Păăăi... teoretic, toate popoarele creştine sunt alese, nu? Şi pe deasupra, Dzeu ar face discriminare între oameni? De ce ar face asta, când nouă ni se spune clar că trebuie să ne iubim aproapele? Nu cred că există un popor ales.
Da exista un popor ales atat timp cat acesta se alege singur
Discriminare? Ce zici tu acolo copile? Daca e de la dumnezeu nu se mai numeste discriminare, pacatele in numele lui sunt interventii divine... ma asteptam sa vezi asta pana acum
Nebunia numero uno al zilelor noastre e aia cum poporul ales, promulgat si destinat spre maretie este nimeni alta decat...
ROMANIA DAAAAAA! e tare sau nu? bine ca suntem alesii lui Dzeu, altfel mi'as face griji pentru tara asta, pe bune! Doamne, iti prezentam carma!
Voi comenta pe scurt:nu exista popor ales de D-zeu.D-zeu a creat 2 fiinte si a zis; cresteti,inmultiti-va si impinziti pamintul; clar:nu a ales. Locul, poporul in care a fost nascut Iisus, nu este ales ca popor sfint.Va rog:incercati sa intelegeti biblia, nu sa o cititi ca pe o carte obisnuita.D-zeu sa va ajute.
Cuvantul discriminare a fost implementat de catre cei care au pus bazele democratiei moderne. Suntem egali, in fata legii Lui Dumnezeu, nu si in fata legilor omenesti. Legile Lui Dumnezeu au fost inlocuite cu cele ale oamenilor din cauza nevoilor cotidiene ale acestora si in consecinta vedem si noi unde s-a ajuns. Cat despre poporul ales, n-am auzit decat de evrei ca a fost un popor care intrunea conditiile. In rest nu stiu si n-am auzit
Pentru mine, cel putin, e clar ca exista un popor ales si anume israelitii. De ce nu s-a aratat dumnezeu si altor popoare? Cu ce erau acestia mai speciali?
Poporul ales este poporul care crede intr-un Creator al Universului unic si incorporal. Momentan, numai evreii cred in asa ceva, alaturi de "liber-cugetatorul" Pavel Corut. D-zeu nu poate avea fii humanoizi si nu se poate intrupa in fiinte humanoide. La Conciliul acela nefericit de la Niceea s-a comis o grava si impardonabila blasfemie.
Allrc24 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: