| ErrorFound a întrebat:

Exista dimensiuni superioare?
Daca da, o sa fac o referire la postarea anterioara a lui Inferno, legata de suflet.
Putem considera ca sufletul este energie manifestata sub o alta forma?
Fizica spune ca materia este energie comprimata, deci de ce nu ar fi sufletul o energie care se manifesta la niveluri mai inalte ale existentei?
Ma refer la la aceste dimensiuni superioare.
Poate fi sufletul(concluzionand prin absurd ca el exista) o manifestare a noastra in aceste dimesniuni?
Tesla spunea: "Daca doresti sa intelegi universul, trebuie sa te gandesti la energie, frecventa si vibratie".

Cu totii stim ca vibram, da?
Daca dimensiunile superioare sunt diferentiate prin frecventa?
Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Lizzu a răspuns:

Da, eu cred ca esenta fiintei noastre vibreaza la un alt nivel,nivel pe care constientul nostru si nici macar subconstientul nu-l capteaza, nu-l receptioneaza.

--Cred ca fiintele umane functioneaza ca niste aparate radio,stii? au energie si unde electromagnetice de care nu sunt constiente.
Si acum,da, cred ca baza lumii fizice si poate chiar lumii imateriale se bazeaza pe fizica,asa cum invatam la scoala.

Mhm,asa cum la radio prinzi diferite frecvente (care pot fi asociate cu diferitele nivele de energie in univers,layere,straturi ),asa si fiinta umana are ceva in ea mult mai inalt cu care se conecteaza la ceva din exteriorul ei,bazata pe magnetism,energie, frecvente.

Si acum ma gandesc : pot fi visele un fel de conexiuni ale energiei sufletului la ceva mai inalt si mai departe de Pamant?
Trebuie doar ca frecventa ta si a acelui ceva sa se suprapuna, sa fie identice, astfel putand avea loc conectarea.

Frumoasa intrebare, imi place happy

22 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Dar daca este suflet, cand a aparut el? a aparut asa dintr-o data in timp ce evoluam? atunci am putea crede ca toate animalele il au. Sau a aparut odata cu prima forma de viata? atunci am putea crede ca si bacteriile au suflet. Daca gandim asa dintr-o data sufletul nu mai e ceea ce ne-am imaginat noi de-a lungul anilor. Atunci de ce i-am mai zice "suflet"?

| ErrorFound explică (pentru sublime89):

Nu stiu. straight face

| Inferno a răspuns (pentru sublime89):

Daca nu ma insel era chiar o pseudoteorie stiintifica (cuantica) ce introduce notiunea de "cantitate a sufletului". Teoria corela sufletul de constient,asa ca fiecare animal are o "cantitate a sfuletului" egala cu nivelul de constientizare.
Ideea era ca un organism ce constientizeaza mai bine realitatea are mai bine dezvoltat encefalul ( cortexul ) asa ca sistemul de legaturi neuronale este mai complex. Fiecare neuron ar interactiona atat sinaptic cu ceilalti neuroni,cat si cuantic, existand legatur icuantice atat intre neuroni cat si intre ei si restul Universului.
Asa zisa legatura cuantica este acea legatura, dintre doi neuroni, ce nu poate fi explicata prin simplele conventii biologice. Se pare ca neuronii pot comunica si la distanta.

Anumiti filosofici spuneau ca si obiectele au suflet, definind sufletul drept "actiune de miscare", asa ca, dupa ei, si un pendul are sufletul sau.

| sublime89 a răspuns (pentru ErrorFound):

Nu este nicio dovada ca ar exista, asa ca nu cred ca se merita sa ne batem capul prea mult cu asta. Aproape sigur e doar in imaginatia oamenilor. Nu putem concepe ca suntem muritori. E prea dureros.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sublime89):

Cum mai sa apara odata ce evoluam? inchipuie-ti ca este o energie foarte vasta, care te cuprinde pe tine (nu tu pe el) si interactioneaza cu tine. bineintes ca asa cum este in jurul tau si se poate extinde la infinit, la fel este si in tine. El te-a format, te-a condesat si a rezultat ceea ce esti. Si face asta in fiecare moment in continuare. Devii constient de el atunci cand incepi sa tatonezi vibratii mai inalte, dimensiuni mai inalte. Acum corpul este facut doar pentru ce ai nevoie, dar se poate schimba. Stiu ca pare barbologie stiintifico-fantastica, nu este deloc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Zici de aia cu divizia celulara: daca se rupe in doua, sapte sau noua tin o legatura la fel de puternica si ce face una fac/stiu toate? sper ca ai inteles.
pentru mine asta are atat de mult sens tinand cont ca tot ce exista e fizica si chimie, inclusiv noi.

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci daca nu a aparut odata cu evolutia noastra spre fiinte inteligente, atunci inseamna ca si bacteriile si toate organismele unicelulare au suflet? Si ramele si tantarii au?

Nu e suflet asa cum am fost noi invatati. hai sa zicem ca pe o alta planeta este o specie cu mult avansata noua. oare la fel sa-si puna si ei problema daca noi avem suflet sau nu, doar pentru ca le suntem inferiori?

| sublime89 a răspuns (pentru Inferno):

Deja cuvantul "suflet" vad ca este atribuit oricarui lucru pe care inca nu-l cunoastem despre viata. Asta mi se pare o mare greseala. E echivalentul a ceea ce fac crestinii cand vad ca inca nu se cunoaste ce a declansat Big Bangul sa zicem. Imediat spun ca e d-zeu. Caderea asta in superstitii doar pentru ca inca nu stim ceva e o capcana in care se pare ca suntem facuti sa cadem, si sa repetam greselile trecutului din nou si din nou. Mie unul mi se pare stupida teoria cu sufletul in diferite cantitati in functie de constientizare. Iar obiectele sa aiba suflet e si mai stupid. Un suflet (in adevaratul sens al cuvantului) ori exista 100%, ori deloc. Gandirea si contientizarea de sine nu sunt egale cu un suflet. Plus ca sufletul, prin definitia lui clasica, ar trebui sa fie ceva separat de trup. Daca e una cu trupul atunci sa nu-l mai numim asa, pentru ca atunci ar muri deodata cu trupul si el. Oricum, daca exista ceva care ar putea aduce cu un suflet, acel ceva ar fi cu mult diferit fata de ceea ce am inteles noi pana acum prin acest concept.

Exact, ar trebui sa si-o puna, mai ales pentru ca nici ei n-ar avea suflet. Sa nu-mi spui ca "sufletul" asta continua cumva si dupa ce bacteria, rama sau tantarul au murit. Pentru ca asta chiar ar fi fantezie pura.

Nasol cu luatul asta la misto. ai putea spune simplu ca te seaca parerile mele, nu trebuie sa ma iei la misto in caz ca asta vrei sa inteleg. sau sa spui exact ce vrei sa inteleg (poate ca esti superior, megainteligent sau din contra) pentru a nu se crea confuzii.

Nu te-am luat la misto, scuze daca ti s-a parut asa. Mi-am spus doar parerea.

Atunci e greseala mea, merci de intelegere!

| Inferno a răspuns (pentru sublime89):

O multitudine de cuvinte au semnificatii diferite in diverse filosofii, nu pentru ca filosofii ar proceda asemeni crestinilor,ci pentru ca-si creaza un limbaj propriu, reprezentativ.
Nu ar trebui sa va mire faptul ca sufletul isi modifica totalmente acceptia, si Dumnezeu se pare ca isi modifica acceptia de la o filosofie la alta, in acest fel devenind fie Natura,fie Creatorul fie multe alte lucruri.
Cat despre suflet, el nu apare pentru ca nu am sti ceva, caci noi stim tot ce este important si determinant despre acest subiect, el apare dintr-un capriciu al anumitor filosofi de a separa in mod evident viata de neviata.
"Gandirea si contientizarea de sine nu sunt egale cu un suflet. "
Oricum incercarea era una nereusita, insa sufletul nu era identificat cu gandirea, ci cu (citez) "legatura cuantica dintre neuroni si restul Universului".
"Plus ca sufletul, prin definitia lui clasica, ar trebui sa fie ceva separat de trup."
Pai cam asa era si sufletul din aceasta teorie, pentru ca "legaturile cuantice ar trebui sa mai existe un anumit timp si dupa moarte, constiinta pastrandu-se cateva minute sau chiar ore." Dupa cum vezi sufletul din aceasta pseudoteorie nu este un suflet etern.

| OoBunnyoO a răspuns:

Da, si eu cred lucrul asta.

| Lizzu a răspuns:

Incepi sa crezi in suflet? happy ca esti mai mult decat o bucata de carne?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu asa cred.

| Buresbista123 a răspuns:

Sufletul nu exista, da noi suntem ca orice lucru din jur energie transformata in materie

| anonim_4396 a răspuns (pentru Buresbista123):

Te gandesti la suflet asa cum ai fost invatat de mic. nu mai este cazul aici, uita de aia. Suflet este doar o denumire data de noi. Gandeste-te pur si simplu ca o energie pe alta frecventa, inteligenta etc.

| Buresbista123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Despre ce frecventa vorbim AM sau FM?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Buresbista123):

happy
deh, daca n-ai cu cine.