tot ei bine, spun că "nici altul nu ar fi fost mai bun - asta-i situaţia". E incredibil cum resemnarea şi deprimarea se instaurează atât de uşor după câteva discursuri cu "voia lui dumnezeu" practicate de BOR care, printre altele, este plătită din banii statului administraţi de Partidul Prezidenţial democrat.
Tot respectul pentru răspunsul lui Marcian.
Eu l-am ales si am ales bine.si cred ca, facand abstractie de anumite aspecte, programul tardiv impus acum in al 11 -lea ceas si jumatate este bun.trebuie doar lasat sa functioneze. daca se duce o rotita, se duce dracu tot programul dar si tara asta de jmecheri, puturosi, jnapani si mincinosi in proportie de 70%.
Eu nu l-am votat pe Basescu si nu regret deloc asta. Regret doar ca am votat impotriva suspendarii lui, nu pentru ca as fi crezut o secunda in el, ci din considerentul ca nu a fost fair-play acel demers. Gandidu-ma insa ca el joaca mult mai murdar decat au jucat ceilalti, regret ca nu am fost pentru suspendare.
Ce ma surprinde cel mai mult sunt doua impresii generale in randul romanilor:
- cu altii era si mai rau - nu avea cum sa ne fie mai rau, nu s-a facut absolut nimic pentru a lupta cu aceasta criza, pentru a-i limita efectele, ce sa mai vorbim de exploatarea ei in favoarea noastra. Masurile anticriza pe care tot le auzim de doi ani nu sunt clasificate ca masuri anticriza in nicio carte de economie; ele sunt doar consecinte ale neluarii niciunei masuri anticriza, ale lipsei unei strategii economice si ale lipsei oricarei viziuni de ansamblu asupra economiei. Nu stiu daca era mai bine cu altii, dar cu siguranta mai rau de atat nu avea cum sa fie.
- macar Basescu se lupta pentru noi (cu coruptia, cu comunistii, cu mogulii), spune lucrurilor pe nume si nu este lasat de altii sa faca treaba. Aiurea, nu poti lupta impotriva coruptiei cu o echipa in care sunt fruntasi Udrea, Videanu, Berceanu, Blaga, nu poti lupta cu comunismul la 20 de ani dupa disparitia lui din Europa, cu atat mai putin din postura de fost nomenclaturist, nu poti lupta cu mogulii atunci cand tu insuti esti un mogul inconjurat la randul tau de alti moguli si mai ales dupa ce ani de zile au fost in tabara ta. Si nu intotdeauna e suficient sa spui lucrurilor pe nume, vedem si singuri ca suntem intr-un mare rahat, dar eu unul am alte asteptari de la cei aflati la putere: eu imi doresc sa ma ajute sa ies din acel rahat, nu sa imi spuna in fiecare zi cat de adanc este acesta. Dupa cum imi doresc oameni care au capacitatea de a-si indeplini misiunea, nu oameni care stiu sa explice de ce nu au reusit.
La putere au fost toate partidele si toate s-au dovedit a fi impotriva poporului. Desi nu am fost la vot consider ca orice alt bagabot ar fi venit la carma tarii tot in acelasi rahat am fi fost avand in vedere situatia economica si politica a lumii. Romania, ca si alte state mai mici, nu-si mai apartin. Ne-am vandut ca prostii cedand presiunilor UE, am privatizat tot dand pe mana unor mafioti internationali toata bogatia acestei tari, iar acum am ajuns din producatori consumatori. Sa ajungem sa importam grane cand la noi sta pamantul parloaga.romanii nu mai sunt in stare sa faca un TV. un aparat de radio.nici macar paine nu mai sunt romanii in stare sa faca. Trist.
EU l-am votat pe domnul presedinte Basescu si nu regret absolut deloc. Ce dracu santeti chiori, nu vedeti cine a furat la greu si din cauza cui santem in situatia asta? Nu vedeti cine si unde blocheaza orice lege benefica pentru noi? Ati auzit vreun nenorocit de politician, de orice speta ar fi el venind cu o solutie viabila si aplicabila imediat? Numiti va rog UNUL SINGUR! Mai da-le dracu de discutii sterile ca mi s-a luat de ele ca de soacra-mea, hai sa mai si muncim si nu mai stati toata ziua cu ochii cascati pe Antene si Irealitati, nu intelegeti ca sunt platiti cu bani grei sa creze haos si anarhie? Scuzati limbajul mai trivial dar cam incep sa ma satur de toate aberatiile.
Daca crede ca a ales gresit, pe cine trebuia in locul lui si ce ar trebui sa faca? Vina o gasim usor, dar pentru solutionarea problemelor nu avem timp! Pana la D-zeu ne mananca sfintii, pana la presedinte ...priviti in jur!
ady_5933 întreabă: